.

jag älskade dig så mycket så det var sjukt, INGEN kan förstå. sjuktsjuktsjuktsjukt..

ZORBA

Idag hade jag hoppning och jag är jätte nöjd. Efter vi hade skrittat travat och galopperat i båda varven började vi med att hoppa fram på tre så räcken som låg på kanske 40 cm vid ena kortsidan av ridhuset i typ en halv volt :) Lite svårt att förstå kanske men man red runt vid volten A och sen hoppade man vid ena sidan av volten i en båge (; Hur som helst så gick det bra där jag hoppade två gånger i varje varv sen sa hon att det räckte och såg bra ut. Sen hoppade vi kombination med tre kryss på långsidan, i båda varven där med och det kändes vekligen super bra ! Det var första gången på länge som det kändes så :D När alla hade hoppat det gjorde vi en liten bana av alla hinderna som var i ridhuset. Vi började med att komma på kombinationen rida ut i hörnet och typ rida snett igen på ett räcke och vidare till första hindret av kombinationen, svänga innanför de tre små hinderna snett igen hoppa en oxer och sen sista hindret på kombinationen. Jag är supernöjd ! ((:
´
Snabb bild
S = start
M = mål

SWAROVSKI

NU HAR MITT SWAROVSKI PANNBAND KOMMIT :DD

PEIAS VILODAAG

Peia vilar alltid på måndagar. Tycker det funkar bra för då går jag länge i skolan och kommer hem sent och så är vi båda no trötta efter helgen. Sen är det hoppträning på tisdagarna också och då är hon "utvilad" till den.
Lillflickan är ju inte i världens bästa kondition än så länge även om vi jobbar på det och hon tycker det är roligare på hoppträningen om hon inte blir så himla trött. Och det är ju meningen att hon ska tycka det är kul! :)
Sen kan jag göra annat då också, typ läxor eller om jag ska iväg någonstans så vet jag att jag alltid kan på måndagarna. :)

Alltså funkar det bra för mej med en bestämd dag i veckan då hon vilar. :)
Sen brukar jag ge henne en vilodag till så hon rids fem dagar i veckan. Som sagt håller vi på att jobba upp hennes styrka och kondition och såsmåningom kommer hon att gå 6 dagar i veckan.

PEIA IDAG

Red Peia i Nyboda idag! :) Hade egentligen tänkt dra fram några bommar och hoppa lite lydnadshinder och lite annat ho tycker är kul men dt var för många där så det gick inte. :(
Hon va duktig fast i början va vi tvungna å rida på samma volt runt en tjej när hon longerade en annan häst som va jättestressad och typ stegrade och bockade och sen stannade och fnyste åt spökena som fanns ÖVERALLT! ;) Haha så då blev lilla töntan ju smittad och började hålla på likadant! ;) Men sen när hon gick ut med den så lugnade sej lillflickan och sen gick hon jättebra! :)
Mitt lilla hjärta! ;) (L)

CHANIAS FODERSTART

Detta äter Chania ;)
Det känns mycket när man läser det men 5dl = en skopa :)
Vi ska även köpa müsli blandning som Karro hade till Peia för det hade Chania funkat bra på innan berättade hon så vi ska köpa sånt sen, så hon får bara lite havrekross sålänge. Lusern får hon på vintern för annars rasar hon i vikt :/

STALLTJÄNST

Nu kom jag precis hem från stalltjänsten. Har varit där i fyra och en halv timme :oo Men vi fodrade middan oxå när vi ändå höll på med allt annat för hästarna är ändå ute och då kan man lika gärna fodra direkt, smarta vi är (; För er som inte riktigt vet vad stalltjänsen är :) ;
'
*På lördagar ska man vara där klockan 7 och söndagar klockan 8 och fodra till alla ridskolehästarna. ( några av privathästarna )
* Blanda betfor och lusern.
* När hästarn har ätit klart ska man släppa ut dom i deras hagar.
* Packa ALLA höpåsarna.
* Mocka alla boxarna.
* Sopa stallgångarna.
'
Kanske inte ser ut som det är så himla mycket att göra men det är ca 30 hästar i ena stallgången och runt 10 i den andra och vi är 4-5 stycken som gör detta.
Givetvis gör vi inte detta varje helg det är ca 2-3 veckor mellan varje gång :) Dessutom ligger det olika hagar lite överallt, haha olika ställen att gå till men det flesta går i den allra längst bort.

CHANIA

Nu ska jag Nu ska jag till Chania, jag har ingen med mig så kan tyvär inte bli några bilder på vår rodeo idag ;)
Haha, nejdå det kommer gå såbraså, ikväll kommer ett BAMSE inlägg om helgen och vad jag tyckte om Peia mm. Det vill ni inte missa va? Jag ska även lägga ut en massor bilder på henne sötponnyn :D
Aja, nu bär det av mot Chania!
HAHA, kom upp en mapp där jag hade färgat utväxten innan och så blev håret gult -.-'
Fy vad fult de var, det var därför jag färgade håret brunt men saknar det blonda :'(

CASSOIPEIA

Min ponny är inte normal! ;) Hihi hon hade riktiga dampryck idag ni skulle sett som hon bockade! x) Haha Malin bara stog och kollade sen sa hon att hon trodde inte Peia skulle vara så jobbig! ;) Jag har ju berättat lite om vad hon gör men Malin trodde nog inte riktigt på mej haha. ;)
Lillflickan har ju tyvär fått vila i tre dagar nu ( jag skäms lite hon ska ju va igång nu :$ ) för jag hade sjukt ont i huvudet och sen va jag i stan och sen städat massor också. :P
Så hon va heltoppad! ;) Hon va skitpigg i början och höll på en massa men reste sej som tur va inte så mycket iaf! :) Men hon bockade desto mer... haha Malin såg det verkligen så kul ut? x)
 
Sen red Malin henne efter men då var hon lite tröttare så då började hon försöka sega sej istället. :P
Haha hon gör så, töntponnyn. Låtsas att hon är helt slut bara för att se om det blir lite lättare då när det börjar bli jobbigt. ;)
Men hon såg skitfin ut och gick jättebra för Malin. :) Det var kul att se henne med någon annan för det är ju bara jag som har ridit henne sen vi köpte henne så jag har ju inte fått göra det innan. Det var riktigt kul att se och jag hoppas Malin vill rida henne igen någon gång för jag vill gärna se henne igen under en så duktig ryttare! :) (L)

CHANIA

Jessick har tagit hand om Chania nu när jag har varit hos Karro. Hon har lekt med henne i ridhuset och jag är så glad att dom funkar tillsammans.
Inte vem som hällst som får ta hand om Channi, jag är så petig med mockning och maten och att hon sk aha allt bra! :)

DAGENS VILL HA

Glengordon 475 :-
Finns HÄR

HOS KARRO

Nu så sitter jag här i Karros säng eller i hennes bäddsoffa. Vi har suttit här sen 11 och nu ska vi snart ut till hästarna och jag ska prova rida Peia :D Jag ska även fota Karro när hon rider henne så hon kan få massor bra bilder. Ni kan få lite smakprov sen men nu ska vi snart ut (:

VILA

Idag får nog Zorba vila. Jag mår lite bättre fast jag ska ha stallet imon och jag har inte hittat någon som kan byta så jag måste vila så jag orkar ha stallet imon. Jag får iaf hoppas att jag mår bra igen imon så Zorba får komma ut i skogen oxå ((:

SJUK

Åkte hem från skolan idag typ kvart över tolv för jag mådde illa och hade skit ont i magen :(( Typiskt nu när vi skulle åka till Karro oxå ! Har inte ätit något på hela dagen heller men jag är inte hungrig, det är man ju aldrig när man är sjuk, eller iaf inte jag.

FÄRDIG PACKAD

Nu har jag packat färdigt och ska gå ner till Alexandra. Sen ska vi till Karro och då blir det ingen uppdatering från vår sida Amanda ligger sjuk så jag vet inte om hon uppdaterar, ha de gött!

TACK ALLA!

Våra besökare gick helt plötsligt jätte mycket uppåt och sen nu är det som vanligt igen, vet inte hur alla hittade till vår blogg just den dagen, haha :D
Men tack ;D

HAHAHHHAA

Detta skickade Amanda till mig, en av våra gamla konversationer på msn. Vi är som vi är, haha:

I STAAAN

Hej nu har jag varit i stan me mamma! ;D Skiiiitkul ;P Nej men dt är ganska bra att gå med mamma för hon betalar ju då hehe (a)! ;)
Peian fick tyvär vila idag också. :(

BLOGGA

Hann inte blogga igår för jag hade fullt upp och det kommer jag förmodligen ha idag med. Om två timmar ska jag åka och träna och innan det ska jag sitta här på datan och sen sortera ut mina hästklader, det kommer bli jobbigt (x Jag har flera högar med hästkläder :o Slänger väl rättså många av sakerna oxå eftersom jag har kvar mina ridkläder sedan jag började rida x) Lägger in mer sen när jag har städat klart :)

PLUGG

Nu blir det massor av plugg, ska göra ett SO arbete som ska lämnas in imorgon och städa, sen till Chania. Uppdaterar mer när jag har varit i stallet :)
bild från första gången jag rider med dressyrsadlen :)

SLUTAR NU

Sitter i skolan och har precis slutat. Amanda va sjuk idag den grisen så jag får se om jag kan övertala Frida att följa me mej till stan annars får ja väl gå själv. :P
Men får se om jag kanske hinner rida innan annars får töntan vila lite fööör mycket. Men men det går inte att alltid va perfekt. ;) Måste ju städa hela rummet innan Amanda Amanda Malin Evelina och Alexandra kommer imorron också och det kommer nog ta ett tag. Det ser ut som kriget där inne! ;P
Men nu ska jag inte missa bussen hem, hejdå! ;D


SOVMORGON

Har haft sovmorgon idag, skönt!
Nu ska man fortsätta att skriva so:n som inte blev klar igår och..
ikväll ska vi till Karro :D (Y)
= rätt dålig uppdatering ):

PLUS...

Mamma gav mej dataförbud hela dagen för hon säger man kan inte sitta vid datan elr tvn när man har onte i huvudet! :P Och hon va också sjuk så hon va hemma hela dan och kunne kolla mej. :P Men nu lyckades ja sno lite tid vid min älskade data så jag hann blogga iaf! ;D

SJUK

Va hemma från skolan idag för hade sjuuukt ont i huvudet! :(
Så det blev ingen ridning idag heller. :P Och imorron ska jag nog in till stan ( hässleholm haha ;) ) med amanda fransson och shoppa något till björket! :) Men tyvvär blir det ju ingen ridning då hller så lillflickan kommer ha damp på fredag. x) Men jaja då är hon ju rolig att rida när dt händer något haha! ;)

ÅKA TILL BODA BORG?

