LÄNGE SEN...

...jag bloggade men jag har inte haft tid. De e sjukt mycket läxor som ska göras nu innan vi åker till Kina på påsklovet! Och innan det har jag varit så trött på skiten i flera veckor så låg även lite "efter" i några ämnen med uppgifter som skulle lämnats in men inte var klara och liknande. :/ Så det har varit enormt mycket nu och kommer bli det nästa vecka också. Alltså blir det nog inte väldigt mycket bloggat då heller.
Den lilla tid jag har över efter att läxorna blivit gjorda går ju till hästarna och till att försöka sova ordentligt "så jag orkar med" som mamma säger.
För nu har jag blivit tvungen att prioritera skolan och läxorna före allt annat, till och med mina älskade ponnyer. :/
Så har inte riktigt hunnit träna Peian så mycket som jag velat, men det gör inte jättemycket att hon får ta det lite lungt. Hon är ju fortfarande bara bäbis. <3

Men iallafall. Hoppträningen i tisdes gick super, hon var hur duktig som helst! Banan låg väl på 1m- 1,10 med trekombination och allt och hon bara klipper över, lillflickan. :)
Superstolt!

Sen igår hade jag tänkt åka till Amanda och rida med henne och Frida men det gick inte. Red ju med Amanda, hennes mamma och Maggan i lördes och dom tyckte väl hon såg helt galen ut. :P
Ponnyn var supertaggad men var ändå jätteduktig och kändes superfin! Hon var ju bara söt när hon höll på och tramsade och taggade upp sej. ;)
Men hennes mamma var ju inte hemma igår så hon kunde inte rida med oss. Och då ville inte hennes pappa att jag skulle komma med Peia för han trodde tydligen att hon skulle hitta på skit. -.-'
Som att jag inte skulle ha koll på henne, den lilla töntponnyn? x)
Haha, jaja sånt e livet. ;)

Men det blev att longera och rida Nonne istället. Han är verkligen jätteduktig och lär sej hur snabbt som helst! Så nu är det jag som får hålla igen lite så han fortsätter att tycka det är kul och inte för jobbigt. Plus att jag får ju inte överanstränga honom när han är så ung.

Sen efter det blev det en skritt- och trav-runda barbacka på Peia och hon var hur snäll som helst. Fattar inte vad alla ska bråka om? Herregud det är ju bara å sitta på henne, lättare ponny kan man knappt hitta. -.-'

Idag longerade jag henne lite på kvällen för det hann bli mörkt innan jag var klar med läxorna så jag hann inte rida.
Det var andra gången någonsin jag longerade henne men hon va snäll i det också. :)
Älskling! <3


AMANDA PAUSA LITE HÄR VA?!

VADÅ SAKNAR MAILN TIDEN :o
Jag tycker att vi fortfarande rider med varandra eller? :o

TVÅ ÅR

Idag har jag varit  hyrare i två år, tiden går fort när man har kul ;) Jag minns förut då när allt var så bra, jag och Malin red med varandra varenda helg vi skickade sms där det stog ungefär såhär "vilken tid ska vi rida" haha och nu måste jag alltid hitta någon att rida även fast det inte är så svårt. Men jag saknar ändå Malin tiden vääääldigt mycket :) Jaja, jag får se om jag hinner åka till stallet idag för det känns ändå som ett måste för detta händer bara en gång, men nu måste jag först packa till vad får ni veta sen (det har inget med hästar att göra)
'
gammal bild, hehe :')

HEJSAN

Hej här kommer ett litet snabbt inlägg, för er som inte kommer ihåg så har jag en liten bloggpaus för musikalen (men det är bra att ha för då har man fullt av ideer när man kommer tillbaka sen) Men jag lägger in lite inlägg då och då ibland ändå.
Nu har jag precis varit i stallet och haft min teorilektion. Det gick bra och vi pratade om tecken. ''Musikalandet'' funkar super och jag har massor av bilder som jag ska lägga upp EFTER det hela är slut ;) Det är så sjukt kul och alla ni som får söka in i musikklass detta året (här i ofm då) GÖR DET! Det är så sjukt kul så ni anar inte + man kommer så sjukt nära alla sina kompisar i klassen och blir som en stor familj :) Jag älskar min klass och hade gärna gått med dom på gymnasiet med!

OUTFIT



DAGENS VILL HA

Eskadron schabrak, men jag ska nog köpa ett på falsterbo i sommar :)
Finns väl säkert där ?

SJUKT

Det är sjukt hur mycket jag älskar Zadok, jag kan själv inte förstå det!
jag kan inte läsa dikten här nedan för då börjar jag lipa, men jag tycker den är så fin så jag lägger in den iallafall. Ni får tycka attjag är tjatig om ni vill, men min fina Zadok kommer alltid betyda mest!
Det finns en bro, Regnbågsbron,
som förbinder Himlen och Jorden.
När ett husdjur dör,
kommer det till en plats bortom Regnbågsbron.
Där finns kullar och dalar med mjukt gräs,
där våra älskade vänner leker tillsammans hela dagarna.
Där finns vattendrag med friskt vatten,
massor av mat och solsken som håller dem varma.
De gamla och sjuka djuren blir unga och friska 
igen, precis som vi minns dem i våra drömmar.
Djuren är glada och lyckliga,
men de saknar någon som betydde mycket för dem,
någon som blivit lämnad kvar.
Varje dag springer de och leker,
tills den dagen kommer,
då en av dem stannar upp,
och tittar bort i fjärran.
Blicken skärps,
öronen spetsas och plötsligt 
flyger han iväg över det gröna gräset.
Hans ben bär honom fortare och fortare tills han återförenas med den han älskar.
Ni möts i en omfamning som varar för evigt.
Ditt ansikte blir kysst om och om igen,
dina händer smeker hans huvud som så många gånger förut och du tittar än en gång in i ögonen på 
ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv,
men aldrig i ditt hjärta.
Sedan korsar ni Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas...



MÅNDAG

Idag efter skolan åkte jag hem en snabbis, jag åt och bytte om till rid kläder sedan cyklade jag iväg till stallet :) Det var dressyr idag och det gick helt okej. Vi red först fram och sånt sen la vi först upp stigbyglarna och red lite sen skulle vi knyta tyglarna och rida utan att hålla i. I början gick det först fortare och fortare och fortare men det blev lugnare efter ett tag (: Har inte så mycket mer att säga faktist :)
'
Dålig uppdatering nu jag vet men det ska bli ändring på de (;

MUSIKAL BILDER

Det var några bilder, ni har väll varit och kollat på musikalen? Annars får ni ta och köpa biljetter finns kvar till nästa helg! :D

HAMP

Idag har jag och Malin ridit, hästarna fick sej en ganska lång runda, Hamp heter den. Tur att jag hade Malin med mej annars hade jag inte hittat, det var så himla länge sedan jag red den nu (: Men mysig är den, man rider först till sandsträckan sen fortsätter man så man kommer till en äng och sedan är det skog,skog och en massa skog. I skogen är det jätte många bra galopp stigar/vägar så idag galopperade vi ganska mycket och hästarna blev inte ens trötta, dom tyckte det var jätte roligt idag ! =) Channi blev bara lite sur när det var jag och Zorba som red i täten, haha men hon fick tillbaka som pisition ganska snabbt eftersom Zorba och jag inte var tillräckligt snabbt för att hålla kvar det (; Men ja, ridturen gick bra idag jag hade bara lite bråttom hem sedan för pappa har kalas nu.

DAGEN

Nu har jag kommit hem från Frida så nu ska jag byta om och fixa ponnyn sen åker vi till Amanda Cederholm och ska rida med henne, hennes mamma och Maggan. :)
Ponnyn har ju fått vila torsdag-fredag istället för Malin kunde inte får tag på biljett till mej. :(
Så tyckte det var bättre att rida med någon idag så hon inte flyger i luften hela tiden det är bara jobbigt. :P
Sen blir det dressyrträning imorgon. :)
Bloggar mer när jag kommer hem. ;)


MIN DRÖMHÄST

Hur skulle min drömhäst se ut, det vet jag precis.
  • Ponny, 140 - 145 cm i mkh
  • Brun med inslag av mörkbrun i färgen
  • Svart man och svans, mamen ska vara kort och rak och svansen ska vara mellan lång och tjock
  • Rätt stora öron
  • Rätt stort huvud
  • Snälla ögon
  • Kompakt kropp, inte förlång
  • Mellan kraftig
  • Svart nedåt benen
Ja, en gång hade jag min drömhäst. Zadok han var helt perfekt. En sån häst vill jag ha sen igen!
Hur ser eran drömhäst ut? Skriv en kommentar och berätta, alltid kul! :D

DAGENS VILL HA

professional choice boots är dagens vill ha! Dom har bra kvaliteé och är supersnygga!

STALLTJÄNST

Nu ska jag nog sova lite för jag har precia haft stallet. Det började sju idag eftersom det är lördag och jag cyklade dit kvart i (: Det tog cirka tre timmar idag, snabbt jämfört med förra gången, haha. Senare idag ska jag rida med Jessica, Emelie och Ana.

STALLET

Nu har jag precis kommit hem från stallet efter lite ''skit jobb'', kul som tusan var det för jag ahr inte varit i stallet på ett tag nu ju. Klockan 7 så fodrade jag och sen åkte jag hem och dit sen igen vid halv 9 för att släppa ut. När jag hade släppt ut alla ''mina'' hästar så hade mamma inte kommit än så jag packade all Chanias mat och packade alla höpåsarna, mockade även hennes box som hon hade grisat ner totalt -.- och la dit ny torv, det behövdes! Sara har ju henne nu när jag har musikalen, men imorgon är vi lediga så då ska jag nog rida ut med Amanda tror jag! :D

Kommer även att ta med kameran och fota när vi rider isåfall! :D
(tar dock kanske den lilla digitala då Channi är lite vild i skogen ;)

MIN DAG

Hehe, jag har inte hunnit blogga på hela dagen för att efter skolan ( jag sluatde halv elva :D ) så gick jag och Anna till intersport och kollade på nya gympa skor eftersom att mina är försvunna :( Jag hittade iaf ett par så jag la undan dom. Vi gick vidare hem till Anna och bakade kladdkaka sedan följde jag med henne när hon tog hål i öronen. Resten av kvällen har jag varit hemma och blandannat sorterat ut en massa med kläder och satt in alla saker i mitt rum så nu ligger jag här i den nya sängen i det nya rummet (Y)
'

NERVÖS

Jag är så nervös att jag kommer spy, haha :( Nu ska jag duscha och sen blogga lite till tänkte jag, även att jag har en liten bloggpaus så kan jag ju bjuda på lite inlägg ;)

BLOGGNING

Nu har jag tid att blogga lite i allt ''musikalande'', hur det går för Sara med Channi vet jag inte men hon har inte hört av sig om något så då går det nog bra! Igår hade vi vår första uppvisning av musikalen och det gick super. Dock så var jag lite högljud efter föreställningen så jag blv hes, INTE bra. Så nu har jag varit tyst hela dagen för att spara mig till premiären ikväll. Hoppas att det går lika bra som det gjorde igår. Det är fullbokat så det bli jättekul :D
Så nu sitter jag här och dricker te och sen ska jag köpa halstabletter, ett lycka till kanske? :)

KÄNNER NI IGEN ?

Haha, kolla vad jag hittade på datan, det kom fram när jag loggade in :')
Känner ni igen oss ? :D
(bilden är bara print screenad som ni ser ;)

"RUBRIK SOM JAG ALDRIG KAN KOMMA PÅ VAD JAG SKA SKRIVA..."

Nu ska jag sticka ut en runda i skogen med Peia! :D
Hon kändes lite trött igår så det blir bara den vanliga lilla rundan. :)
Men hon va jätteduktig och det gick superbra igår! :D

Sen blir det bildarbete och massa svenskarbete. :/
Usch vad jag måste börja plugga en massa nu innan vi sticker till Kina. :(
Och så skriver dom "omdömmen" på fredag! :S
Så ja e ledsen men det blir nog inte mer bloggande ikväll... :/

TEST

[x] ridit på mer än 10 olika hästar
[x] är i stallet mer än 3 gånger i veckan
[x]har haft en sköthäst
[x] har ridit barbacka
[x] har galopperat barbacka
[x] har travat
[x] har skrittat
[x] har galopperat
[x] har hoppat
[x] har ramlat av
[x] har suttit på en skenande häst
[x] har suttit på en bockande häst
[x] har ridit islandshäst
[x] har töltat
[x] har ridit utan hjälm
[x] har ridit baklänges
[x] har ridit i damsadel
[ ] är medryttare
[ ] har en egen häst
[x] har ridit på en kompis häst
[x] en i släkten har egen häst
[x] en häst du gillade har dött
[x] du har duschat en häst
[x] du har testat gymkhana
[x] skulle kunna dö för en häst
[x] har egen ridutrustning
[x] har tävlat inom hästsporten
[x] har tävlat på ditt stall
[x] du kommer aldrig att lämna ditt stall
[x] hästar för dig är livet
[x] du är stolt över att du rider
[x] du har ridit en snabb häst
[x] du har ridit en seg häst
[x] en häst har vägrat framför ett hinder med dig
[x] du har användt ett dressyr spö
[x] du har användt ett hoppspö
[x] du har ridit med dressyrsadel
[x] du har ridit med westernsadel
[x] du har ridit med hoppsadel
[x] du har ridit ut
[x] du har fått privatlektion
totalt:39

0-5 inte hästnörd nån stans !
5-10 lite häst i dig.
10-15 detta kanske är ditt intresse.
15-20 ganska hästkunnig
20-30 det luktar häst :D
30-41 du är en duktig ryttare, det dröjer inte länge tills du blir proffs



OUTFITSEN

Här är alla outfits som jag har gjort, inte så många men det kommer mer imon tror jag (;

DAGENS VILL HA

Metallic boots från Catago

CHANIA HOPPNING

Sara hoppade Chania igår och det såg bra ut för att vara första gången, men hon är ju som hon är så det blev ju lite fel några gånger pga att Channi är som hon är. Men det tar ju ett tag att komma in i hennes hoppning, det kommer gå bättre för henne nästa gång. Det viktiga var att dom hade kul!  :)

MUSIKALEN

Fredag 25/3
Musikalpremiär – ”Spelar roll” 
FOLKETS HUS kl 19.00 
Holje Musikklasser presenterar Spelar roll – en musikal med musik, dans och sång. 
En musikal i tiden med en ungdomsstory om olikheter, likheter och vänskap trots allt! 
Eleverna i 9A har spanat fram idéer till musikalen och Britta Lindgren svarar för manus och regi. 
Speltid: ca 60 min. (ej paus) 
Entré: 100 kr, barn/skolungdom: 50 kr 
Förköp fr o m 11/3 på Olofströms bibliotek tfn 0454-93590 
Arr. Holje Musikklasser/Högavångsskolan 
…………… 
Lördag 26/3
Musikalen ”Spelar roll” 
FOLKETS HUS kl 18.00 
Holje Musikklasser presenterar en musikal med musik, dans och sång. 
Speltid: ca 60 min. (ej paus) 
Entré: 100 kr, barn/skolungdom: 50 kr 
Förköp fr o m 11/3 på Olofströms bibliotek tfn 0454-93590 
Arr. Holje Musikklasser/Högavångsskolan
...........
Lördag 2/4
FOLKETS HUS kl 18.00 
Holje Musikklasser presenterar en musikal med musik, dans och sång. 
Speltid: ca 60 min. (ej paus) 
Entré: 100 kr, barn/skolungdom: 50 kr 
Förköp på Olofströms bibliotek tfn 0454-93590 
Arr. Holje Musikklasser/Högavångsskolan 

ANDRA GÅNGEN

Haha, idag var det andra gången jag ramlade av Zorba. Vi kom mot en oxer och precis när hon skulle hoppa av så stannade hon (jag kom helt perfekt faktist, maria tyckte hon kunde ställt upp lite där), jag höll mej kvar i början med det ena benet fast jag kunde inte ta mej upp och så gled jag saktare och saktare ner, haha det måste sett kul ut ( tränar benen mer tills nästa gång, hehe ). Nejmen annars gick det faktist bra (: Vi hoppade trippelbarr idag, har faktist aldrig gjort det innan :o Läskigt var det i slutet man vet aldrig med Zorba ifall hon ska hoppa eller inte, tur var det för annars hade jag flygit typ 10000 mil. Jag satt bara och tänkte något i stil med ; hoppa,hoppa,hoppa och det gjorde hon som tur var (: Som uppvärmning innan vi började hoppa trippelbarren och de andra hindrena så red vi på en åtta och hoppade ett rött plank i mitten, det var kanske bara 40 cm men vi skulle rida på en jätte liten volt i slutet så det hade nog inte gått så bra om den var högre, haha !
'
Förrsten så blir det dubbelkaka nästa gång för Maja ramlade oxå av, mums :)
8:an, det innersta är den snäva :)
'
'
Den vanliga banan, dom tre bommarna ska föreställa triPpelbarren (;

MÅNDAG

Det blev tvärtom mot vad ja skrev innan. Alltså först att träna Nonne och rida Peian efteråt. :)
Men båda gick skitbra. Longerade Nonne och red sen först lite på gårdsplanen och testade svängarna och gas och broms och sen en liten runda i skogen. ;)
Vi travade lite också och det gick hur bra som helst! :)

Sen red jag ut en runda med Peian också. Inte jättelångt för jag tänkte bara att hon skulle få röra på sej lite för jag tyckte hon verkade lite trött igår men hon va astaggad. -.-'
De va första gången i vinter som jag tyckte de va varmt nog att rida henne utan ländtäcke ute och det kanske va därför hon va så extra pigg men ändå... HERREGUD!
Hon va skitstark hela tiden. :P
Och när vi kom till vägen där vi brukar galoppera drog hon ner huvudet, bockade som satan och försökte sticka när jag kom tillräckligt mycke ur balans. Jag fick tvärnita för att hon skulle sluta bocka och sen kasta mej av för sadlen låg framme på bogarna på henne. -.-'
Haha och den brukar aldrig glida så de va inte lite hon hade bockat! ;D
Drog bak sadlen och sen satt jag upp igen och denna gången va jag noga me å hålla huvudet stilla på henne när jag fattade galopp. Sen va jag tvungen å hålla henne i hög form med riktigt mycket stöd i handen för släppte jag minsta lilla försökte hon bocka eller sticka. :P Haha fjöntponny så pigg brukar inte hon va! x)
Men jaja, jag fick ont i armarna och hon taktade typ hela vägen hem sen men de va de värt. Hon stog bara på bakbenen en gång iallafall och inte superhögt ens! :)

Så jag är jättenöjd med henne idag hon kändes superfin och det är ju roligt om hon tycker det vi gör är kul också! :)
Nu ska jag sova gonatt! <3


HEJ!