Boda borg är inget att rekommendera om man har fobi/inte gillar att vara i trånga utrymmen då man ofta ''krälar'' genom gångar :)
MEN..
Är det några Olofströmare som är villiga att möta mig Amanda, Maja K och Maja S så är det bara att säga till :D
Man kan ju göra det som en tävling för när man har klarat en bana så får man en stämpel ;)

BODA BORG

I Söndes så var alla ledare från ORK i Boda Borg, och det var skitkul :D Ännu bättre var ju att Karoline bjöd på allting ;)
Boda borg är som ett miiini fångarna på fortet men superkul! Man går in i olika banor, en bana består av tre olika rum. Klarar man uppgiften i första så går man vidare till andra osv. Men i Boda borg kan man inte bli inlåst när tiden är slut utan då blinkar en röd lampa istället. Om man har gått vidare så lyser lampan grön och då går det att öppna dörren. Alla banorna ligger i en stor korridor.
Eller, man kan dom bli inlåst haha för såhär gick det för oss..
Vi såg en bana som vi tyckte verkade kul och gick in. Det var mörkt men vi följde den lilla gången som var där, efter den lilla gången så kom det ett ''spindelnät'' (rep som man ska klättra igenom/över) och jag var först och kom över.
-Jag är över! ropade jag glatt och nästa började klättra, det var Maja. Jag gick vidare och såg inte att det var ett litet ''stup'' ner så jag trillade ju nästan x)
Efter det så var det en brant backe uppåt och det fanns ett rep som man kunde ta hjälp av att dra sig upp. När jag kom upp så väntade jag på Maja, när hon kom upp fortsatte vi att krypa igenom ett mörkt rum och öppnade dörren till nästa rum och ropade ''skynda er'' till Olivia och Anna. Jag och Maja fortsatte i nästa rum med att lösa uppgiften där. Jag tänkte ropa på Olivia och Anna igen att skynda sig men då var tiden ute för dom så dörren hade låst sig, haha. Så tänk på det om ni ska dit att alla går igenom dörren samtidigt x)
Vi fick gå ut från vår bana för att börja om och ''rädda'' Olivia och Anna, så knasig det kan gå ;)
Detta var var bara ett av rummen av tre i en bana :)
Här kommer lite bilder (allt är inte från det boda borg som vi var på för det finns många olika, och det är inte jag som har tagit dessa fotona:
I detta rummet var vi med, man fick inte röra marken för det var sån här känsel sak, det var det i väldigt många rum. Här skulle mandra sig fram på väggen och bara gå på den smala plankan, på en av väggarna som inte syns var det en ''klättervägg'' som man skulle klättra på för att nå två av knapparna som man var tvungen att klicka på, rörde man golvet var det bara att börja om igen ;)
Uppgifterna kan vara klättra krypa ballansera mm, men man måste TÄNK hela banan igenom , saker som man sett och så. Det kom vi inte på i början men nu vet vi, man måste ''komma på hur banan tänker'' för annars känns det ömöljigt. Vissa banor är helknäppa...

SAKNAR

Saknar detta, tänk om man kunde spolat tillbaka tiden..
Att bara få sitta på hans rygg EN gång till skulle betyda såå mycket!
Drömponny..

LIKA?

Hittade ingen jättebra bild MEN..
Jag och Amanda har sett att Channi är väldigt lik Blokland's Hoeve's Claudia i vissa vinklar, tyvär har jag inte just dessa vinklarna på bild, typiskt. Men tog det jag hade och jämförde med Claudia, Inte så jättelika på dessa bilderna men ändå, Chania skulle bara varit mörkare i färgen ;)
Channi skulle haft lite bredare bläs bara och inge strumpor bak (+ lite mörkare i färgen)
Inte världens bästa bilder, menmen..?
Ägaren till Claudia (Ingrid Skoog) driver Sveriges största hästblogg tillsammans med Linn Ingvarsson, och även Sveriges bästa blogg tycker jag :D
Ni får en länk till bästa bloggen häär: http://dressyrmupparna.se/
Sååå,
Vad tycker ni, visst är Chania lite lik Claudia? ;)

CHANNI ÄR..

Channi är..

-Pigg och het liten ponny, ibland kan det gå lite väl snabbt..
-Får hon inte som hon vill / tycker hon att det är jobbigt så kickar hon
-När hon väl är lösgjord så får man leta efter en finare ponny!
-Fjöntig ute i skogen
-Gillar att tävla galopp i skogen och vinner för de  mesta ;)
-Hon är precis likadan tillbaka, är man snäll mot henne är hon snäll tillbaka
-Rätt svårt att få hennes förtroende, har fortfarande inte fått de men arbetar på det och det blir bättre och bättre :)
-En superponny som lätt kan gå de högsta klasserna (måste bara vinna hennes förtroende så hon litar på mig att jag lägger henne rätt för annars nitar hon)
-Krullar lätt ihop halsen och inte går rätt i form, huvudet ska ju vara rakt, men vi över på det och ibland går det super, som på bilden nedan här går hon bra (:

TRETORN ADVANCE

Snart har jag råd att köpa tretorn (Y) Innan ville jag spara tills jag hade råd med MH suprime high rider men jag vill hellre ha dom när jag fyller år för dom kostar ju så mkt, då sparar jag pengar och så kommer jag ha både MH och tretorn. Hur bra som helst :D Det mindre bra är ju då att jag inte fyller är förrens i juli och det är ju hur länge som helst till dess :( Men jag får tänka positivt och att jag ändå kommer ha tretorn ((:
Mountain Horse supreme high rider
Tretorn advance

RENSAR BILDER

Sitter och rensar mina bilder, ska jag slänga upp några som ni inte har sett + gårdagens ? ;)

HEMKOMMEN

Hemkommen från skolan nu, mamma hämtade mej och så åkte vi till lindex och jag köpte en ny väska ((: Min jag har nu är ju verkligen inte så jätte fin, hehe. Senare kanske jag ska åka till stallet, det bross på om någon annan ska dit ;))

SAKER NI INTE VISSTE OM MIG

Tänkte skriva fem saker som de flesta inte visste om mig, eller? ;)
1. Visste ni att jag har glasögon men använder dom inte för att jag tycker att jag är så ful och det inte behöver bli värre än vad det redan är?..
2. Visste ni att när jag kollar mig i speglen så måste jag göra grimaser för att se hur jag ser ut om jag skulle råka göra det t.ex i skolan..
3. Visste ni att jag är 167cm lång och rider c-ponny (många tycker att man är förstor då, men det skiter jag i)..
4. Visste ni att jag och Amanda är så bra vänner så vi typ tål inte varandra. Vi blir sura på varandra hela tiden, mer som syskon brukar folk säga..
5. Visste ni att jag ändrar mitt ''beteende'' beroende vilka jag umgås med?..
Tänkte skriva såna här lite oftare så lär ni känna mig lite bättre ? ;)
HAHAHA, snygg bild..
Hade ingen annan uppladdad på bloggen och jag orkar inte ladda upp en ny x)

TRÄNING I SÖNDES

Dressyrträningen med Peia i söndes gick bra. Hon blev ganska sur för hon segade sig så jag blev trött åp henne och drog på mej sporrarna. Och hon gillar iiinte sporrarna, då måste hon ju lyda! ;) Men annnars va hon duktig! Hon fattade snabbt vad jag menade och jag fattade snabbbt vad Malin (tränaren) menade.
Vi gjorde inget speciellt, lite tempoväxlingar, lite flyttningar och ganska mycket på volten för att få loss henne bättre i sidorna och att hon skulle lyssna lite bättre på hjälperna. Vi jobbae ganska mycket med att få upp henne i formen också och att hon inte skulle "krulla ihop sig" som hon brukar göra. Det är väl ungefär det jag tränat på själv med henne också men det är bra att få lite hjälp så man vet att man gör rätt! :)
Annars försökte hon mest ta reda lite på vad vi kunde och så. Men hon verkar duktig så vi ska träna för henne några gånger till iaf! :)

SMAKPROV

ETT SMAKPROV FRÅN BILDERNA IDAG

HISS

Hiss till mina fina och snygga stövlar, mina favoriter är dom!
På mig har dom bra passform :)
(detta var de bästa bilderna jag kunde hitta på dom just nu)

HUMLAN

Var i Rävninge och red Humlan idag för första gången sen i typ december. :P Hon va ju såklart stel och väldigt jobbig i munnen i början men i slutet va hon fin för att vara första gången på så länge. :) Det gick bra med henne vi red i en av hagarna för banan är inte jättebra så hon taggade rejält. ;)

Kommer ett inlägg om dressyrträningen med Peia igår också. Tror dt får bli imorrn. ;)


MÅNDAG

Kom till stallet idag klockan halv sex och Zorba går lektion till kvart i. Sen när hon kom tillbaka så ryktade jag henne lite fort för jag har min lektion kvart över (: Sen red jag kanske halva lektionen sen gick jag ut för jag hade skit ont i magen :( Jag försökte vara kvar i början men det gick inte tillslut så fick jag gå ut. Sen ringde jag pappa och så åkte vi hem (:

CHANNI SÖNDAG

Jag kom hem vid halv 8 igår efter en superdag!
Ska lugnt tillbaka dit igen :D
När jag kom tillbaka mådde jag inte alls bra, hade så himlans ont i magen. Men jag fixade Channis box och packade mat och så. Sen så tog jag henne och gick till ridhuset och tränade henne att springa brevid mig i grimskaft stanna när jag stannade mm, efter ett tag släppte jag henne och hon sprang som tusan x) Hon tyckte visst att det var roligt. Tänkte släppa henne idag igen men filma med ;D

SVAR

Haha, nej nu är det ju såhär Alexandra att vi har ett liv utanför bloggen med och bloggar inte exakt varje timme, hoppas att du blir nöjd med svaret :)
Tack för att vi har en dålig blogg med, kul att höra ;)

SÖNDAG

Idag kom jag till stallet vid tjugo över tre. Jag och Maja satt först inne i putsrummet och pratade lite och så sen gick vi ut till hästarna och ryktade och Maja sadlade men jag la på täcket igen för jag red barbacka :)) Vi skulle rida till sandsträckan och trava och galoppera men det var jätte halt så det blev bara skritt och jätte lite trav där det inte var halt. Hästarna var jätte pigga så vi gick in i ridhuset en stund för att dom skulle få galoppera lite, Zorba skulle vara tagit in huvudet jättelite till så hade hon gått helt perfekt ! :D Jag har även en film på mobilen som ni får se när jag har hittat sladden så jag kan ladda upp den.

SÖNDAG

Nu har jag varit i kyrkan med konfa och snart drar vi till första dressyrträningen för Malin i Nyboda. ;)
Har hunnit med att sy ihop ena fickan på mina bruna ridbyxor också för dragkedjan hade gått sönder. ;P

MINNEN

Saknar <3
1.
2.
3.

STALLET

Nu ska jag åka till stallet, mer inlägg sen :)) Har även gjort några tidsinställda ;))

VARDAGSBILDER

Vardagsbilder när jag rider :)
Fyy vad jag stör mej på hälen ! :oo

5 SAKER

Fem saker om Zorba :
1. Väldigt pigg i skogen
2. Stegrar/bockar aldrig
3. Mysig och snäll
4. Hon lyder, t.ex på stanna och hon följer efter en när man vill :))
5. Hon har varit helt svart
'
Det kunde man inte tro va att hon har varit svart :D
'
På denna bilden ser man att benen fortfarande är mörka,
men hon blir ljusare och ljusare hela tiden ((:

OUTFIT


SÖNDAG

NU SKA JAG TILL BODA BORG :DDDD
Alla ungdomsledare + ledare i Olofströms ridklubb ska dit! Gud så kul vi kommer att ha! :D
Det är väll som ett miiini fångarna på fortet kan man säga :)
Vi får hoppas på att det är kuul!! :D
nu så kan jag inte blogga mer för nu ska jag byta om :)

LÖRDAG

Igår så hade jag stalltjänst vid 7 och fodrade och släppte ut hästarna. Mockade och fixade allt till Felix och Channi för jag skulle nämligen iväg sen så lördag fick bli en vilodag för dom. Jag skulle till Bollerups naturbruksgymnasium. Så jag när jag var färdig med allt så åkte vi hem (jag och mamma) och sen så fixade jag mig och så, sen åkte vi och hämtade Anna och sen vidare till bollerup. Det var JÄTTEFINT på bollerup och det är mycket möjligt att jag väljer det! Dock så tyckte jag inte om privatstallen och att dom hade halm i boxarna, men jag är väll för bortskämd med ORKs stall, haha :D Channi måste ju få det bästa. Men annars var det jättefint där och alla var supersnälla och glada.
På rundvandringen så såg vi självklart Cornelias rum, det gick INTE att missa. Text över hela dörren, haha :D
Jag och Anna ska dit en gång till och kolla på det, då ska vi även sova över där och vara med på lektioner. Så man vet att man väljer rätt ;) Jag tjatade på mamma och pappa med och sa att jag ville tävla, då sa dom att dom får väll köra fram och tillbaka på tävlingarna haha :D (Y)
Efter det så gick jag och Amanda på revyn och den var jättedålig tyckte jag, det var allt ifrån denna kvällen (:
Söta Chania! <3

RIDNING FREDAG

I Fredes så fick Amanda ta Chania och jag hade Felix för jag tänkte först att vi skulle rida ut för att hästarna hade gått så mycket inne nu, men det var förmörkt. Då red vi bort till ute banan och tänkte rida där. Men det gick inte de heller för det var så mycket is så vi sket i det. Istället så red vi lite bervid banan på en sträcka där och sen in liite i skogen (: Hästarna tyckte att det var kul iallafall. När vi hade ridit en sund red vi tillbaka och så åt hästarna sin kvällsmat som dom hade fått :)
Zadok<3
J*vlar vilket steg han hade! :o

RIDNING TORSDAG

I torsdags red jag först Channi, ställde och böjde mycket men inte världens seriösaste pass. Finns inte så mycket att berätta om det. Felix red jag efter Channi och han är så himla fin att rida! Med han tränade jag mycket övergångar för det hade vi ju svårt med på dressyrtävlingen. Vi tränade även galoppfattningar i vänster varv, och att han skull gå i LUGN galopp för han har en tendens att springa som satan, och han är stark kan jag säga er x) Men passet med han gick bra! :)

AARRRGGHHHH

JAG HATAR IBLAND BLOGG.SE!
Jag kunde varken blogga eller ens KOLLA på min blogg igår -.-'
det syns inte så bra, men det står:
Inloggningen är avstängd..