Nu har jag kommit hem från skolan och nu ska jag bara dra på mej andra kläder sen blir det att sticka ut och rida först denna underbara ponny...

...och sen denna underbara ponny! :)


Just idag i det här fina vädret älskar jag mitt liv! :D

SÖNDAG

jag kom till stallet vid ungefär fyra idag, Sanna och Anna var där för Sanna skulle oxå rida med oss (: När vi ryktade så stog Zorba lös i boxen för jag skulle testa och se om hon stog kvar och det gjorde hon (Y) Kanske en eller två gånger flyttade hon sej men då ställde jag tillbaka henne på samma ställe, sen tillslut när hon fattade vad det hela gick ut på så stog hon stilla resten av tiden (: Vi ryktade i kanske 40 minuter (?) sen skrittade vi bort till sandsträckan och fortsatte till ett rött hus som ligger en bit innan ängen så red vi ner i den skogen där och tillbaka till sandsträckan. Zorba var pigg och ville springa om Rebell hella tiden fast hon passade sej när han sparkade bakut ;) I skogen efter sandsträckan vart nästan hela stig täckt av lera så vi travade på de ställen där det gick och sen travade vi av när vi kom ut på grusvägen (: Hoppas att hon är pigg imon med för hon har blivit segare nu på sistonde, jag fick knappt fram henne i trav förra hopplektionen :o Men det är bara från att man har stått stilla och till skritt sen från skritt till trav som man känner att hon inte lyssnar på skänklen. När man galopperar är hon framåt hela tiden men jag ska prova som Malin sa till mej, ha olika längd på stigbyglarna från varje gång jag rider så att inte skänklen sitter på samma ställe varje gång. Eller jag har två hål längre i dressyren men jag får korta och länga dom ännu mera helt enkelt. Nog med det. När vi hade kommit tillbaka till stallet så mockade jag Zorbas box, jag behöver ju inte göra det för de andra gör ju det på morgonen men det var så grisit och annars hade hon ju behövt stå i det hela natten :)

GOLV

Nu har jag precis kommit hem från Kristianstad, jag och pappa har varit där och köpt golv till mitt rum. Jag hade bestämt mej för ett golv som jag valde ut genom datorn för pappa var där samma dag men då hade dom bara fem förpackningar kvar av det och jag behövde sex förpackningar till mitt rum :( De kunde inte ta hem en till heller för det golvet hade slutat tillverkas. Men jag köpte likadant golv fast en nyans mörkafe och det ser iaf bra ut än så länge, fast halva mitt golv är typ bara klart ännu, haha. Men mitt rum kommer nog bli bra, nu saknas bara tv:n som jag ska få ;)
Snart ska jag åka till stallet och rida med Anna, ska bara äta först :)

HÄST TEST

[x] Du har ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd
[x] Du har ridit en hel svart häst/ponny
[x] Du har ridit en fjording
[x] Du har ridit en shettis
[x] Du har ridit en travare
[x] Du har hoppat högre än 50 cm
[/] Du rider mest dressyr
[x] Du använder alltid hjälm när du rider
[x] Du kan stallreglerna
[x] Du har en egen häst
[x] Du är i stallet mer än en gång i veckan
[x] Du har en speciell favorithäst/ponny
[x] Du rider mer än en gång i veckan
[x] Du har kompisar i stallet
[x] Du läser hästböcker
[ ] Du skriver häst-sagor i skolan
[x] Du bor nära ett eller flera stall
[x] Du går på ridskola
[x] Du har ridit ute i skogen på en häst
[x] Du har ridit ute i skogen på en ponny
[x] Du brukar rida i ett ridhus eller paddock
[ ] Du har haft sommarhäst
[x] Du har ridit mer än 3 år på ridskola
[x] Du har mer än 2 rosetter
[x] Du tycker om att hoppa
[x] Du tycker om att rida dressyr
[ ] Du och din familj bor på en hästgård
[/] Du har ridit in en häst/ponny
[x] Du har träffat ett föl som är mindre än tre veckor gammal
[x] Du brukar vara i stallet mer än en timme

Mitt resultat:
26


1 - 5 p. du är inte en sån jätte ruktinerad ryttare.
6 - 15 p. du kan rida ganska bra men fortsätt träna.
16 - 20 p. där ser du träning ger resultat!
21 - 30 p. du är en väldigt rutinerad ryttare som kan hästar väl!
haha, när man inte ha något att göra så får det bli häst test! :D

FLER TANKAR...

Nu tänkte jag på en annan sak...
Shit vad långa inlägg jag skriver! x)
Tycker ni att dom är alldeles för långa så ni inte orkar läsa dem så får jag ju såklart försöka korta ner dem. Det är ju för er läsare vi gör bloggen så ni måste ju tycka om den och orka läsa allt! :)

Så tycker ni mina inlägg är för långa ibland? ;)
Och vad tycker ni om innehållet i våra inlägg?
Är det bra eller är det något annat ni vill att vi ska skriva om?
Eller något vi inte ska skriva om? ;)
 
Så vad tycker ni? Kommentera! :)

LASTNINGSTIPS

Jo jag tänkte på en sak. De e ju så himla många som har problem att lasta sina hästar och/eller ponnyer ellerhur? Vi hade jättemycket problem med Peia innan. Hon bara stannade och vägrade gå in.

Vi försökte såklart först locka in henne. Godis hjälpte ett tag. Sen efter någon vecka bara stog hon på rampen och sträckte in huvudet så långt hon kunde men flyttade inte benen en millimeter. Även om hon inte nådde godiset/kraftfodret.
Sen försökte vi med att lasta Nonne, lasta henne och sen ta ut Nonne igen. Det funkade också ett tag. Tills hon fattade att vi lurade henne och att han bara gick ut igen. Då bara stog hon där på rampen och vägrade röra fötterna igen, även om han var där inne. Då gav vi upp med det också.

Efter det försökte vi med en hel massa olika saker men ingenting fungerade i längden. Många av de olika sätten vi fick höra att man skulle göra fungerade några gånger, typ 1-2 veckor kanske.
Sen var det samma problem igen.

Om vi drog förmycket i grimskaftet eller hade långpiskor och petade på henne med så backade hon. Oavsett om det var två personer som stog på varsin sida med varsitt longerspö och petade på henne, eller om vi körde "Ponnyakuten-metoden" och att den som skulle lasta henne ( läs jag ) höll i spöt.
Och om vi försökte sätta t. ex. en longerlina om rumpan på henne som så många säger att man ska göra så bara kastade hon sej. Det var det värsta tyckte hon. Longerlinan. Hon bara flög bakåt helt vettskrämd om vi la den om henne.
Hon brukar aldrig vara bakskygg annars men den linan tålde hon inte.

Vi höll på huuur länge som helst varje gång vi skulle någonstans.
I slutet var vi tvungna att alltid vara tre, en som drog allt vad den kunde i grimskaftet och två som stog med ett varsitt longerspö på varsin sida om rampen.
Det var hemskt varje gång. Hon hatade det och vi hatade det.
Hon bara kastade sej från sida till sida på rampen och stog på bakbenen... det var verkligen hemskt för både oss och ponnyn varje gång vi skulle ha in henne i släpet.

Sen kom en räddande ängel. Ingela Gullberg. Hon sa att vi kunde prova att ha både ett vanligt grimskaft och en hingstkedja på henne när vi lastade. Om hon gick framåt så skulle vi hålla i det vanliga grimskaftet men om hon stannade eller backade skulle vi hålla i hingstkedjan.
Hon sa också att hon kommer antagligen stå på bakbenen några gånger i början men efter en tre gånger kommer hon säkert ha fattat det och då kommer hon gå in snällt bara hon känner trycket från kedjan.

Vi testade och när hon stannade tog jag tag i hingstkedjan och höll ett lätt tryck i den och ökade trycket succesivt när hon inte flyttade på sej.
Mycket riktigt kastade hon sej bakåt och när trycket inte släppte var det upp på bakbenen som gällde.
Jag tror hon kastade sej tre gånger den allra första gången vi försökte.
Jag tror det tog oss ca 5-10 minuter att få in henne.
Annars brukade det ta ca 30-40 minuter.
Jag var överlycklig.

Vi fortsatte såklart på samma sätt och fjärde eller femte gången vi lastade henne gick hon rakt in.
Hon går fortfarande rakt in.

Men jag har alltid hingstkedjan på ändå för min ponny är en sådan liten filur som märker om man tar bort något och då ska hon testa extra mycket.
Men jag använder den aldrig.
Den hänger om halsen på henne och jag håller bara i grimskaftet.