5 SAKER OM...

Cassiopeia:

1. Envis
2. Mysig
3. Duktig på att hoppa och helt okej steg ;)
4. Snäll när hon känner för det ( annars för j*vlig ;) )
5. Slickmaskin! ;D <3

Non-Stop:

1. Min bäääbis! ;D <3
2. Lättlärd
3.Busig ibland! ;)
4. Bortskämd ( inte med saker kanske men med uppmärksamhet och godis! :P )
5. Avundsjuk på Peia när jag tar in henne och han får stanna i hagen ;) Försöker tränga sej förbi henne ut ;P

Lady Bumblebee:

1. Såååå snällast! :')
2. Har världens tålamod med mej och har lärt oss enormt mycket i hoppningen tillsammans båda två
3. Liten och sööötast! <3
4. Duktig på hoppning och fint ( lite flickigt tkr jag ;) ) steg
5. Superkvick i vändningarna och otroligt lättsvängd! :)

Börsgårds Noblesse:

1. Min ängel <3
2. Hon som lärt mej allt jag kan ( älskar att galoppera i skogen )
3. Ser ut som en vildhäst med täcke just nu ;P
4. Lite sur och stoig ibland men mjuk som smält gräddglass längst in ;)
5. 95 % av mitt hjärta <3 alla andra får dela på det lilla som finns kvar

Åbyvikens Amadeus:

1. En gammal gentleman oftst ;)
2. Sjukt envis ibland xP
3. Kontrollfreak om hästar kan va det han måste veta var alla andra är hela tiden x)
4. Gör alltid sitt bästa när man väl övertygat honom om att det är bäst att vara på ens sida
5. Matvraak! ;D ( Fast inte tjock ändå? :o  *avundsjuk* ;) )

Mig:

1. Envis! :P
2. Oftast stressad men ändå tar allt jag ska göra en evighet och jag fattar ingenting :P
3. Tidsoptimist ( säger alla andra iaf jag vet knappt vad dt betyder! x) )
4. Duktig på att rida? Elr jag vet inte om det stämmer dt får ni fråga nån som sett mej :P
5. Älskar hästar och ponnyer! Haha det kändes lite onödigt å skriva tror redan ni fattat det ;)


KONFA

Var på "konfaträff" elr va dom kallar det idag. :P Visst har vi kul där men jag har inte tid med sånt! :o Jag menar vi ska va där från halv 11 till halv 4. Det är ju då det är ljust ute! Och då ska vi sitta inne och prata? :P

Iaf så red jag ut med Peian när jag kom hem vid 4. Isen är ju nästan borta här nu! ;D (Y)
Hon va jätteduktig jag skrittade och travade i skogen och på grusvägarna (det är ju skithårt på vägarna nu för det frös igårnatt igen och sen började det bli mörkt så ja vågade inte galoppera där ) sen red jag på åkern där jag brukar också och hon älskade att galoppera i snön! Körde tempoväxlingar som igår fast inte lika mycket.

Men herregud vad hon blir stark när hon vill springa! :o Snart kanske jag behöver ett skarpare bett på henne om hon ska hålla på såhär! :P Så himla stark hals har hon! Sen håller hon på med huvudet och typ "skakar" på det ibland för hon tror jag ska släppa efter på tyglarna så hon kan springa. ;)
Lilla töntponnyn! ;) <3

REVY

Klockan 7 idag ska jag och Malin gå på revy :)) Vi skulle gentligen äta halv sex på restaurang men hon hann inte hem från Bollerup  så snabbt :(( Men det ska bli kul på revyn iaf ((:

LÖRDAG

Jag cyklade till stallet idag klockan 1 typ för mamma och pappa är iväg. Sen gjorde jag iordning Zorba i kanske 20 minuter och sen red jag med Maja ((: Vi började med att skritta fram dom ute en lite runda och sen gick vi in i ridhuset och red. Jag red red mest i skritt och galopp och övade på galopp från skritt och tvärtom men jag gjorde ju även pauser där jag skrittade på lång tygel och travade sedan innan jag började igen :) Ja vi red íaf inne en liten stund bara sen gick vi ut igen och skrittade en liten runda sen precis innan vi vände så travade vi och galopperade lite för det gillar dom så mkt ((: Efter vi hade travat upp för en backe så började Maja galoppera och Zorba  drog iväg så jag inte fick stopp på henne :o Jag fick ropa på Maja och säga att hon skulle sakta av så Zorba typ inte skulle ramla eller något :o Men jag tror att det berodde på att jag red med Zorbas vanliga träns ( det från ridskolan ) Jag brukar alltid rida med mitt egna träns ute i skogen för det är mkt smalare ;))


GYMNASIE

Nu ska jag åka och kolla på bollerups gymnasium, efter det blir det uppdatering, jag loovar ;D

PEIA, NONNE

Åkte till Nyboda idag med Peia och hon va skitjobbig i början! :P Två dagars vila på raken = ganska övertaggad ponny! ;)
Sen var det hööög musik igång och ja tror inte jag ridit med peia till musik innan? Förutom på tävlingen då. Så när vi skulle förbi radion blev det lite damp och lite rodeo. :P Sen blev det inte bättre när först Malin ( hon jag ska träna för på söndag ) kommer in med sin häst så lilla töntan blir helt uppstressad för att det kommer en ny som hon inte sett innan (-,-') och sen kommer det in en annan med en shettis och en rockard som ska köra! ( Fredagar e kördagar där tydligen. ) Herregud vilka ryck Peia hade hon tyckte dt var hur läskigt som helst tror inte hon estt en sån liten innan! :o Hon höll nästan på att slänga av MEJ å de krävs lite för å lyckas me dt! ;)
Hihi min ponny är rädd för... ponnyer! ;D
Det tog ett bra atg innan hon började slappna av hon va sjukt spänd skitlänge å bara villle springa å sen plötsligt kunde hon stanna å typ bocka å resa sej å slänga sej å sånt. :P Men sen när hon väl slappnade av var hon sjuuukt fin ist! :D
Fick ett tips av Malin att göra skitmycket tempoväxlingar och flytta henne mycket för skänklarna för ja har ju problem med galoppfattningarna och det skulle jag göra så hon blev mer uppmärksam på mej och skänklarna och mer framåt mellan hand och skänkel. Oftast segar hon sej ju rejält när hon börjar bli trött. :P
Och det funkade skitbra! Galopperade typ från A till B, sen skritt från B till R, sen trav till M, sen galoppp till H, sen skritt till S, sen galopp till V och så höll jag på lite så med henne + flyttade henne och la lite volter också, både stora och små. :)


Sen när vi kom hem longerade jag Nonne med inspänningarna igen och det gick hur bra som helst han är verkligen lättlärd! :)

FAVOROTBILDER

Här kommer några av mina favorit bilder på Zorba ((:

HISS / DISS

Briony tröja från Kingsland
879 :-
FINNS HÄR : http://cheval.shop.textalk.se/sv/varumarken/kingsland/briony-troja-fran-kingsland-1.html
Hööks alla kopior ! :o
Ni kan ju gissa vilket detta schabraket är kopierat ifrån, inte så svårt med ja ;)

UTE

Hemma nu från stallet och det gick verkligen inte lika bra att rida Channi idag som förra gången :p Meningen var att jag och Malin skulle rida ute på banan men det hade typ frusit jätte mkt undertill så det gick inte att rida där. Ist red vi först på en sträcka bredvid sandbanan i trav och galopp. Sen skrittade vi liten runda ute med lite trav ((: Även om det inte gick så jätte bra så var med mysigt :) Imon ska jag rida Zorba och jag längtar det känns som det var jätte länge sedan :o
Malin och Channi,  Jag och Zorba :')

HEMMA

Nu ska jag snart till stallet, men pappa var bara tvuuuuuungen att byta lamporna på bilen för att mamma vägrar köra han. Han gör det säkert för att jävlas med mig då Amanda väntar på mig i stallet, hoppas att alla andra har det bra därute iallafall..
Blir att rida på utebanan istället för det är förmörkt ute.

NON-STOP

Igårkväll longerade jag Nonne igen. :) Första gången med inspänningar och han va jätteduktig! :) Sen hängde jag på honom igen och det gick också jättebra lille sötnosen tycker om att bli pysslad med! (L)

Sen flätade jag manarna löst på båda två så dom skulle ligga på rätt sida på morronen dt va bara nåt litet ryck ja fick. ;)

MALIN, STALLET

Om ungefär en halv timme ska jag och mamma köra upp och hämta Malin för hon ska åka med oss till stallet. Jag och Malin ska rida ut en runda i skogen och jag ska på rida min favorit ponny (efter Zorba så klart) :D  Hoppas att det kommer gå bra bara ((:

UTVÄCKLINGSAMTAL

Nu har jag precis varit på utvecklingsamtal, det gick bra. Hon sa att jag bara skulle fortsätta som nu och att jag låg på VG nivån på alla ämnen eller över det ! (Y
Efter utvecklingsamtalet åkte jag till stallet & träffade Malin och Jessica. Vi satt där inne och pratade lite sen mockade jag Malins box när hon och Jessica ryktade Channi (: Sen när Malin red fram satt jag och Jessica i cafeterian och drack varm choklad, sen åkte jag hem och Jessica stannade kvar när Malin red.

CASSIOPEIA

Okej det bästa med Peia är att hon är söt och hoppar bra! ;) Hon är jättehärlig att rida när hon är på bra humör och oftast otroligt mjuk i munnen och lätt att jobba ihop. Hon har lite svårt i galoppen ännu för hennes ryggmuskler är inte jättestarka så lillan orkar inte bära sej riktigt men det blir bärrte och bättre! :) Hon har ganska lätt för det mesta och tycker inte något är direkt "svårt" egentligen utan ska bara klaga och hålla på när det blir lite jobbigt. ;) Hon älskar att hoppa och när det kommer upp ett hinder så blir det fart på henne! Hihi då bara drar hon mot det hela tiden lilla gumman men det är ganska bra ändå att hon tycker det är roligt för det är ju hoppa som hon är bäst på och kommer få göra mest när jag har henne. ;)
Det sämsta med henne är nog att hon ska va så j*kla envis. :P Haha fast det är jag också så hon får ge sej! ;) Fast det äår jobbigt att det ska ta så lång tid varje gång dt är något hon tycker är jobbigt och att hon alltid ska hålla på man tycker hon borde fattat att det inte funkar att bästamma över mej nu! :P Hihi min hopptränare brukar bara skaka på huvudet när hon håller på! ;)

PEIA

Idag fick Peia vila igen dt blev två dagar på raken nu inte riktigt bra men så blir dt ibland tyvär. Ska ner till henne snart å pyssla lite me henne å Nonne drar me mej Frida som är här också fast hon vet det inte än. ;) Fast nu vet hon för hon såg va ja skrev. :P
Hade tänkt slänga upp henne på Nonne idag men hon ville inte. Konstigt! :O
( Hon sa det till mig idag i skolan och jag bara : Jag vill ha med mig krockkudden först ;) / Frida )


OUTFIT

Dock ska den bruna tröjan vara v-ringad men det fanns bara i sånhär rund.

MINDRE BRA

Det mindre bra med min häst är att hon är väldigt stel av sej och svår att få ner i form. Jag rider henne bara tre gånger i veckan (lördag, söndag, måndag) eftersom jag hyr henne. Så hon går andra lektioner på vardagarna och dom rider inte hästarna i form, men det är ju inte kul att rida när man inte har något att kämpa med (;



STALLET

Jag ska snart till stallet för ikväll så ska jag rida två ponnysar, både Felix och Channi. Felix rider jag somsagt åt Emmie nu för att hon inte är bra i foten , vad var det? stukning? Hoppas att du blir bättre snart :) Ska hinna med att uppdatera ännu mer innan jag åker (:
Med Chania ska nog arbeta med galoppen, lägga ut två bommar och räkna galoppsprång emellan. Jessica ska emd så hon kanske kan fota lite =)
Felix! <3

OUTFIT


VILL HAA!

HISS

Kul att alla man får hjälp med sina ponnyer och av proffstränare dessutom! Kanske något för Chanias kickningar? ;)
haha ne, skojja bara men det skulle varit himla kul att vara med! Skulle gjort mycket för den chansen :)

CHANNI PANNI

Något som är annorlunda med Chania är att hon har blivit väldigt fäst vid mig, bra på ett sätt mindre bra på ett annat..
Jag älskar att hon visar tillbaka att hon tycker om mig MEN jag accepterar inte att det är bara MIG hon kan ha på ryggen :/ Därför har jag låtit några av mina vänner rida henne lite för att hon ska vänja sig vid andra med. Med vissa går det bra med vissa går det mindre bra. Som tur väl var så tyckte hon om Amanda (haha såg lite bättre ut än när hon red Zadok). Men vissa accepterar hon inte alls att ha på ryggen. Man måste rida rätt likt mig nu för annars fungerar det inte -.-' ibland är hon för rolig.
Detta problemet är ju INTE bra om jag skulle vara tvungen att sälja henne (inte för att jag sak det nu men ja,) så vi tränar på det och vi får hoppas på att hon blir bättre :)

CHANIA

Idag hade Chania vila. Jag gjorde alla syslorna och sen pysslade jag om henne lite, efter det så hade jag teorilektion och sen åkte jag och kollade på gymnasium :)

RYKTLÅDAN

Vad som finns i min ryktlåda (:
* två hovkratsar
* tre rotbostar
* två svansborstar
* en man kam
* fårpäls borste
* ansiktsborste
* hovborste
* häst tofsar
* Schampo
* Balsam
* Babyolja
* pälsglans
* hästgodis
´
tror att det var allt,
jag vet att jag har lite väl mycket borstar men jag ska ha några av dom i min ryktväska som jag har beställt (:
jag har en likadan ryklåda fast i blå =)

PONNY AKUTEN

Jag satt och kollade på ponnyakuten och så fick jag syn på Johan från Olofström, eller vist är det Johan? :o
Satt och spolade fram och tillbaka hur många gånger som hällst, men vist är det Johan men sin isabellfärgade ponny? :D
och vist är det deras bil och transport? :D
och vist är detta hans ponny, mamma, pappa och är det inte Elin som står där? ;)
Kul att någon vågar ta tag i sina problem, ''han sa såhär till Tobbe''
-Han springer fortare och fortare efter varje hinder, och tillslut går det så fort så att jag inte kan kontrollera honom..
Jag tycker att det är starkt av Johan att vara med där (för det är han va?x) och önskar han ALL lycka till med att lösa problemet med sin ponny!
Ni kan ju kolla på avsnittet själva:
http://svtplay.se/v/2296668/ponnyakuten/del_2_av_16?cb,,1,f,-1/pb,a1364150,1,f,-1/pl,v,,2296668/sb,p122052,1,f,-1

HOPPTRÄNINGEN IGÅR

De gick skitbra på träningen igår trippelbarren låg på 110 (fast den va inte så lång) och resten på 90-100. :) Engaloppskombinationen låg på 100 med oxer in och hon har haft svårt för kombinationer innan så att dt gick så bra e kul! :) De går bättre och bättre med lillflickan så nu längtar vi till tävlingen i hlm den 5:e! Då blir dt LC och LC+5 ( 90 och 95för dom som inte vet. ;) ). :)
Haha ja e kaxig för vi ska hoppa högre än Malin och Channi! Nej ja skoja bara Channi e ju bara C-ponny men de ska bli kul å träffa dom! :) Om dom nu kan men dt hoppas ja för isf ska dom sova HÄR innan har ja bestämt! :D

SNYGGA SENSKYDD

Nya skydd, GODKÄNDA FÖR UNGHÄST/PONNY!
Från Glen Gordon och kostar 439 för alla ben :)

HAHA

Jag tänkte precis lägga ut samma schabrak som Amanda la ut!
Cheval ha fått in jättefina saker :D

HJÄLMEN

Ja Malin ja tror faktiskt ja ska köpa den där hjälmen! :o Har ju inte riktigt råd me JW nu me allt annat ja vill ha också... :/


KLIPPNING

Hehe klippning på mej alltså! ;)

Nej men idag va vi hos Frida Söderquist den bästa frisören och klippte oss! :)
Stack till rävninge direkt efter skolan å kom hem för bara en liten stund sen. När ja va där hälsade ja på Humlan lite också och fattade hur mkt ja saknar den lilla ponnyn! :((

Min nya frisyr ser ut... precis som innan! :P Klippte bara topparna så enda skillnaden är att dt är lite kortare. ;) Lillasyster, lillebror och mamma klippte sej också.
Frida Söderquist är dotter till Monica Söderquist som Malin köpte fina Channi av. :) Hon är skitduktig så bor ni vid Norrköping klipp er hos henne! ;) Fast ja vet inte vad dt heter där hon jobbar... men om någon vill kan ja ta reda på dt? :)

Nu ska jag plocka in ponnysarna och sen ska ja göra tacos till hela familjen hihi va duktig ja är va? :D

DAGENS VILL HA

Dagens vill ha :
Lami-Cell schabrak från chevalridsport
389 :-
Schabraken hittar du här
http://cheval.shop.textalk.se/sv/varumarken/lami-cell/allroundschabrak-rg-collection-fran-lamicell.html

PRESENTATION

Nu ska jag skriva en ny presentation om mej själv och hästarna (:
Jag heter Amanda Hagelberg och jag är 13 år. Jag tror jag började rida när jag var åtta år, alltså har jag ridit i 5 år. Min storasyster red när jag var liten och det var det som fick mej att fånga upp intresset. Jag tjatade jätte länge innan jag fick börja rida men det lönade sej till slut och det var ju tur ;) Första gången jag red hade jag en envis liten b-ponny som heter Dancing Girl. Själv ville jag gärna rida en d-ponny som hette Freddie bara för att min storasyters kompis hade han som favorit häst, haha. Men iaf Dancing Girl är en exmoor ponny som idag inte står kvar på ridskolan pga att hon inte trivdes. Det var synd för hon var ju så himla mysig och gullig. Jag red även många andra hästar för man byter efter fyra gånger med samma häst.
Freddie och hans hyrarde Josse :)
Freddie var även den första hästen jag galopperade med när jag kom upp i en så kallad galopp grupp. Jag minns att jag kände mej jätte bra när vi hade galopperat första gången eftersom Freddie kan typ allt utantill, iaf när det är såna små som rider. Den andra hästen som jag galopperade med hette Zorba och det blev nästan direkt min nya favorit. Jag och min kompis Maja blev skötare precis innan sommarlovet när vi var åtta år och då ville jag bli skötare på Zorba fast hon hade redan två stycken skötare så hon var tyvärr upptagen.
Zorba och jag (:
Istället för att bli skötare på Zorba blev jag skötare på en shettis som precis hade kommit till stallet och hon hette Bella. Bella är svart skäck och om jag inte minns helt fel så är hon nu 9 år. På en skötar-ridning så frågade jag ifall jag fick rida Bella ( man får skriva upp tre hästar som man vill rida för man får inte alltid rida sin sköt häst ) och det fick jag. Ingen annan hade ju ridit henne innan när hon var i stallet och hon var lite busig men jag tyckte ändå jätte mycket om henne. Jag minns när jag skulle fatta galopp på ena långsidan i ridhuset och hon slängtravade hela hela tiden, men tillslut när jag äntligen hade fått henne att fatta galopp så bockade hon och jag flög pladask ner på marken. Men jag gav mej inte och jag skulle rida henne varje lektion jag hade, haha. Jag trillade av henne jätte många gånger under den tiden jag red henne på lektionerna men det blev ändå bättre och bättre. En dag när jag var i stallet så frågade jag min ridlärare varför inte Bella hade någon hyrare och fick svaret att ingen ville och att alla var för långa, då sa jag att jag jätte hjärna ville hyra henne. Nästa dag när jag kom till stallet så sa hon att jag kunde börja hyra henne och jag blev så klart överlycklig ! Jag började hyra Bella den 31 mars 2009 och hyrde henne ungefär till sommarlovet slutade. Jag tävlade en gång med henne och då tävlade jag först 30 centimeter och efteranmälde mej till förenklad och det gick super bra! Jag hyrde henne bara i några månader men det ska jag vara glad över, nu går hon lektioner också för hon slutade bocka och sånt när jag hade haft henne ett tag så alla kan rida henne och hon är hur snäll som helst faktist.
Jag började hyra Backuddens Menuette på sommaren 2009. Jag hade ingen aning att jag skulle hyra henne, jag trodde att jag kunde fortsätta hyra Bella eftersom jag inte var förstor för henne men brevet kom och då stog det Menuette. Jag var livrädd för Menuette då för typ alla gånger jag hade ridit henne hade jag trillat av, och då hade jag även vägrat sitta upp igen. Jag var skitnervös första gången vi skulle rida hästarna men det gick bra. Allt gick bra på lektionerna och i skogen på helgerna. Men typ på vintrarna eller ganska långt innan vintrarna så blir hon så pigg så hon typ bockar och stegrar hela tiden. Hon började med det i skogen och jag var livrädd för att rida henne i skogen. Jag vågade bara skritta och trava. Ifall det ens blev någon galopp så skulle det vara jätte sakta . Men då fattade ju inte jag att hon bara vilja springa mer och mer x) Så när jag höll in henne så blev det det vara mer och mer bockningar. På en klubbtävling jag var med på i vintras sparkade hon mot alla hästar som gick förbi henne. När jag skulle börja trava så blev de typ bockningar och stegringar hela tiden och jag gav mej jag ville inte rida henne mer. Men Malin tvingade mej att sitta kvar och hon gick och höll i henne men inte ens det hjälpte, tillslut kom en som hette emmie och skulle hålla i henne och försökte flytta in henne bog för det var det som var felet men Menuette stog emot och fortsatte som innan. Malin testade att sitta upp på henne och hon bockade och bockade men malin kände inte när hon bockade för hon var van vid större ponnier x)) När jag gick banan så red emmie henne och när det var dags att tävla tog jag henne igen för jag var föst ut :) Men på banan skärpte hon sej och vi kom bara 1 utanför placering :D fast det vara bara för att en efteranmälde sej så annars hade jag oxåblivit placerad :(( Efter den hopptävlingen så blev hon typ normal igen :p Sen har det bara gått bättre och bättre med tiden och jag har hunnit starta två stycken LC med henne på ett år :') Båda gångerna har gått bra ena gången stannade hon på första men en som var och hjälpte mej sa att hon testade mej bara och andra gången rev hon på sista i grundomgången men det var ändå bra tycker jag :') Men nu innan sommarlovet så hittade jag en annons på henne på hastnet :'( Nu i slutet med när allt var så bra och jag hade överkommit min rädsla med henne .. Den ponnyn stal mitt hjärta och jag ville så gärna fortsätta med henne . Men så blev det inte. Nu är Menuette såld till en liten flicka och jag saknar henne jätte mycket, men jag vet iaf att hon har det bra. Och jag är jätte glad att jag fick hyra henne i ett år <3
kolla videon
http://www.youtube.com/watch?v=hi4O8rrcXhQ
I början när jag hyrde henne
Lite senare, skillnad ?
När Menuette hade sålts så började jag hyra min gamla favorit ponny, Zorba. Zorba är skimmel och 14 år. Hon är jätte snäll, hon gillar inte hoppning så mycket när det blir lite högre men när det ligger på 60-70 så hoppar hon allt ;) Nu har jag hyrt Zorba i ett halv år och vi har hunnit med otroligt mycket på så kort tid. När jag hade hoppat Zorba eneller två gånger så var jag med i allsvenskan och det gick faktist bra :) I LC:n så hoppade hon allt till och med nummer 6 då stannade hon två gånger och jag trillade av henne då, men jag är jätte nöjd. Ni skulle ha sett på framridningen det gick jätte bra och hon hoppade som en gud, så jag var jätte nöjd över henne. Sen hade dom inte tillräckligt med personer till lag 3 i laghoppningen så jag fick vara med där oxå. När vi kom in på framhoppningen hade hon helt tappat hopplusten och hoppade nästan inget men jag var ändå nöjd med henne sen första klassen. Nu så går det bra för oss tycker jag och du kan ju följa oss här på bloggen ;)
Undrar ni något mer är det bara att fråga :))

OUTFIT


IMORGON

Imorgon kommer det bli sämre uppdatering från min sida MEN jag ska göra MINST en outfit, bra va?!
Det är bland det roligaste på hästbloggar tycker jag (när jag kollar andras) Så jag får hoppas att ni med tycker det..
ELLER TYCKER NI VI BORDE BLOGGA OM NÅGOT ANNAT?
Kom gäärna med förslag! :D
Bilden passar inte in men ja, det är Madicken min söta kattunge :D
Jag lär henne trix, gulligt va! haha men på bilden verkar hon inte tycka att det var så kul men ja, haha <3

NY HJÄLM?