Men detta är något jag verkligen kan rekommendera!
Detta funkar verkligen varje gång!
Visst kan det verka hemskt i början när hästen står på bakbenen knappt en meter ifrån dej och/eller kastar sej bakåt ( jag fick till exempel en blå axel/överarm hehe ) men jag lovar, om du inte ger upp så kommer hästen göra det ganska fort! De är inte dumma, de lär sej snabbt att trycket under hakan släpper inte förrän jag följer med mamma/pappa in i transporten! :)
Och där inne får man ju såklart godis eller någon god mat sen också! ;D

Peia nästan springer nästan in nu och det är inte längre för att hon är rädd att det ska trycka annars utan hon har börjat tycka om att åka släp! När hon ser släpen vet hon att det kanske finns något gott som väntar på henne där inne! Som till exempel ett fyllt hönät eller en godisbit! :)

Man måste övertyga hästar, man kan inte övertala dem!!!

Vi försökte övertala Peia i flera månader att följa med oss in, helt utan resultat. Men nu har jag lyckats övertyga henne om att det är mycket trevligare i transporten än utanför!

Lycka till med era hästar och ponnyer! :)
Det gäller bara att bevisa att ni är smartare! ;)
Jag behövde lite hjälp med det och kanske gör ni också det men nu har jag gett er all hjälp jag kan så jag säger det igen:

LYCKA TILL! :)


DAGEN

Okej idag har jag tävlat igen. ;) Liten klubbtävling i Osby bara. Men tredje tävlingshelgen i rad för lillflickan nu. :/ Men nästa helg ska hon få vila heeela helgen! För då ska jag kolla på Malins musikal! ;D
Haha eller ja det är ju bara på lördagen och söndagen men hon ska få vila iallafall. ;)
Sen är det inte tävling förrän vecka 14. :)

Okej nu ska jag berätta hur det gick idag! :) Jag skulle ändå dit och hjälpa till så då tyckte vi att det var lika bra att ta med henne och hoppa LD-LC när vi ändå var där. LD var bed A/A och LC bed A:0/A:0 och "klubbmästerskap".

I LD blev det ett stopp på sista i grunden och X antal stegringar. Och inga små utan rejäla rakt-upp-så-långt-det-går stegringar. Några lite innan startlinjen och några vid stoppet på sjuan. ;)
Sen efter det så var jag sur på henne så jag red henne bara i trav eller galopp och jobbade henne rejält med skänkelvikningar, öppnor, galoppfattningar, ökningar och minskningar av takten och ökningar och minskningar i steglängden både i trav och galopp. Ville få henne att lyssna ordentligt på skänkeln så att hon inte skulle komma i undertempo för det är mest då hon börjar tramsa.

Det gick inte helt problemfritt och hon stog på bakbenen ganska många gånger till men tillslut gick hon skitfint och var precis där jag ville ha henne. Mjuk och reglerbar och rytmisk och alert. Precis lagom framme och fin för både skänkel och hand.
Hon var ganska så trött efteråt och när jag var nöjd med henne fick hon hoppa krysset och sen sakta av. Då kom hon på att det var mycket roligare att hoppa än att jobba med tråkiga "dressyrövningar". ;)

Precis efter att jag hoppat av henne var det dags att gå banan tills nästa klass ( jag hade startat först av D-ponnyerna och det var storhästar efter också ).
I LC kom vi lite i undertempo på första så det blev ju lite undertempo efter också och då börjar ju ponnyn TÄNKA. -.-'
Det betyder att hon helt plötsligt tänker ut ett ställe där hon tycker det passar att stanna och ställa sej på bakbenen...
Inte jättekul för när hon står rakt upp på bakbenen tar hon tydligen typ ett steg bakåt utan att jag märker det så även fast hon tar andra hindret med en ansats på bara tre galoppsprång från att ha stått "stilla" på bakbenen i svängen mot det och sen bara blir bättre och bättre efterhand och klipper av skitfint på alla hinder så får vi bryta efter grunden för vi fick fyra fel för hon ryggade. :/
Blev lite irriterad först för jag undrade hur hon hade kunnat backa utan att jag märkte det men sen tyckte jag att om nu Anna ( domaren/banbyggaren jag vet inte riktigt hon var nog lite av varje ;) ) såg att hon backade får jag väl lita på det.
Lite synd bara för jag var himla sugen på omhoppningen hon va så himla fin i slutet... :/

Men jaja sånt är livet!
Usch vilket långt inlägg det blev förresten! x)
Det blir inge bilder heller för kameran lyckades mormor ta med sej till Göteborg. -.-'
Vi får se om det kommer några på måndag! ;)
Ni får nöja er med några från förra helgen så länge. :)






KAROLINA MAGNUSSON

NÄR DU SER DETTA SÅ SKRIV SMS, ELLER RING,ELLER LOGGA IN PÅ MSN FÖR JAG BEHÖVER VETA HUR DET BLIR OM MUSIKALEN MM!
Kram din bäääästaste vän Maalin :DD <3

LÖRDAG

Idag efter matchen så åkte jag hem och duschade och bytte om till ridkläder. Sedan åkte jag till stallet, jag skulle rida med anna, ana, jessica, emelie och maja men sen red bara jag och ana för vi orkade inte vänta på dom andra när dom satt och pratade, hehe nej men jag hann inte vänta för jag skulle vara klar till klockan sex :) Jag och ana fixade först hästarna sen red vi en runda som heter metall, eller vi skulle rida den men vi vände efter ungefär halva. Jag vet faktist inte varför vi vände men ja, det räkte med att rida så långt. Extra glada blev vi när det var en tant och en farbror som sa att vi hade jätte fina hästar :) Iaf så gick ridningen ganska bra, hon var varken för pigg eller för seg, helt lagom. På ett ställe försökte hon bara dra iväg, på samma ställe som jag en gång på ett år sen trillade av Zadok, Malins gamla underbara ponny. Men jag lyckades få stopp på henne iaf :)
'
Zadok och Malin
'

BILDER

Rensar bland mina bilder nu och hittade massor som jag inte har visat innan så ikväll kommer det en bildbomb! :D

US-MÖTE

Snart ska jag ta och stiga upp, jag läste på facebook nyss att det skulle vara us-möte idag så jag fick smsa carro att jag inte kunde komma. Men lite senare när ag kommer hem ska jag nog rida, om jag hittar någon att rida med då :)
'
bästaste ponnyn i världen, jag älskar dej Zorba <3

RIDA UT

Idag så ska jag rida ut med Alva och Ana, blir nog en lugn men rolig runda! :)


CHANIA HOPPNING

Igår så hoppade jag Channi. Testade även attt för första gången hoppa på bettet, hon tog inte riktigt stöd i det även att hon var framåt och pigg mot hindret. Så ja, jag kunde inte fixa till hur vi skulle komma, för jag ville inte ta mer i henne eller öka på när hon inte tog stöd i bettet så därför blev det några konstiga hopp. Vi hoppade inte så högt, bara upp till 95 men det fick duga för denna gången :) Jag tror faktist att jag fortsätter med terdelat (eller något liite skarpare men inte lika skaprt som det bettet jag har nu) så hon vågar ta för sig lite mer! Men jag ska testa att hoppa på detta bettet en gång till först :)


SKOLAN

Idag i skolan så har vi övat musikal hela dagen, om exakt en vecka och tre timmar och sex minuter så har vi premiär på ''Spela Roll'' :D


FIXAR

Nu är jag hemma igen, eller för ett tag sen. Jag ska slänga ihop en outfit som snart kommer upp här på bloggen :) Sen ska jag kolla in i mitt rum för min pappa håller på att tapersera just nu (: Bilder kommer om någon dag när det är klart, vi ska köpa nytt golv imon med för det står typ amanda över hela mitt golv som jag skrev typ när jag var 4 eller 5, hehe. Inte så snyggt kanske ?

SNART..

Nu sticker jag till affären med mamma och när jag kommer hem så kommer en massa av uppdatering, I promise ;)

TÄVLING

Jag är oxå med i tävlingen om att vinna dessa ridstövlarna ;)

DAGENS VILL HA

Väst från Kingsland, kanske lite dyr men riktigt fin ;)
Klassisk Dunväst från Kingsland
¨
¨
¨
Finns hos Cheval ridsport för 1599 kr.

HALVPAUS

Jag tar en ''halvpaus'' från bloggen nu i två veckor då musikalen håller på, bloggar så mycket som möjligt (men det blir bloggning om musikalen med och inte hästar för Chania lämnar jag iväg) Men om jag inte hinner så vet ni nu ;)

TÄVLING

Är med i tävlingen om att vinna ett par Pioneer ridstövlar! Såå sjukt snygga! :D

CHANIA + LABAN

Idag så skyndade jag mig till stallet för vi hade ju musikalträning, men jag var var ju tvungen att ha teorin. På teorin så gick vi igenom hur man sätter på fram och bak skydd och hur man lindar. Dom fattade ''galoppen'' rätt snabbt och kunde sedan linda benen själva. Det var dock svårt för dom att få det jämt lindat och så att det blir lika tryck och inte förhårt eller förlöst. Men det är ju en tränings sak.
Sen skulle jag rida Chania, jag hade inga saker mad mig så jag satt bara på mig ridskor och chaps ovanför mina jeans. Inte jättebekvämt men det funkar!
Chania var mjuk och fin, lite dragig i galoppen men det fixade sig när jag tryckte till henne. Jag red på ''pelhamet'' idag med så jag kunde få ihop henne mer så hon inte var så dragig. Det bettet funkar riktigt bra på henne, måste bara testa hoppa med det me men tänkte göra det på fredag kanske :)
Jag red ju med Maja och Laban och han var stark idag han med, så jag och Maja bytte så jag red lilla laban. Det är såå roligt att rida han :D
Han gick iallafall super när han la sin energi på annat än att springa och man måste ha såå mycket ben på den lilla hästen. Jag gillar att rida han ibland iallafall ;D

DAGENS VILL HA

Inte för att jag är i behov av en ny hjälm för jag köpte min i sommras men en Charles Owen/John Whitaker skulle ändå inte sitta helt fel, eller vad säger ni ? ;)
JW ridhjälm Charles Owen

FULT ELLER FINT?