Om man skulle fått välja denna eller JW hjälmen skulle jag valt JW hjälmen, men denna är en rätt fin kopia och den säljs i rea nu till VRAKPRIS! Synd att jag inte har dom pengarna nu för då skulle jag lugnt köpt den och haft den träningar och så :)
 - Sammetshjälm WEN
BARA 898 KR!
SKYNDA ATT FYNDA!
finns dock bara kvar i storlek 57, något för dig kanske Karro nu när du köpt nya stövlar för denna hjälmen är faktist rätt fin, och till ett sånt billigt pris :o :D
FINNS ATT HITTA HÄÄÄR:
http://www.butikenistallet.e-butik.se/
och så får ni klicka er in på rea och sen till sidan 2 (:
Hoppas att ni blir glada för tippset!

RIDIT

Idag när jag kom till stallet så väntade jag kanske en kvart eller något på Malin och sen när hon kom så började vi rykta Channi och Felix. Malin fick lite extra hjälp av Jessica att rykta för hon var oxå i stallet så dom hann mocka båda boxarna innan jag var klar ;) När vi var klara så sadlade vi och sånt sen red vi i lilla ridhuset, det gick inte så bra i början då gick hon bara upp med huvudet hela tiden för på Channi måste ha handen rätt långt ner och när jag rider Zorba har jag handen mer uppåt. Men efter ett tag så gick det faktist jätte bra (Y Hon gick jätte bra sen, det var lite svårare i galppen men det gick ändå hyfsat bra :))

SVAR PÅ KOMMENTAR

Exakt det jag menar, hööks är rätt bra på att kopiera va ? ;)
Men horse savers schabrak går uppåt längst fram och har finare design. Dom har även bättre passform (:

CHANNI

Nu ska jag åka till stallet och möta Malin och så ska jag rida Channi medans hon rider Emmies häst :D (Y)

RIDNING

Tänkte att Channi skulle få vila idag men sen så kom jag på att hon vilar ju imorgon och då blir det två dagar i rad = inte bra! Därför så får Amanda rida Channi idag efter lite tjat från hennes sida, haha. Jag ska rida Felix idag för stackars Emmie har skadat foten (Krya!) så jag ska fixa hos Felix, rida mocka och packa mat + allmänt pyssel i stallet. Ska även ta hand och Chania såklart och mysa lite med henne såklart! Så nu bär det snart av till stallet, mer uppdatering seen! :)
söööta Felix, han är jätterolig att rida! :D

HISS & DISS

*Hose saver schabraket
Hööks KOPIERADE schabrak!
(dock är detta det ända schabraket jag kan tänka mig från hööks! För alla andra har så fula loggor!)
Detta är vad jag tycker

HOPPNING

Hoppas att ni förstår min fina skiss, haha x)
Jag minns dock inte hur många hinder i träningskombinationen det var 4 eller 5? men jaja.
Idag var det hoppning och i värmde upp på kryssen det gröna och det rosa. Sen skulle vi hoppa allt som en liten bana. Först den långa kombinationen med markbommarna emellan (Channi kollade på dom som om dom skulle äta upp henne, lilla skruttan haha) sen till det gröna krysset, fortsätt till det rosa krysset, sen mellan det rosa krysset och tillbaka till kombinationen så skulle det vara 5 galopp språng. Sen var det somsagt kombinationen igen och sen oxern med hjälpbommarna. Haha, jag tycker att det är svårare med hjälpbommarna.
Vi varierade sedan mellan att hoppa dom olika kryssen så ibland hoppade vi det rosa efter kombin och sen det gröna och sen tillbaka till kombin. Ja ni fattar :)
Det var första hoppträningen för i år och Channi skötte sig utmärkt! Oxerna låg i slutat på 95 (såg myckeeet lägre ut :o) så det var en lagom höjd för oss! :)

BILDER

BILDER FRÅN RIDNING DEN 15 JANUARI
Inte så mycket seriös ridning, men det gör inget. Mest rejs i snön men snögalopp är bland det bästa Chania vet och inget är bättre än en glad ponny! Därför gör jag ofta saker som hon med gillar, inte bara rida i ridhuset utan mest ute och i skogen (:
Finare ponny får man leta efter! <3

HOPPNINGEN

Hoppningen gick bra idag men hon var jätte seg :o Men jag är ändå nöjd. Vi hoppade stuts två kryss och en oxer ;) Eller det var inte riktigt stuts det var typ en kombination (:
// Amanda
(Det funkade inte att ladda upp bilder så jag frå skriva så här ist. )



HELGEN!

Jaha nu e jag här igen! :D I helgen har det hänt en del för lilla ponnyn både igår och i lördes va vi i nyboda på det här stället: http://nyboda.dinstudio.se/ ! :)
Vi har pratat lite med dom och det ser ut som att jag ska börja träna dressyr för en tjej där som heter malin. Hon red en av sina hästar samtidigt som jag red peia på söndagen och hon såg riktigt duktig ut. Jag pratade lite med henne oxå och vi ska träna för henne på söndag och se om vi funkar och isf ska jag nog träna för henne varannan vecka ungefär. :)
Lite bilder på ridhuset som jag hittade på hemsidan:

Vi åkte dit och lånade ridhuset och jag jobbade igenom peia ordentligt båda dagarna. Det kändes att de va ett tag sen ja kunde rida henne ordentligt, ja har ju inte kunnat rida så här hemma i snön och när vi har åkt iväg har det bara varit på hoppträningar och då kan jag inte trötta ut henne innan för då stoppar hon bara om hon e trött. :P

Men i slutet på lördan gick hon skitbra iaf och kändes riktigt fin! Ja körde lite bakdelsvändningar och öppna och sluta i skritten och gjorde lite halter och små volter oxå tills hon kändes fin. Sen i traven körde jag mycket skänkelvikningar och försökte ändra och växla mellan olika takt och steglängd. Jag är inte så jättebra på att växla men har fått lära mej först nu att det är viktigt att kunna skilja på takt och steglängd. Såklart kan jag "länga" och "korta" henne men det är ju inte riktigt rätt att säga så för man måste ju säga om det är takten elller steglängden man ändrar. Haha de här känns bara snurrigt ja förklarar verkligen dåligt! :P
Men jaja sen körde jag lite öppna och sluta i traven också och ökade och minskade volten lite. Det gick jättebra men jag va noga med att låta henne vila ganska ofta så hon inte skulle tycka dt blev tråkigt.
Sen när vi skulle galoppera så va hon ju redan ganska trött och jag hade inga sporrar så det blev bara lite slarvig galopp några varv runt spåret. Jag jobbade inte henne så mycket utan bara lät henne gå i låg form och galoppera löst litegrann.

På söndan gjorde jag ungefär samma sak utom öppna och sluta i traven istället för att öka och minska volten gjorde jag lite mer tempoväxlingar. Sen tog jag på sporrarna när jag skulle galoppera också och jobbade henne mer i galoppen. Galoppfattningarna är hennes svaga sida och hon PROTESTERAR! ;) Fast det gick bra ändå hon skärpte sej utan att jag behövde bli riktigt arg på henne och sen jobbade hon fint i galoppen oxå. :)



DET TÖAR!

Jag är helt överlycklig för all isen på vår gårdsplan och vägarna håller på att försvinna! :D

Sorry att jag inte bloggat så mycket men jag har helt enkelt inte pallat nu när skolan har börjat. :P Det kommer fler inlägg om helgen ikväll! ;D

HOVAR

Sånt här glitter vill jag köpa till hovarna, haha. Det ska vara bling överallt ;)
Nej men tänk och komma till en tävling med glittriga hovar, och så är det någon som tar en bild över hindret och så bara glittrar hovarna, haha :D
(jag har livlig fantasi)

CHANIA

Red ut idag med Amanda och Ronja, en superrolig ritt med sång och hum.. mera sång :D
Hästarna var taggade på att sringa och Ronja tappade sin vante, jaja allt kan hända när vi är i farten ;D
Kul att rida ute, att det finns broddar är toppen :D

TÄVLING

JAG ÄR MED I SARAS TÄVLING OM ETT PAR BOOTS
(boots är verkligen ett måste nu när dom andra gick sönder och har länge funderat på att köpa såna här)
www.chevalridsport.se
http://carlssonpataket.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html

NYA SAKER

Här kommer foto på lite av mina nya saker som jag har köpt ;)
Snygg kant va ? ;)
Alla är såå fina! :D

UTE

Idag red jag Zorba ute i snön med Malin och Ronja :)) Haha skratt typ hela rundan tack vare ronja och Malins fina sånger (Y Nej men det gick bra men hon halkar typ hela tiden med bakbenen för hon har bara skor fram och då kan jag ju bara ha broddar fram. Men i snön så går det bra det är mest på vägarna där det är is. Iaf så red vi scout ( en runda i skogen som vi kallar så för vi döper alla rundor, eller ja dom som kommer på rundorna döper dom. ) Det är en ganska lång skogsrunda med väldigt bra stigar/vägar :) Imon ska jag hoppa på lektonen oxå, ska bli kul det var ju länge sedan jag hoppade nu ;)
Zorba :) <3