Kan inte bestämma mig om dessa schabraken är fula eller fina, vad tycker ni ? :)
Tycker att dom är häftiga iallafall!

FRÅN BÖRJAN

Jag tänkte börja skriva lite inlägg om min ridning från början och hur det har gått, hur jag har kommit framåt i utvecklingen och hur jag tycker att jag är nu.. så det är bara att hålla utkik efter inlägg nr 1! :D

GÅRDAGEN

Vet ni vad jag gjorde igår? :D
Nej de vet ni ju såklart inte men nu ska ni få veta! ;D
Jag red på Nonne! :D Själv! :D

Först longerade jag honom ett tag och han var helt toppad. Mer i luften än på marken fjöntponny. -.-'
Men sen lugnade han ner sej efter ett tag när han började bli lite trött och då gick vi upp på gårdsplanen och la inspänningarna ( Hade aldrig dom på honom igår. Tyckte det var bättre han fick springa lite som han ville då han förhoppningsvis hade bättre koll på benen då det var ju ganska blött och halt i marken. :/ Men tänkte ha dom idag. ) och spöt och sen gick vi ut i skogen med honom.
Vi gick en liten bit ut innan vi vände och gick tillbaka på samma väg. Det är stenjäre på båda sidor av vägen så jag tänkte att då kommer han ju bara fram eller tillbaka om han skulle hitta på något. ;)
Vi gick nerför en backe och när det var plan mark igen så började jag testa att rycka i stigbyglarna och "hänga" i dom och dunka lite med handen i sadlen och så innan jag la mej över ryggen på honom.
När han stod stilla och inte brydde sej så satte jag mej upp riktigt. Jag har suttit på honom ute innan men då har mamma hållt i honom hela tiden och lett honom så jag var lite nervös för hur han skulle reagera på skänkeltryck. Men det gick superbra! :D
Smarta ponnyn har nog lärt sej det direkt för när jag bara touchade honom med skänklarna så började han gå! Och sen behövde jag bara spänna de inre magmusklerna och plocka lite med lill- och ringfingrarna så stannade han! Och om jag ville svänga så ledde jag bara lite med handen och touchade honom med andra skänkeln så svängde han runt och gick tillbaka dit vi kom ifrån! :D
Så jag red hela vägen genom gårdsplanen och ner till stallet det är ca 250 meter från där vi började! Det kanske inte låter jättelångt men för en ponny som inte är va att ha ryttare på sej så är det superlångt. ;)
Han är så himla smart och älskar utmaningen att försöka klura ut vad jag menar med tryck och eftergift och det mesta fattar han på andra försöket.
Helt underbar. :')


DRESSYR

Efter skolan idag så gick jag och Emelie till stallet. Vi satt och pratade lite sen när hon gick och ryktade så bytte jag om hon rider en timme innan mej så jag hade inte behövt byta om då gentligen men bättre för tidigt än för sent ;) Sen putsade jag mina stövlar och gick och kollade på Ana och emelie när dom red. Zorba går ju lektion till kvart i sex och jag börjar kvart över så när hon kom tillbaka så ryktade jag henne igen sen sadlade och tränsade (: Haha, sen när jag red så "gnisslade" det hela tiden eftersom jag hade putsat mina stövlar innan, störande faktist.
¨
På ridningen så gick det ganska bra, vi red första fram sen skulle vi rida i förvänd galopp. Jag har aldrig gjort det innan men det gick bra, vi började med att komma i ett varv och sen vända halvt igenom och trav igen innan hörnet sen galopp igen och då kom vi ju på båda hållen. Den övningen gick jätte bra och jag fick mycket beröm *stolt* :D Sedan skulle vi göra det lite svårare, vi skulle fortsätta i förvänd galopp genom hela hörnet. Hehe, i början när Maria förklade tänkte jag ; herregud, vad är det för svårt med det ? HAHA, de märkte jag sen när det var min tur (; Vi började en och en när jag gjorde det så bytta Zorba galopp av sej själv och jag kunde inte byta på henne sedan för alltid när jag fattar galopp så fattar hon automatiskt rätt galopp så det blev ju lite svårare för mej.. I början sa Maria att Zorba inte riktigt fattade så jag skulle testa att komma på ena långsidan och vända in ca en meter och sedan vända ut igen. Jag provade och första gången sa hon att jag  gjorde helt rätt men hon fattade fortfarande rätt galopp då så jag red runt och gjorde halvt igen typ jätte många gånger fast det blev inte rätt iaf men Maria sa att jag är för snäll i handen och att jag inte hade riktigt tryck i galoppen så Zorba saktade av och bytte. Stackars ponnyn hon ville ju bara rätta allt, haha :') Men jag ska iaf fortsätta öva på det så vi kan det nästa gång (hoppas jag).
¨
Älskade ponny :)

CHANIA SÖNDAG

Jag testade att rida på pelham (tror jag det heter) fick låna ett av en snäll person i stallet så det var förlitet för hennes häst. Det funkade faktist jättebra, hon var lika pigg som vanligt men inte lika stark i galoppen. Jag red inne i kanske 15 min för att känna på henne sen red jag ut och det gick jättebra. Tänkte testa bettet i hoppningen med och så så att det är bra där, jag vill ju inte att hon ska tappa bjudningen (:

SÖNDAG

Idag red jag först med Anna för jag red millandora åt Jessica ju. Det gick ganska bra fast ja det kunde ju gått bättre :) Men iaf så ville Jessica att vi skulle rida en rätt lång runda men Anna hann inte sen för hon skulle ha middan så vi red genom skogen till sandsträckan och skogen hem ( den vanliga rundan nu för tiden ). När vi kom tillbaka så väntade jag på Ana och när hon kom så ryktade vi Zorba och Silvra (: Haha, sen kom Maria och gav oss en påse morötter, tack :D (Ana om du läser detta så la jag dina morötter vid skåpet) Ja, sen red vi då iväg, vi red på vägen ovanför stallet och mest pratade sen red vi i skogen på vägen hem.

TÄVLINGEN

Herregud jag har hoppat omkring på små moln hela tiden sen vi kom hem från Osby igår! :D
Lilla älskade flickan var så himla duktig! :D

I vår allra första avd. A gick vi dubbelnolla och blev placerade! :D Trea! :D Och det var sju placerade! :D
Så himla stolt över ponnyn. :')
De va LC:n. Sen i LB:n va hon precis lika duktig de va bara jag som la henne fel två gånger så det blev två stopp. Ett i oxern ut ur kombinationen för vi kom lite nära in och nådde inte fram riktigt och ett på sjuan för vi kom lite för långt ifrån. :/
Men de va vår allra första LB oxå så hon va sjuuuukt duktig! :D
Jag menar hon hoppade ju andra gången vi kom på båda och det är ju bra hon har vett å stanna ibland så hon inte kraschar!

HÄR kommer lite bilderna som bästa Malin tog med sin finfina kamera. ;D <3

Och ingen kollar på mitt alltid lika muppiga face! ;D (y)












Och ingen mobbar min "snygga" frilla som lossnar hela tiden. :P

Amoros Moa var prisutdelare. ;)

Lika snygga båda två... eller inte :P
















Dom två sista är från LB:n. :)
Ojojoj det blev väldigt många hehe... :$

Men sötponny! <3

BILD FRÅN TÄVLINGEN

Nu ska jag sova för jag ska upp tidigt imorgon med, vid 6! :s
Ni får ett smakprov från bilderna ifrån idag iallafall :)

BYTARE DAG

Jag har varit i stallet heeela dagen, från klockan 9 tills halv sex :o Jag köpte bara en sak idag och jag hann (/orkade) aldrig fixa mina grejer som jag skulle sälja så jag får vänta till nästa bytaredag :( Iaf så köpte jag nya vita ridbyxor dom var helskodda och kostade bara 40 kronor ;) Bland mina andra vita ridbyxor är alla halvskodda, så nu äntligen har jag helskodda. Det känns så konstigt när jag rider med helskodda hela tiden och sen när det är tävling har jag bara halvskodda. När vi hade packat ihop så skulle jag rida med Ana fast det blev inte så, istället red jag med Emelie och Jessica och Maja. Jag Emelie och Jessica skulle rida en lite längre runda idag men Maja sa att hon inte hann fast hon red ändå med oss men när vi kom till slutet av sandsträckan så behövde vi vända bara för att Maja inte skulle hinna ( som hon redan visste innan vi red iväg . ) Så ja alla vi behövde vända, Jag och Emelie skulle först fortsätta men det är ju inte kul utan Jessica så vi vände oxå då (: Zorba var jätte pigg, Chantus så jag och Emelie travade och galopperade lite i skogen fast då skrittade Maja och Jessicaså jag och Emelie red själva sista biten hem. Det var jätte geggigt ute idag, mina stövlar var typ helt bruna när jag kom hem :o Imon ska jag rida med Ana en gång och Emelie en gång för jag ska rida Jessicas häst oxå, hon åker till typ Kleppern eller vad det heter :)