PRESENTATION

Tänkte att nu när läsarna har hållt sig ett tag och vi har fått lite fler så ska jag köra en presentation av mig för att ni alla ska veta vem jag är ;)
Jag heter Malin Ingesson och är 15år gammal, fyller år den 16dec. Jag började rida på ridskolan när jag var tre år och innan dess så ledde mamma runt mig på mormor och morfars grannes A-ponny, Tummen ibland. Den första hästen jag red på ridskolan hette Silvra. En B-ponny som är född -97 tror jag. Mamma ledde runt mig såklart. Jag red Silvra så fort man själv fick välja vilken häst man fick ha, hon var min favorit. Efter ett tag så hade jag henne hela tiden. Sen så blev Silvra halt, då fick jag rida en C-ponny som heter Minuette (som jag verkligen INTE klarade av då). Hon bara sprang runt och jag bara åkte med, hon var pigg och älskade att hoppa. Belv glad så fort Silvra blev frisk och bytte snabbt tillbaka. Silvra blev halt igen och jag fick ta Minuette, det var iprincip bara dom hästarna jag red då.
Amanda & Silvra<3
När jag gick i femman så skulle jag för första gången åka iväg på ett ridläger som inte var i Olofström. Det var min klassmormor som övertalade mig till det. Tur att jag följde med dit! Ridlägret var hos Monica och något som jag verkligen kan rekommendera! Första året så red jag en B-ponny som hette Totte. Jag fortsatte att åka dit och alla andra år har jag ridit Chania.
Tillbaka till Olofström,
Sommarlovet till 7:an så började jag hyra. En rätt så gammal D ponny som hette Pyros. Han fick jag ha rättså mycket för mig själv för det var inte så många som ville rida han. Haha, när jag kom hem så grät jag. Det var ju INTE Pyros jag ville ha utan Silvra! Men Pyros vann mitt hjärta och är en av dom hästarna som har betytt mest för mig. Minns när ridlärarna skrattade när jag gick framför hans box och han gnäggade varje gång, jag vände och gick förbi, vände och gick förbi. haha :')
Pyros <3
Pyros hade en skada i knät så dom fick ta bort han, lilla vännen <3
Efter Pyros Fick jag en C-ponny född 1993 som heter Krusmynta. Henne hade jag i ca en och en halv termin, hon är guld värd. Dessa bilderna är inte så gamla för här red jag henne när Anna var på semester,
Krusmynta <3
Samtidigt som jag fick Krusmynta så började jag rida Queenie, min läromästare! Queenie är en C-ponny född 2000 (:
Sen skulle Krusmynta få föl och då fick jag vänta på den nya ponnyn. Så länge fick jag Samie en C-ponny skimmel. Efter ett tag så stod den nya ponnyn där, Kantjes Zadok hette han och jag tyckte att han var jätteful när han kom! Men bandet byggdes upp och Zadok är den ponnyn som har betytt MEST av allt för mig! Han var en del av mig! Efter lite mer än ett år med Zadok så köpte jag han från ridkolan. Vi hade så mycket kul tillsammans och hade precis kvalat in till allsvenskan, och helgen efter skulle vi starta vår första start i avdelning A och tävla allsvenskan. Då hände det, på Fredagen ringde dom från stallet och sa att Zadok var sjuk. Han hade feber och dom trodde på kolik. Jag cyklade snabbt som vinden till stallet för att få vara och ta hand om honom. Jag avr ute och gick med han i flera timmar men sen så ville han bara inte mer. Då tog jag in han i boxen och tog tempern den låg nu på 39,8 grader. Då ringde vi veterinären som kom efter en stund. Hon sa att den nog var en inflamation eller fästingsjuka. Om det blev sämre skulle vi in till Helsingborgs djursjukhus, och så blev det. När vi kom fram så nästan skrek jag åt dom att göra något för han hade konstiga ljud och satt sig ner så mycket han kryste men han fick varken ut bajs eller kiss. Dom gjorde inget åt det. Dagen efter så hade jag fått låna en annan ponny att tävla i allsvenskan. Klockan halv 8 ringer dom till mig men jag hinner inte svara, så dom ringde till mamma och hon svarade. Jag ropade till mamma att dom skulle göra allt dom kunde, hon svarade; han är död..
Han dog av kolik så skulle dom lyssnat på mig och gjort något åt det skulle han levt nu. Därför litar jag inte på veterinärer längre..
Jag fick låna en ängel för ett tag, älskade Kantjes Zadok<3
Han blev bara 6 år..
Efter Zadok så orkade jag inte provrida fler hästar utan tänkte på dom jag hade kollat på innan och då ville jag ha Lara eller Musse, men sen tyckte jag att Lara var förung så det skulle bli Musse Pigg. Men så påminde mamma mig och Chania och henne tyckte jag ju om och kände så det fick bli henne. Då bestämde vi datum på besiktning och jag fick förfrågan om jag ville börja rida en 4 årig D-ponny valack som heter Amoro. Då blev jag osäker på vilken jag skulle köpa, men jag ville ju tävla med så då valde jag Chania ändå. Amoro är med en ponny som har betytt väldigt mycket för mig även om jag inte var med han särskilt länge.
Amoro<3
Ögongodis va? ;)
Så synd att jag inte kan få ha två ponnys, hoppas att lilla Ammo får det bra!
Och ponnyn jag har nu, Primo Chania. C-ponny född 2001.
Chania <3
Det var lite om mig (:

HAHA

Nej Amanda jag sover inte, jag är bara lat ;)

TILL STALLET

Snart ska jag nog åka till stallet, jag ska rida med Maja och Malin sen fast Malin sover ännu men då hinner jag putsa lite saker och fixa (: Sen ska jag nog klippa Zorba. Hon har fått rätt så lång päls nu igen.

RIDIT

Red idag med Malin och Maja. Vi red ute på stora sandbanan och det var nollgradigt ute så det är ju typ ett tunt lager is över snön och det kan ju "skära" in på hästen vid karleden så jag fick låna två stycken boots av Malin så jag hade 4 ( själv har jag bara 2 st ) så det skyddade ju (: Men efter ett tag när vi hade ridit lite så hittade jag två stycken av bootsen söndriga i snön, Zorba hade antagligen trampat av sej som så kardborren hade lossnat :oo Men då visade det sej iaf att hon verkligen behöver boots så jag får köpa mej ett par av hårt material så hon inte kan trampa sönder dom ((: Men iaf själva ridningen gick hyfsat, när man rider i snön så tar hon så korta snabba steg så hon kommer ifatt Channi och Jojje nästan hela tiden heheh. Jag testade att rida Channi oxå, jag har typ trott att hon ska kicka hela tiden och så men hon kickade bara 2 gånger och det var första gången jag travade och galopperade med henne ;) Innan har jag bara skrittat lite men det gick bra och det var roligt :D Men nu ska jag åka hem till mormor och morfar och sova där !
Sånna boots hade jag och som sagt hela kardborren släppte :/

BYN

Ska ner till byn nu och se om det finns lite kläder som vill följa med mig hem, kunde inte följa med Maja innan så jag tar igen det nu. Så idag ska jag och Maja ha våran egen dag! Efter det bär det av till stallet med Maja och Amanda ;D

HISS & DISS

Wellington Classic från Charles Owen 2450:-

SPIRIT Crystal ridhjälm från Casco 3999:-

Jag tycker ännu bättra om JW hjälen (dom som jag har) som har en autograf i nacken, den är finare är Charles Owen hjälmen. Men Charles Owen hjälmen var ju sååå mycket finare är den där plasthjälmen med JÄTTE skärm.
Detta är vad jag tycker :)

TÄVLING?

Jag brukar aldrig vara med i tävlingar på olika bloggar, jag såg Saras tävling för ett tag sedan (den som Amanda la upp) men jag vet inte om jag vill vara med eller inte. Men jag har ett tag kvar att tänka ;)
Vi kanske skulle kunna ha en bloggtävling på vår blogg med tre olika små priser, om Karro har ett pris jag ett och Amanda ett? ;)
Vi får väll se..

CHANIA FREDAG

Igår när jag red bytte jag till hoppsadlen, jag har ju ridit i dressyrsadlen sen den kom. Haha. Men jag red inne i lilla ridhuset och hon var jättefin. Gjorde mycket volter när jag värmde upp och sen skänkelviktningar. Gör ofta skänkelviktningar för att hon inte ska bli så springig. Sen i galoppen så gjorde jag mycket volter och bytte galopp serpentiner mm. Sen så började jag med den övningen som jag hade planerat.
Vi har ju bokstäver över hela vårt ridhus, vid som skulle vi göra halt. galopp, halt på långsidorna och trav halt på kortsidorna. Men Channi är en rätt smart häst så för att hon inte skulle kunna ''fatta uppgiften och göra den själv'' utan att lyssna på mig så hoppade jag över några bokstäver och gjorde volter ibland, halft igenom och bytte varv och framdelsvändningar.
Hon var super och lyssnade jättebra! Ett tipps till er som har springiga hästar att göra denna övningen, jag har märkt att den är mycket bra!

SVAR

Det är ett träns från hööks. Mycket bra kvalité i lädret tycker jag men sämre i ''färgen'' för den skrapades bort väldigt snabbt på nosgrimman. Pannbandet är med lite stort men det gör inget tycker jag. Fint träns med snygg design. Finns inte kvar på hööks längre. Innan när jag köpte det så kostade det närmre 800kr och sen sålde dom ut dom för runt 500 har jag för mig. Dock är dom väldigt små i storlekarna, för i detta har jag cob och det fick jag nästam på Zadok innan, haha. Men på Chania passar cob bra (men hon her igentligen str ponny). Hoppas att du belv nöjd med svaret :)

BESTÄLLA

Imon ska jag nog betälla detta schockemöhle schabraket och huvan ;))
dock i allround.
Märket är på huvan och schabraket oxå men det syns inte på bilden :))
( båda ska vara i marin )
Blev sugen på detta Scapa schabraket oxå läste att det är finare i verkligheten så kanske oxå ska beställa ;))

TÄVLING


STALLTJÄNST

Imon ska jag vara i stallet klockan sju på morgonen och ha stalltjänsten :(( Men jaja man får väl stå ut ska ändå bara ha det 4 gånger fram till mars. Plus att vi har blivit en till i gruppen nu så det går lite fortare :)) Ska nog stanna kvar i stallet sen och isf ska jag städa ut mitt skåp. Kommer kanske upp lite saker iaf som är till salu, så håll utkik ifall ni behöver något ;)

HEMMA

Kom hem från stallet nu jag gick hela vägen dit :oo Har varit ute och gått en hel timme sammanlagt idag ( ovanligt för att vara jag heheh ) jag gick hem från skolan och det tog mej en halv timme, och sen gick jag ju till stallet och det tog oxå en halv timme. Men iaf när jag kom fram till stallet så hjälpte jag Malin att rykta Channi medans hon mockade och sen när vi hade fixat och så, så ringde min storebror och sa att han var utanför så jag åkte hem då annars hade jag behövt gå hem oxå för han var påväg hem från nässjö :)) & nu är jag här hemma och har precis ätit tacos !

PONNYAKUTEN

Nu ska jag ta en titt på ponnyakuten i svt play, ett av mina favorit program faktist :)) Jag har faktist lovat mej själv att inte kolla på datorn utan att vänta till den 16:de när det går på tv, men jag kan inte hålla mej i två hela dagar till :oo

IKVÄLL

Ikväll ska jag nog åka till stallet och kolla på lektionerna. Ibland är det så mysigt att sitta där uppe med någon när man pratar och dricker varm choklad :)) ( Malin, ring när de ser detta :D )

IKVÄLL

Nu ska jag iväg och sen ikväll så ska det bli massor av inlägg!
Ska även göra några inlägg för ett par dagar framöver så att det finns där ändå jag inte hinner blogga för läxorna. Men allt ska fixas ikväll! :)

HÄSTINLÄGG

Ska snart göra massor av ''häst'' inlägg men har inte hunnit nu :(
Chania har vilat idag

GLEE

Ä det bara jag som ÄLSKAR glee haha?
Tycker det är skitbra och kan inet sluta titta på det + att JAG tycker att dom gör alla låtarna bättre och man blir så peppad och vill själv upp och sjunga och dansa, tänk om alla skulle uppfört sig såhär i min skola, gud vad kul! ellerhur Amanda! :D

NU...

...sticker jag och ger ponnysarna kvällsmat! :)
Det blev ingen ridning idag heller tyvär men vi får se om mamma kan köra till ett ridhus imorrn. Hinner ju inte rida här hemma efter skolan innan det blir mörkt för det blir det ju direkt när jag kommer hem. :P

HOPPTÄVLING!

Såg på TDB igår att dom ska ha en lokal hopptävling i Hässleholm den femte februari. Så jag ska nog dit med Peia (och kanske Humlan om jag hinner få henne i form;)). Dom ska ha LC, LC+5 och LB så det blir ju bra för Peia med LC, LC+5. Vi gick ju LD, LC på hennes första tävling och det gick bra så vi tror LC, LC+5 blir lagom på den andra;) Med Humlan blir det LC+5, LB isåfall.