BETT

Idag har jag tävlat (kommer ett egetr inlägg om det sen) och Chania var jättestark! Drog som tusan. Hennes förra ägare var också där och jag var rädd för vad dom skulle säga om jag bytte till ett skarpare bett på henne, men det var dom som tog upp ämnat när vi pratade så nu är jag inte rädd för vad dom ska tycka för nu har vi pratat om det somsagt. Jag kommer variera mellan detta bettet och ett tredelat för att sedan gå över till tredelat helt igen när hon inte är lika stark längre :)
Dessa är tillåtna enligt TR så det bettet som jag ville ha fanns med!
Antagligen det jag ringade in eller det som är över ska jag köpa och testa på henne, funkar det inte så får jag sälja det! :)

SÄLJES

Motvilligt så får jag lägga ut min sadel till salu pga att den är lite stor för Chania, ska köpa en ny när jag har fått denna såld.
PFIFF New Lord - 16,5 - normal mot vid
1500:-

MUSIKAL

Träningen fortsätter hela tiden framåt, jättekul är det! :D
Snart ska jag till stallet och rida Chania och sen putsa massor utrustning till imorgon, har fortfarande inte bestämmt vad jag ska ha för schabrak :s Jag vill ha det rosa men det var smutsigt så jag funderar på ifall jag ska ta mitt blåa sammets schabrak med vit och grön kant, men jag har ju inget annat till det då som passar och då blir vi tråkiga i färgen :(
Men det löser sig säkert haha..
Älskade 9A <3
Jag brukar fota på träningarna i danserna jag inte är med i därför jag inte är med på bilden ;)

ULLARED vs HÖÖKS

Mina ridbyxor som jag köpte på ullared ser nästan likadana ut som sånna här från hööks, jag kan iaf inte se någon skillnad ;) Hursom helst så kostar de här 649 kronor helskodda och mina kostade runt 200 kr och dom är oxå helskodda, haha billigt (Y)

HOPPLEKTION

Idag kollade jag på Olivias hopplektion, eller inte hela för jag kom en stund efter den hade börjat och gick till Zorba lite innan dom slutade (: Innan Olivia kom tillbaka till stallet passade jag även på att göra mera hål i min förbygel eftersom det "gungar" när jag rider med den så nu ska den nog passa, jag ska rida med den på lördag och se så det verkligen passar nu. När Olivia kom tillbaka så satt vi och pratade lite och sedan cyklade jag hem. Anledningen till att jag åkte till stallet var gentligen bara för att jag skulle cykla hem mammas cyklel, jag lämnade den där i måndags för jag hade så mycket saker som skulle hem då, allt fick inte plats helt enkelt :)
'
inte sån som på bilden, min har bling bling (;

FLER BILDER IFRÅN TÄVLINGEN

Det här var den ända gången hon dummade sig på hela tävlingen! :D

HEMKOMMEN

Det blir inte så jättemycket uppdatering ifån min sida nu för vi övar på musikalen hela dagarna och även på kvällarna, när jag kommer hem så äter jag och sen till Chania, hinner inte med så mycket mer. Blogga gör jag på kvällen eller när jg får lite tid över. Men jag har fullt upp nu och nu har inte ens musikalen börjat, när den börjar (eller när vi flyttar in i folketshus så ska jag lämna över Chania till en annan som ska ha henne den (dom?) veckorna som det pågår. Så ni vet om det blir dålig uppdatering ifrån min sida ;)

TEORI

Idag så började dagen med att öva till mussikalen och sen fortsatte den som vanligt. Efter skolan hade slutat så tränade vi mussikal igen till klockan 6, men jag gick vid kvart över 5 för jag behövde vara i stallet vid kvart i 6 för då hade jag teori. För er som inte vet så jobbar jag i ork som teorilärare. På teorin så arbetade vi med tygeltag och eftergift mm. Vi hade träns och göra det på, den ena håller i bettet och den andra ''styr'' bra sätt att träna tycker jag. Fixade även med Channi, självklart. Orkar inte skriva så mycket mer för jag är så trött. Ändring på detta måste det bli!
Nu ska jag plugga, skriver mer imorgon :)

SKILLNAD ?

Kolla vad jag märkte när jag kollade på bilder nu. Visst har det blivit lite skillnad på Zorba sedan i somras ? (:


PEIAN

Okej nu har jag "planerat" Peias träning denna veckan! ;D
Idag blir det lite jobb i skogen och på åkrarna här hemma och att hålla tummarna för att hon stannar på marken hehe. ;)
Imorgon ska jag se om jag kan få snälla mamma att släppa av oss i Nyboda så jag kan jobba igenom henne ordentligt och då ska hon bli trött, och gå bra och kännas fin! ;)
Sen på fredag får hon vila för lillflickan kändes lite trött igår på hoppträningen fast hon vilade i söndes... :/
Sen på lördag e det ju tävling i bästa Osby! :D Vilka ska dit? :D
Kom gärna och kolla även om ni inte ska tävla, både jag och Malin ska dit! ;D
Och jag och Peia ska starta vår första LB! :D
Är liiite nervös för kombinationerna men Pilla sa igår att hon trodde inte det skulle vara några problem så jag litar på henne. ;)
Sen ska vi starta avd. A i LC:n också! :) Det ska bli kul att få testa rida hela banan även om jag inte planerar att ta några svåra svängar med lillan. Men om hon känns superfin och helt med mej så kanske jag testar nån liten sväng det är ju Anna som ska bygga banan och hon brukar alltid bygga jättebra banor. :)
Synd att jag inte kan få rida lilla Humlan med bara men sånt är livet... :/

Hittade massa gamla bilder från i vintras.
Nu när det regnar så mycket ute som det gjort idag så saknar man nästan snön lite...














NÄSTAN och LITE! ;)
Sötponny :')
Nu ska jag sticka ut och rida i regnet. ;)

HACKAD

Jag har haft en hackad dator så har inte vågat skriva på bloggen. Har inte ridit idag, jag ändrade mig och låter henne vila :)

STALLET

Nu ska jag åka till stallet, Malin och Olivia är nog oxå där (:

DAGENS VILL HA

article

NYA PRO SKYDD

Dom nya pro skydden var jättefina tycker jag !
new collection

DRESSYRTRÄNINGEN IGÅR...

... gick jättebra! :)
Hon är börjar bli riktigt fin nu och bär sej mycket bättre även i galoppen. Galoppfattningarna går också mycket bättre och hon är mer känslig för skänkeln nu så ibland räcker det att jag "tänker" galopp så kan jag göra fattningarna bara genom att vinkla höfterna! :D
Men det är bara ibland när hon är lagom taggad och på rätt humör. Och det är ju inte jätteofta som hon är så samarbetsvillig hehe. ;)
Men det är STOR skillnad på henne nu från för bara några veckor sedan och hon utvecklas hela tiden. :)
Att hon har blivit mer samarbetsvillig beror ju mycket på att hon börjar få upp konditionen och styrkan så efterhand kommer hon säkert bli ännu finare att rida! ;D (Y)

Idag var jag i bästa Rävninge och frågade om jag fick praoa där och så var Monica snäll och lät mej rida Las Vegas också när min lillasyster ändå red lektion. Hade nästan glömt hur underbar den hästen kan vara! :) (L) <3
Tack för att jag fick rida honom igen! :)

MÅNDAG

Ridningen idag gick inte så jätte bra. Det var ju hoppning och jag har blivit jätte dålig på att svänga :o Mina svängar bli så himla fel och konstiga :( Måsta öva på det mera, dessutom trycker hon utåt i hörnen det blir inte heller så mycket bättre av det. Men jag har sagt till Maria att jag vill ha mer banonr med mycket svängar och sånt så att jag kan öva på det mer. Idag red vi en bana som är lite svår att förklara men bild där under som ni ser. Förresten så ska Sanna rida andra omgången av allsvenskan för mej för jag är ju inte hemma då, tack (:
'
Detta var en av alla banorna vi gjorde (:

TRÄNING

Ska åka till Chania nu, hoppträning.. dåligt att hoppa två dagar i rad men det får tålas! :)

BLOPPIS DEL 1

Padd 20:-
Lindor, fyra st 100:- (använda enstaka gång)
Vinröda lindor aldrig använda, 30:-
Skydd strl M fram+bak, 170:-
Kimbelwik bett 11,5 220:- (med tungfrihet)
Schabrak FULL 70:-
Huva ny, 20:-
Fullchek bett 11,5. 150:-
Ridhjälm str 57, svart/grå 200:-
Padd 50:-
Padd (krymt i tvätten så till 16 sadel, jag hade den till 17 sadel innan men det ser lite roligt ut :)
200:-
padd 300:- 16,5-17,5 sadel.

LADDAR KAMERAN

Nu laddar jag kameran för jag tänkte vara snäll och åka till stallet och klicka in lite nya bilder till Amanda ;)

FÖRSTOR?


Ni får tycka vad ni vill, jag bryr mig faktist inte. Sprid det till ALLA era vänner om ni så vill de, börja snacka skit om de om ni vill de, haha. Jag bryr mig inte och kommer inte börja bry mig sen heller ;) Så länga Channi inte störs av de så är det lugnt, och så väger jag inte förmycket heller :)
Men alla får tycka vad ni vill, så om du vill tycka det så får du det. För jag tycker inte att jag är förlång/för stor, och så länge som jag inte tycker det kommer jag ha kvar henne.
Alla kommentarer är tillåtna ;D
Jag tycker inte att jag är förlång, kanske på gränsen.. men jag växer inte mer, har haft denna längden länga nu så det är mre vikten jag tänker på isåfall ;) Kaaanske om någon av mina bästa vänner eller tränare sa det till mig, men ingen har sagt något så ja :)
Släng gärna in en kommentar vad ni tycker om detta, alltid kul att höra vad folk tycker även om de är negativt :D

TÄVLINGEN BILDBOMB (del1)

Jag gick upp vid kanske halv 8, jag hade ställt klockan på 7 men då orkade varken jag eller Maja gå upp haha. När jag väl gick upp så bytte jag om och så vaknade Maja. Sen åt vi lite, men jag hade ont i magen så åt inte så mycket haha. Sen åkte vi till stallet. Där fixade vi lite saker, sen gick jag och anmälde mig och sen skulle jag stå på banan. Maja fick stå med mig. Jag delade ut rosetter planketter och rosetter! Gick bra för många = stressigt för mig haha. Efter de gick vi upp och satte oss i cafeterian lite. Pratade med lite folk och sen in och fixa Chania. Maja gick med henne så kollade jag banan, sen var det bara att sitta upp och gå in på framhoppningen. Hon var jätteduktig men lite seg.
I LC:n så var hon duktig men började stegra innan start, precis där den andra hästen skulle komma (framför det hindret) så då fick jag trycka in henne till kanten. Det gick som tur väl är bra! Vi fick ett riv i LCn men jag är supernöjd iallafall. Hon var jättefin!
I LB:n så var hon jättefin men jag gjorde en rätt dålig sväng så hon rev i omh men det gjorde ingenting för jag är så nöjd ändå, lägger upp film sen på LB:n så ska ni få se.
Nu ska jag sova, haha klockan är bara nio men jag är jättetrött!
Mer bilder imorgon, PS bloppisen kommer inte förens imorgon den heller för jag ska sova nu :)

ÅKA

Nu ska jag åka till stallet, ska fodra till alla hästarna (:

ALLSVENSKAN

Idag var första omgången av allsvenskan. Jag kom dit kanske kvart i nio och tävlingen började nio, men det var ju L:Dn före såklart, annars hade jag kanske varit lite sen, hehe (: När vi skulle gå in lagvis och ställa upp så ropar dom ju upp alla namnen, det var lite kul när hon skulle säga mitt namn ( Amanda Hagelberg ) då sa hon Amanda Hagelborg, haha så kan man väl inte heta ? Men ja, så kan det bli. Senare när jag kom ut från stallet och skulle hoppa upp så ropade dom upp mitt namn så jag skulle gå in på framridningen, jag som trodde att jag hade lång tid på mej :o Precis utanför framhoppningen så var det en som heter Helen som kom fram och sa"hur är det, jag hörde att du inte mådde bra" haha, det var Maja som hade blivit sjuk dagen innan så hon inte kunde vara med och tävla. Men iaf så hjälpe hon mej i början på framridningen för Malin var inte där det var gentligen hon som skulle hjälpa mej fast hon kom sen precis när jag hade hoppat det lilla (: Jag hann inte rida fram så mycket, jag hoppade det lilla rätt många gånger, räcket två gånger och oxern 1 gång :o Tur att jag hann hoppa alla minst en gång iaf. På banan gick det både bra och dåligt, hon hade jätte bra galopp och hoppade ettan och tvåan, sen till trean var det jag som tog en dålig sväng så hon stannade där en gång. Det fortsatte bra och sen på sexan så stannade hon två gånger för att bogen åkte ut. Så det var ju mitt fel alltihopa, men hon kändes jätte bra och hon var duktig :)
Bilder kommer när jag har fått dom av Malin.

TÄVLINGEN

Ska snart skriva ett inlägg om det men förs så ska jag städa undan lite i mitt rum, bjuder på en bild sålänge tagen med Majas mobilkamera så inte bästa bilden men inte sämsta heller :)

DAGENS VILL HA

Skulle vilja ha en svart kavaj...
Helst Animo såklart dom är ju bara snyggast! :o
Ser inte den så jättebra på denhär bilden.
Fast den här är ju liiite väl dyr kanske... :/


SKYDDEN

Min Veredus Carbon Gel har kommit! :D

Eller dom är i Bjärnum så vi ska hämta dom nu närsomhelst. ;)
Jippie! :D

TÄVLINGEN

Nu ska vi åka till tävlingen och jag och Chania ska hoppa LC, LB och vi får hoppas att hn är bättre denna gången än förra! :)

DAGENS VILL HA

Dagens vill ha, glen gordon schabrak, 299 kr och huva, 125 kr.
Rea nu på Cheval ( HÄR )

TÄVLINGEN IDAG

Gick LC och LC+ och det gick jättebra! :) Peia var jätteduktig och kändes underbar så nu har vi två nollor till. ;)
Kändes inte som hon tyckte det var särskilt högt heller hon mest "skuttade" över. :) (y)

Hon var ganska jobbig på framridningen och "grävde ner sej" och tramsade och höll på. Men på framhoppningen var hon jättefin! :o
Så fort det kommer fram hinder blir det en helt annan ponny! x)
Men det bevisar ju bara att det är hoppa hon ska göra! :) Det är ju det hon älskar! :) (L)

Har kollat på filmerna och det jag stör mej mest på i min ridning var mina händer. Jag höll dom helt fel! Alltså jag brukar få tänka ganska mycket på att ha "tummarna upp" men såhär illa brukar det faktiskt inte vara! :/
Kolla bara på bilderna. :(
Absolut något att börja jobba med på dressyrträningen imorgon!
Annars såg det väl okej ut från min sida, långt ifrån perfekt och inte lika bra som på förra tävlingen men okej ändå. Och Peia var såklart jättefin som vanligt! ;D

Mina "snabbknoppar" blev lite misslyckade men här kommer lite bilder från idag. ;)


Lite trött efteråt? ;) <3







Okej bilderna blev inte i ordning men skitsamma ni ser dom ju! ;)
Hon hade nya schabraket och luvan från HV Polo och som ni kanske ser var hon bara sååå söt i det! :D
Till och med mamma fick erkänna att hon va det fast hon sa "inte rosa!" när jag köpte det hehe. ;D
Ska nog ha det i Osby nästa vecka med. :) Mest för jag vill inte använda det andra nya förrän min nya hjälm har kommit... ;)

FIXA

Nu ska jag fixa allt inför tävlingen imon, ta fram alla kläder och sånt (: Vet faktist inte om jag ska ha det beigea eller det nya schabraket ännu :p Men jag tror jag tar det beigea för nu har jag köpt en beige v-ringad tröja oxå, super (Y)


LÖRDAG

Idag red jag med Anna. Vi red i genom skogen till sandsträckan och genom skogen tillbaka. Haha, Zorba var jätte pigg, när jag släppte henne på sandsträckan så gick det inte i det tempot som förra helgen kan jag lova er ;) (då när hon inte var så pigg) Men det är ju inte kul att rida när inte hästen är glad och det är iaf Zorba när hon får springa av sej :) Men det var iaf riktigt fint väder idag, skönt att rida när solen äntligen är framme igen fast det blåste jätte mycket. När jag och Anna var mitt inne i skogen så flögt det runt en massa löv och annat sen helt plötsligt så flög det ner en STOR gren typ 5 meter ifrån oss :o Tur att det inte var så jätte långt till grusvägen då. När vi kom tillbaka till stallet så fixade jag Zorba efter det var det banbyggnad inför morgondagen sen putsadse jag alla mina saker (:
'
Förra tävlingen

MER TILL SHETTIS

Fanns ännu mer till shettis så jag satt ihop en outfit ;)
Allt finns på ponnyprakt, bra är att det står mått på allting så man inte köper något så det blir förstort =)

HEMMA

Nu har jag kommit hem igen från ullared. Jag köpte inte så jätte mkt för conversen var ju rätt dyra, men värda precis varenda krona :) Men jag köpte bland annat nya ridbyxor och ett grönt schabrak. Jag ska hitta en kamera och fota allt imon när det är ljust ute för då blir ju bilderna mkt bättre. Juste det fanns stövelstrumpor oxå i röd,blå och svart för 10 kr. Så jag köpte en av varje färg :))
'
Schabraket jag köpte påminde om detta liiite ;)

ÄNTLIGEN NÅGOT FINT TILL SHETTIS

Dessa schabraken drog ögonen till sig och de första fina schabrak till shettis jag har sett tror jag! :)
Snyggt shettisschabrak
Vinröd
Gul
Khaki/orange (underst)
Jag tyckte att det gula var häftigt och skulle kunna tänka mig det på Chania ! :D
Här finns schabraken:
http://ponnyprakt.se/product_info.php?cPath=131_198_41_299&products_id=1041

STALLET

Nu ska jag till stallet och rida och putsa! :)
Tar med kameran så kommer det lite bilder sen ;)

SÅÅ SUGEN PÅ..