Lady Bumblebee! :) Jag ser ut som en ful mupp men ponnyn är söt! :)

Peia var duktig på träningen igår hon har ju inte gått så mycket på sista tiden så vi får ta det liite lungt men vi hoppade en bana på ca 90cm med vattenmatta och kombination och det kändes som om hon börjar hjälpa till lite mer nu! :) Hon har börjat hoppa även om vi kommer lite fel igen och försöker verkligen! :) Fast när jag lägger henne helt fel så är det ju bara bra att hon stannar! Vi vill ju inte att hon ska förhoppa sej och bli rädd igen! :(
På första tävlingen så blev det nämligen missförstånd innan sista hindret i LC. Jag ville hon skulle ta ett galopp till så jag håller ihop henne men hon går av långt därute och får sträcka sej ordentligt för att nå över och landar med bakbenen på bakre bommen i oxern. Det var synd för det hade gått så bra innan och vi var nolla dit men missförstånd händer.
Sen efter det blev hon lite rädd och hoppade bara om vi kom helt exakt rätt så vi har lagt vintern på att hoppa lågt och jobba med det men nu börjar det som sagt verka som om hon har fått tillbaka sitt vanliga självförtroende. :) Man märker det mest i kombinationerna för innan vågade hon inte sträcka ut ordentligt så hon nådde fram där men det gjorde hon igår så det kändes underbart! :D

Ska jag se om jag kan få fram filmerna från första tävlingen om ni vill se? :)

HÖÖKS

Har betällt lite från hööks nu :))
silikontofsar 500 st, 15 kr
Showmaster ryktväska med lock, 79 kr
jag ska ha den på tävling, det är jobbigt att ha med hela ryktlådan ((;
CRW ridhandskar, 49 kr
kanske inte världens bästa men jag har bara ett par nu.

HON KASTADE VATTENBALLONGER PÅ MIG :(

Karro du kastede massor av vattenballonger på mig, och så vibbade du hela tiden! :(

NATTINLÄGG

Jag red sent idag, vid 8. Men hon var rätt fin, hon glirde hela tiden ut med bogen i högervarv och vill inte bajja sig i vänster, när hon släpper så blir hon fin.. men det tar ju ett tag. Idag var hon sisådär hon hade mycket fina stunder och stunder som gick SKIT. Arbetade mest med att öka och minska volten och på serpentinbågar och tt hålla henne rak på medellinjen. Men det kan inte alltid gå bra, kärlek till ponnyn (L)

HISS

Gullig eller vad :') En sån här disco grimma bara måste jag ha, hur söt som helst !
En självklar HISS från mej bara för att den var så gullig ;)
89 kr, hööks

SLUT

Nu hade dom här skorna äntligen kommit in på hööks igen fast dom var slut i min storlek så jag kunde inte beställa :(( Nästa gång dom kommer in ska jag minsann vara den första som beställer dom ((; Ska nog besälla hem ett par ridhanskar nu när det ändå är fraktfritt och kanske något mer om jag hittar =))

RIDNINGEN IGÅR

Jag hann inte skriva igår efter jag hade varit i stallet för jag kom hem rätt sent (;
Men iaf så gick det jätte bra igår på dressyren ! Bästa gången på länge :)) Efter ridningen kollade jag på Malin sen åkte jag hem.

UNGHÄSTBAKSKYDD IGEN

Okej tänk på att jag skrev det är NÄSTAN bara Veredus-skydden och vissa Eskadron. Det finns fler men inte många direkt! :P Och personligen tänker jag köpa Veredus för jag vet helt säkert att de är tillåtna och dessutom är de snygga och bra kvalité! :)
Jag vet att de säger att de skydden också är tillåtna men jag vågar inte chansa för jag tror det är stor risk att det är som med "ponnysporrarna" de säljer. De flesta sporrar som kallas "ponnysporrar" är egentligen för långa att ha på ponnytävling! :o Alltså längre än 15mm. Jag tycker det är konstigt att de kallar dem "ponnysporrar" ändå menmen...! ;)
Fast nu menar ja inte att det är hööks som gör det för det vet jag inte om dom gör men det är många som gör så! :P
Dessutom VET alla att Veredus är ok så då slipper man ha nån överkänslig domare eller annan allmänt jobbig person (inga namna) som måste kolla så de verkligen stämmer. ;)


Nu sitter jag och äter och snart blir det att sticka till Osby på hoppträning med lillflickan! ;D Ska vi se om dampponnyn sköter sej idag men det tror jag nog! :P
Blir tyvär ingen mer uppdatering idag för mamma har satt timer på datan den dör kl nio!! :(
jaja ses imorrn! :*

BILLIGA UNGHÄST BAKSKYDD

Det finns även billigare alternativ än vad Karro sa i det inlägget (som jag har försökt förklara via telefon, antagligen så fattar hon inte vad jag säger eller så är hon bara trög, haha förlåt)
Det finns massor av skydd från hööks som passar unghästar och här kommer bilder på dom:
DOCK SÅ FÅR MAN BARA HA STORLEKARNA S & M IFALL MAN SKA HA DOM TILL UNGPONNY!
Såhär står det om skydden:
Tåliga skydd med neoprenefoder och kardborrelås. Set med fram- och bakskydd.
Skydden är godkända enligt Svenska Tävlingsreglementet för tävling med unghäst.
(det första bilderna som är både fram och bakskydd säljs i sätt för 299kr)
direktlänk:
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=610755&deptid=4&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
Det finns även att köpa bara bakskydd 159kr (de nedre bilderna, finns i marinblått men tyvär ingen bild på de)
Direktlänk:
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=610754&deptid=4&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
Hoppas att ni blir nöjda med även mitt svar om unghäst bakskydd, en lite mer billigare variant än Karros. Men om man vill köpa veredus så kan man ju även ha ett par ''slit och släng'' skydd och då är ju dessa perfekta!!

RIDSTÖVLAR

Vad tycker ni om hööks nya ridstövlar då?
tycker faktist dom är häftiga, men att man borde ta bort ''spännet'' där uppe (:

PANNBAND

NYTT PANNBAND PÅ HÖÖKS ;D

LÄXA

Ännu sämre uppdatering i veckan från min sida då man får fullt av läxa redan idag..
!FÖRVARNING!

DÅLIG..

Dålig uppdatering från min sida?...
Ja, jag vet! Men jag gick till stallet direkt efter skolan (vi började idag) och var i stallet till klockan 10, red för Maria och fix med Chania i stallet. Hon var fin idag men väldigt stark, vet inte vad jag ska göra med henne? Några som har något tipps?
Jo det är så att Chania har blivit mycket piggare här nu hos mig (än vad hon var när jag hela tiden hade henne hos Monica på ridlägret) och vi får hoppas på att det är som att hon är ''gladpigg''. Men hon blir också väldigt stark när hon blir pigg och vill inte alls lyssna lika bra.
Någon som har ett tipps på det?
Rider med två eller tre delat bett med fasta ringar.

SKOLA IMORRN TYVÄR

Jahapp då börjar skolan imorrn. Då är det slut på det roliga. :P Nej men jag måste ju gå upp innan kl 6 för å hinna med hästarna och allt på morronen å då måste jag lägga mej halv 10 på kvällen också för mamma säger man måste sova 8 timmar varje natt och att det tar en halvtimme att somna... ni fattar vad jag får stå ut med? x) Stackars mej mamma kör med mej! :(
Skoja bara hon vill bara mitt bästa... säger hon iaf! ;)

Sen är det ju hoppträning imorron också! :D Vi får nog ta det lite lungt med Peia (hon har ju inte gått så mycket senaste tiden) så hon inte överanstränger sej. :P Haha fast det kanske inte är någon risk, om hon inte vill göra något så protesterar hon. MYCKET! ;D
Godnatt nu alla MUPPAR! ;D

KRISTIANSTAD + BIO IKVÄLL

Nu ska vi nog till K-stad jag, lillsyrran, mamma å mormor. :P Jippie! :P Alla e skitsura på varandra så dt kan nog bli en trevlig dag! ;D Sen ska familjen till Hässleholm ikväll i kolla Kung Caspian och skeppet Gryningen i 3D. ;) Hahah shit vad jag gör allt med min familj helt plötsligt har jag inga vänner elr? x) Jaja frida hade redan sett så vill ngn annan följa med å kolla? :) Hahah frida din lilla tönt där fick du! ;D

LEKTIONERNA

Det ska bli kul imon för då börjar ridlektionerna igen :D Vi ska ha dressyr och nu ska jag rida en timme senare för jag har kommit en grupp högre upp (: Då har jag iaf gott om tid på mej att gå till stallet för jag går ju direkt efter skolan.  Skriver imon hur det har gått ;)

BAKSKYDD FÖR UNGHÄSTAR

Fick en fråga om tillåtna bakskydd för unghästar och har inget bättre att göra just nu så det blir ett inlägg om det! ;)

Om man ska ha bakskydd på unghästar på tävling så finns det en hel massa regler som de måste uppfylla och det är nästan bara Veredus Young Jump och vissa Eskadron-skydd som klarar alla kraven. Reglerna är:

*Maxvikt är 200g/skydd

*Maxhöjd är 15cm på skyddets insida

*Minsta höjd är 5cm på skyddets utsida

*Skyddet måste vara mjukt inuti

*Skyddet måste täcka kotan (får inte vara öppet fram)

*En rem är tillåten för knäppning på utsidan, den får inte vara elastisk/töjbar


OBS! Reglerna gäller bakskydd till unghästar på tävling till OCH MED SJU års ålder!


Jag kan väl tycka att det är lite konstigt att det även gäller sjuåringar? Men iofs e det ju konstigt att teknikskydd är tillåtna bara de uppfyller kraven också... Inte för att jag är emot teknikskydd för det är jag inte bara de används rätt men jag tycker ändå det är konstigt att de är tillåtna om inte vanliga skydd är det?
Fast jag tycker nog att de reglerna är ganska onödiga ändå jag menar jag har inte hört att det har varit några stora problem med bakskydden på unghästar och det är ju ändå ganska svårt för dem att kolla att alla har "rätt" skydd. Jag menar då ska de först kolla åldern på hästen, sedan får de ju nästan kolla att det är rätt häst också och då ska de kolla chippet, sen måste de springa och kolla på bakskydden på varje unghäst också? Jag tycker det låter lite orimligt. :P
Fast detdär med att man ska ha passet med sej på tävling är ju också lite överskattat elr va man ska säg. Om man verkligen vill är det ju bara att ta med sej en annan hästs pass jag menar de kollar ju inte så det är rätt pass heller? Jag menar ofta de skulle gå omkring och kolla chipen på alla hästar/ponnyer på en lokal tävling? Det är ju inte lönt! :P

Haha det blev mycket skrivet men jag bryr mej ju ganska mycket om detta eftersom jag är tvungen att köpa veredus till peia å så. Hoppas det är ett bra svar! ;)


BENSKYDD

Dessa benskydden som Karro vill ha har jag faktist köpt, en av de nya sakerna jag skulle fota innan. Dessa bakskydden har bra passform på Chania då hon är så smal.

TÄVLINGEN

HAHA, idag när jag kom till stallet var det nästan bara flätaor kvar av knopparna, men som tur var kom jag några timmar innan det började så jag hann fixa dom :)) Anna var oxå i stallet, hon var där redan när jag kom så då hade jag sällskap när jag ryktade och fixade (Y) När vi var klara så gick vi bort till ridhuset och byggde upp banan till förenklad och betalade. Jag var ju rätt stressad ( som vanligt ) så jag var tvungen och sadla när tävlingen började även om jag inte tävlade den klassen (A) Men det gick rätt fort och hon hoppade verkligen allt idag och typ jätte långt innan hindrena :oo Hon skulle fått plats med ett till steg på alla hindrena på framridningen men ja hon var verkligen jätte fin ((: Inne på banan så gick det oxå bra tycker jag. Vi fick 4 fel för hon stannade på tvåan för det var djupt i underlaget så hon svängde innanför så vi kom för snävt till 2:an men det är mitt fel jag kunde faktist ha svängt ut i hörnet, men jag är jätte nöjd det blir bättre och bättre för varje gång :) Förra tävlingen hade jag 8 fel denna gången 4 fel och nästa gång ska jag minsann komma felfritt ;) Som sagt jag är jätte nöjd med dagen & det är ju huvudsaken (;
Bild som visar hur det blev mellan 1:an och 2:an. Det röda visar hur vi red och det blå hur jag kunde ha ridit.
Snabb bild :p

INGEN RIDNING IDAG HEELLER!