Jag är såå sugen på ett guldigt swarovski så det kliar i fingrarna, nu är det bara att börja spara!

PEIAN

Okej... i onsdes fick hon vila för jag bara hann inte rida har också en del läxor fast jag brukar försöka inte prata om det så kanske dom ska försvinna... hehe ;)

Igår skulle mamma i till stan me lillebror så dom släppte av mej och Peia i Nyboda och tanken var att om dom släppte oss vid 5 skulle jag rida henne och sen skulle pappa komma och hämta oss vid 6. Det tyckte inte Peia... x)
Hon börjar mee att kasta sej bakåt när jag ska lägga inte täcket jag nyss tagit av henne i släpen. Jag skulle testa den nya luvan ( btw hon va jättesöt i den fast ja behöver sy in öronen för hon såg ut lite som en åsna haha! ) å den gjorde väl att tränset satt lite löst för när hon kastar sej så bara kasar de av! :o
Så hon stack iväg för att kolla in dom andra hästarna på gården pinsamt eller vad? -.-'
Som tur va hade hon ju inga grejer på sej som hon skulle kunna fastna i så de va bara att ta en liten äpplebit som jag som tur va hade med mej och vänta på att hon skulle tröttna på dom andra och komma så jag kunde ta henne. Jag hade tur och hon va sugen på äpple så det tog inte jättelång tid. ;)

Sen var det dags att sadla henne. Jag hade grimman på henne för jag tänkte ta på henne tränset inne i ridhuset sen för där kan hon ju inte komma någonstans ifall det skulle hänt något. Men när jag lägger på henne schabraket bara ställer hon sej rakt upp på bakbenen -.-'
Hon gjorde det några gånger men när jag lugnat ner henne lite testade jag att lägga på henne sadlen igen. Då stod hon stilla när jag la på henne schabraket och sadlen men när jag skulle spänna fast gjorden så helt plötsligt bara stog hon på två ben igen -.-'
Så sadlen å hela skiten flög i marken. Sen var det samma sak igen med att hon gjorde det några gånger och jag lugnade ner henne men när jag la på henne schabraket och hon stod på bakbenen igen så tröttnade jag och gick upp till deras stall och frågade om jag kunde binda upp henne någonstans när jag gjorde iordning henne. :P

När jag red henne sen så gick hon faktiskt ganska bra. :) Stegrade bara några gånger men slutade efter ett tag när jag sa till henne och höll inte på å bocka och massa sånt skit. :) Haha fast hon nockade mej en gång så jag har en liten fläskläpp. ;)
Sötgumman som tur är tycker jag om henne ändå vad hon än håller på med. ;) (L)

Som Malin sa har jag haft dataförbud så det är därför jag inte har bloggat sista dagarna. :/
Ledsen att Malin får fixa så mycket med bloggen själv. :/
Men jag älskar den nya designen gör inte ni det? :D
Malin och Maja är iaf duktiga! :) <3

UTRUSTNING

Skulle någon varit intresserad av inlägg med ALL min utrustning i?
Typ ena dagen fota alla schabrak och andra dagen alla skydden, tredje dan vilka ridbyxor jag har osv ? :D
skicka en kommentar om ni skulle vilja se sånna inlägg (:

BLOPPIS

Ikväll ska jag plocka ihop lite saker och ha en ''mini bloppis'' hoppas nu att många är intresserade ;)
Detta schabraket finns bland annat kvar ;)

CHANIA TORSDAG

Jag rycktade och lindade henne, tränsade självklart med sen satt jag upp. Barbackatur! Gud vilken skilnad de kändes när vi hade lindorna, så det ska jag fortsätta rida med. Tänkte ha lindor på frambenen på tävlingen med men jag måste testa att hoppa i dom idag isåfall. Så jag sätter upp en sockerbit och tar något skutt över det för att se hur det funkar.
Men jag började med mycket volter och skänkelviktningar och öppna. Höll bara handen HELT stilla och lät henne själv söka sig nedåt när jag gjorde rätt, annars brukar jag krama med fingrarna för att röra bettet lite för de har funkat bäst på alla andra men när jag rider Felix så rider jag utan att röra bettet så jag testade det på Chania med och det fungerade super!
Idag blir det med sadel igen då och sen imorgon så kör jag barbacka igen :)

CHANIA

I Tisdes så red jag hoppträning med henne för Anders. Hon var jättefin och bjöd och ville hoppa. Däremot så blir hon väldigt stark ibland vid raksträckor och vill dra iväg, men de fixade sig tillslut med lite hjälp. Det känns bra till tävlingen på Söndag. Vi hoppade en rätt komplicerad bana tycker jag och den krävde rätt mycket som ryttare (iallafall så krävde min ponny mycket hjälp). Men jag är nöjd med henne! :)

AMANDA

Hon är ju i Ullared på Gekås och handlar, massor fint och hon får fota allt när hon kommer hem. Kan avslöja att hon har köpt ett par converse (tror de stavas så)
Men ni kommer ju få se vad hon har köpt när hon kommer hem :D

DAGENS VILL HA

Tyckte om detta schabraket, inte som alla andra vita schabrak utan detta var lite ''upp piffat'' så ett sånt skulle jag kunna tänka mig! :D

DÅLIGT BLOGGANDE

Har varit lite dåligt bloggande nu, kommer inte bli så mkt imon heller, kanske inget för jag ska ju till ullared och vi åker redan vid lite över sex. (Fast när jag följde med Malin åkte vi klockan 4 på natten, hade ju precis somnat när jag skulle upp igen :o) Men jag gör nog lite tidsinställda ;) Malin kunde inte följa med mej så Anna ska med, känner på mej att det kommer bli en toppendag, Hoppas bara att det finna en massa med fina grejor (:

NY HEADER

VAD TYCKER NI OM DEN NYA DESIGNEN? :)
Jag tycker headern som Maja gjorde till oss vad jättefin, så mycket bättre i ph än vad det kan bli i paint, så ett stort tack Maja! :)
http://hastryttan.blogg.se/
Majas blogg!

DÅLIGT

Jag har haft så himla mycket läxa denna veckan så igår han jag inte blogga, som oftast inte Amanda och Karro heller gör, Karro har dock haft dataförbud. Känns ibland som att jag håller i denna bloggen själv. Kunde inte skriva igår och det kommer inte upp ett enda inlägg, en dag var jag ''borta'' :(
Aja, nu ska jag sätta in nya headern och skriva massor inlägg :D

HOPPTRÄNINGEN

De va en sån dag idag då allt gick okej. :) Om någon fattar vad jag menar? x)
Allt gick bra och hon kändes fin men inte helt på topp och inte riktigt taggad. Hon hade inte det lilla extra idag som hon brukar ha i hoppningen men hon kändes ändå helt underbar så jag längtar till tävlingen på lördag! :)
Då ska hon få vila dagen innan så då kommer hon ha det "lilla extra" det kan jag lova! ;D


GEKÅS ULLARED

Samma som Malin vill jag oxå ha ett nytt tävlingsschabrak. Men jag väntar till vi ska till ullared och ser om det finns något fint där, ibland finns det ju fina schabrak men oftast ( när jag har varit där iaf ) så har det varit sånna där "ponny"schabrak med typ hästar på och sånt.
Det är inte helt säkert att vi åker ändå till ullared, vi ska lämna min storebror i Halmstad så vi kanske stannar där och går på köpcentrumet samt in på hööks en sväng :) (fast det ligger typ bara 5-6 mil ifrån Ullared så jag vill dit) Ifall inte Malin kan följa med tänkte jag fråga Anna om hon vill, hoppas hon vill men det tror jag och hon är ju ändå ledig på fredagar (; Sen måste jag bara få ledigt oxå, men det får jag antagligen för jag har inte varit bort någon gång innan, endast en halv dag när jag var sjuk.

DAGEN

Min dag började med att jag var i skolan ändra fram till klockan fyra. Sedan åkte jag hem med emmelie och nu har jag precis ätit (: Jag ska nog cykla till stallet sen för Anna ville att jag och hon skulle kolla på när Malin tränar för Anders. Kanske Maja är där oxå, hoppas det iaf. Ja, det var inte så mkt men skolan tar sååå himla lång tid :( På fredag ska jag iaf till Ullared kanske, kanske Malin oxå för hon måste bara få ledigt. Kommer bli så himla kul då (Y)

TÄVLINGS SCHABRAK

Vill ha ett nytt tävlingsschabrak men vilket? ;)
Funderar på JW rött eller HV polo brun eller grå med rosa kant :D

HOPPNING

Jag valde att anmäla mig till hoppträningen för Anders idag för jag ska tävla i helgen så behöver ha lite tipps ;)

CHANIA MÅNDAG

Igår var hon jättefin, eller lite kickag i galoppen men efter ett tag så gich hon jättebra lilla skruttan! Bättre i galoppen med :)

RSS 2.0