Det går inte att rida här hemma nu eller går gör de kanske men jag vågar inte för jag e rädd om min ponnys ben! Det är ju skare i djupsnön så det känns som om hon river upp hela benen när hon går i det har ridit där en gång denna veckan och inte igen kan jag ju bara säja! Sen på vägarna e det ännu mer blank-is nu så där bryter hon ju benen om hon går! Och sen kan ju mamma inte köra någonstans med släpen när det är så halt heller så vi får va snälla och stanna hemma. :P Stackars ponnyn får bara gå i hagen har inte blivit riden p tre dagar nu om man räknar denhär och det blir nog inget imorrn heller om inte vägarna blir bättre så mamma kan köra oss till ett ridhus.
Sen är det ju hoppträning på tisdag också vi får se hur det blir med det när hon har fått vila så mycket om det ens går att köra någonstans! Skitväder! :P

Glömde skriva en annan sak jag önskar mej när jag fyller år! Veredus Carbon/Gel senskydd och bakskydden som är tillåtna för unghäst! Veredus Young Jump. ;)

Haha det kommer komma många fler önskningar! ;d Får se om ja får hälften av det jag önskar mej. ;)

Just nu sitter jag och stoppar i mej OSTBÅGAR och cööölakollar på gamla nerladdade tv-serier! Hälsosamt med stort HHH!!! :D

SÖTING

KOLLA VILKEN SÖTING!

TRÖTT PÅ SKITEN...

Så himla trött på vädret nu! Visst ja älskar snö men den kan väl försvinna nån gång? Avundsjuk på alla ni som har ridhus att rida i jag vågar knappt rida här hemma nu för på alla vägar är det skithalt så broddarna hjälper inte å i den djupa snön är det skare nu så det måste ju göra skitont på hästarnas ben att gå i det! Fast ja lindar å håller på det skyddar ju inte hela benet typ karlederna å så där dom ju är jättekänsliga.:P

En annan sak jag är avundsjuk på är Malins blingade sadel! Ska blinga min oxå, vi får se hur det blir... ;) Har bestämt mej för att jag behöver en dressyrsadel snart också... Herregud vad jag önskar mej mycket i födelsedagspresent stackars mina föräldrar! Vill ju ha JW-hjälm, kamera, dressyrsadel, nya ridbyxor (som jag redan köpt men ändå hihi;)), ny transport, laptop, Humlan, ett liv och mycket mer... Okej dom sista (laptop, Hulman och ett liv;)) kanske inte var riktigt seriösa men ändå. :P Önska sej kan man ju alltid! ;D

GÄSTBLOGGAT HOS..

http://horsestyle.blogg.se/
Ta en titt på en kort verision av min ''historia'' (särskilt för er som inte har hängt med på bloggen från början)

Gästbloggning, Lena

Hej :)

Mitt namn är Lena. Jag är 16 år, har ridit sen jag var fyra år. Har ridit flera olika hästar, då menar jag många olika och fått mycket erfarenhet och mer ska det bli. Ja som sagt är 16 år och går därför på gymnasie. Går på Sveriges Ridgymnasium i Svedala. Worlds best school, jag ljuger inte. Går första året. Jag driver bloggen www.horsetyle.blogg.se . Där skriver jag om skolan, min vardag, hästarna jag rider. Typ allt som händer och andra intressanta saker!
Nog pratat om det, jag gillar skolan och jag skriver allt i bloggen - kort och bra!

Jag har tyvärr ingen egen häst utan rider en b-ponny nu som heter Målly. Målly är ett b-ponny russ på åtta år som jag nu ska börja träna och tävla. Hon är en het liten dam som är pigg och som verkligen kan hoppa. Ska träne med henne (för tränare) och så ska vi antagligen träna terräng med henne då hon kan passa som en liten terräng ponny! Målly är en dam med mycket vilja. Hon är även känslig. Om man tar henne för mycket i munnen så blir det bockningar och hela det köret. Men det är just detta jag gillar med henne. Hon är en utmaning även om hon bara är b-ponny. Det är inte så att jag förstår henne helt ännu. Men är en bit på vägen i alla fall. Ska starta hopptävlingar med henne. Men i och med jag är för gammal för att tävla b-ponny, så ska jag starta i unghästklasser. (Målly beter sig som en). Det blir en träning för henne. Samt pay and jumps. Blir säkert någon dressyr på klubbtävling eller nåt sånt för omväxlingensskull! Målly är rolig att rida för att man vet akdrig vad som ska hända, aldrig är det samma sak som händer. Det är spännande att rida lilla Målly. Gillar henne verkligen.Vissa tänker nog nu.. "en 16 åring som rider b-ponny". Det är sanningen de. Jag är liten, 158 cm lång och väger lite. Ser helt normal ut på henne, alltså inte förlång :)

 
mycket medveten om att de sitter i de övre ringarna, men på den platsen som vi fick
stå på så är grimskaften för korta om jag ska sätta de i de undre (vanliga) ringarna. Då¨
kan hon inte stå normalt med huvudet. Gäller att komma på en lösning då det står en stor
och fet höbal på den andra platsen. TYckte at Målly inte behöver bli tjockare liksom ;)

På skolan rider jag en gammal gubbe på 21 år, som har gjirt ungefär allt i sitt liv. Tävlat i alla de tre grenarna, alltså dressyr, hoppning och terräng. I yngre åldrar var han nermätt till ponny dåå han gick ponny SM i dressyr. Han är pigg, frammåt och beter sig inte som den gamla herren han är. Vilket är positivt. Man lär sig mycket på honom liksom, han kräver så mycket.

Mitt mål med ridningen är att träna och tävla andras hästar. Ha kul med varje häst jag sätter mig på. Tävla mer (det målet påbörjar jag när väglaget blir bättre). Hjälpa andra som behöver hjälp med sin häst. Vara till hands när jag har tid och satsa ordentligt på skolan och min ridning.
Ska antagligen börja träna och tävla flera d-ponnysar och storhästar i sommar då det var en kvinna som kontaktade mig.

Lite av det jag håller på med. Men massa äventyr och bus med. Bus med vänner om min älskade pudel Hampe, som jag går på agility med. Ska tävla med honom i sommar med! :) Nu när han är så duktig och han blir så gammal det krävs för att kunna tävla så ska vi visa alla sndra att jag och Hampe kan.

 
HAMPE OKLIPPT OCH KLIPPT!

Glöm inte min blogg:
www.horsestyle.blogg.se
www.horsestyle.blogg.se
www.horsestyle.blogg.se

Over And Out

/ LENA

DRESSYRSADEL

Såhär ser min dressyrsadel ut :)
Min hoppsadel med bling ;)

FÄRDIGT

Nu är Zorba äntligen färdig fixad ! (Y)
Jag åkte somsagt till stallet idag klockan 1 fast det var ju lektioner så jag och Anna red ist typ halv två/två. Vi började med att skritta fram och tillbaka på gångvägen ovanför stallet sen gick vi in i ridhuset och red. Jag tog upp stigbyglarna efter ett tag och övade på galopp från skritt och sånt. Efter vi hade ridit så åkte Anna hem och skulle äta och då putsade jag Zorbas sadel och jag hade glömt schabraken hemma fast mamma kom med dom sen :)) När Anna kom tillbaka till stallet så putsade hon sin sadel och jag putsade chapsen ( jag får låna Malins chaps för mina stövlar har gått sönder. När vi var klara så gick vi ut och knoppade, jag blev inte så nöjd men det får väl vara så, eller ja dom kommer nog inte vara kvar så länge till för Zorba skadade på huvudet hela tiden så jag får väl göra om dom imon annars :)
.

BILDER

Nu håller jag på att ladda in bilder på massor av saker så nu blir det en massor inlägg :D¨

CHANIA

Idag så red jag ut (barbacka på mitt egna lilla vis som typ inte är barbacka ;) Men iallafall så hade jag en stor fårskinnspadd och en gjord runt det, sen hade jag en fröbygel som satt fast i gjorden och två ländtäcken. Vi red först ute och sen gick vi in, där skuttade jag och Channi över ett kryss bara för att se hur det kändes barbacka, haha de är inte värre än att hoppa banken barbacka.
Sen fick hon gå in och äta och jag och Maja putsade alla saker som var kvar och la fram allt tills imorgon.

NON-STOP IGEN

Har hållt på med Nonne idag också och det gick lika bra som det gjort innan och han börjar redan fatta longeringen fast det bara va andra gången vi gjorde det idag! :) Gick en runda i skogen me honom och mamma också. ;) När vi kom tillbaka från skogen frågar min morbror om vi skulle ta bilderna nu men jag hade helt glömt att ja hade bett honom ta bilder på mej å Peia. :p Så vi tog några bilder på Nonne istället med hans grymma kamera fast vi ser ju ut som vi gör båda två det va ju inte riktigt meningen att vi skulle hamna på bild. ;) Jag i mina "kallt-ute-kläder" å nonne typ inte ryktad och hans träns blev putsat senast... hm tror inte ja kommer ihåg det. :P Men han blev ju ganska söt iaf de kommer en bild nu å fler imorrn. :)


CHANIA DEN 7

Igår gick Channi superbra!! Jag tror aldrg att hon har gått så bra innan med mig. Testade dressyrsadlen och gud vilken skildnad!
Jag började att värma upp i skritt (såklart) men väldigt länge dock men de gjorde ingen för mig och det är bra för Panni + att jag inte var van vid sadlen. Hela passet red jag på en av dom stora volterna. Jag skiftade mellan att gå på den stora volten och att göra små volter för att få henne mjuk. Sen började jag trava och gjorde likadant. Efter en stund så red jag skänkelviktning mitt över volten och på den öppna sidan och även här var hon super! I galoppen gjorde jag det som jag tycker är bästa för att få hästen lösgjord = hålla på att öka och minska volten, har ni testat de? Superbra! Men iallafall så gjorde jag det i galoppen och hon brukar ju vara stissig men idag var hon väldigt lugn. Galoppen gick galant även i vänster varv där hon brukar ha svårt för att böjja sig ordentligt. Hon kämpade på i vänster varv men orkade inte allt så hon bröt av till trav men det gjorde inget för då fortsatte jag bara i traven. Gjorde skänkelviktning i galoppen med + galoppombyte när jag bytte varv.
När jag skulle trava av så var hon helt lösgjord och jag kunde rida med långa tyglar och hon gick ändå perfekt och bara väntade på signal från skänklen. Hon är så duktig, älskar dig Chania! <3

UPPDATERING

Det är skönt nu när Karro och Amanda börjar uppdatera mer, slipper jag känna så mycket press (a)
Ikväll kommer det massor uppdatering från min sida!

VET INTE

Asså jag har ingen beige tröja och jag måste ha det på hopptävlingen för jag ska ju ha mitt beiga schabrak ! :( Annars måste jag ha helt vitt jag vill ju gärna ha något med färg. Annars får jag helt enkelt ta ett annat schabrak eller ha vitt. Något av det iaf :)) Kanske har Josse någon tröja som är beige som jag får snotta ((;
På cubus har dom beiga v-ringade tröjor men jag hinner ju inte bestölla det nu :oo

GLÖMDE EN SAK...

Glömde skriva det innan men jag har hållt på med nonne idag också och han var jätteduktig!:D Först drog jag på honom sadel och träns och lille bäbisen fick ha senskydd idag också å sen gick jag en runda med honom och ryckte och höll på i stigbyglarna å sadeln som ja gjorde igår. Sen hämtade jag longerspö och lina och longerde honom lite men det har vi inte gjort så mycket så det blev mest skritt å liiite trav så han skulle förstå vad jag menade men det gick jättebra! :D Sen när jag tagit in honom igen så hängde jag på honom en liten stund precis som ja gjorde igår fast pyttelite längre och klappade honom hela tiden och han bara stod stilla och va duktig!:D Älskade bäbis! ;D

MASSOR

Jag har varit iväg hela dagen och nu har jag en massor att uppdatera om!
Har inte haft tid innan men det kommer snart ska ni se! :)

IMON

Imon ska jag åka till stallet klockan 1 och rida med Jessica och Emelie. Måste rida rättså tidigt för jag ska ju självklart hinna rykta henne också sen rida innan klckan 3 för då är middan :) Men när hon rider kan jag ju passa på att putsa hennes sadel och ta fram schabrak och det som ska fixas, sen när jag är klar så är hon nog klar och så ska jag hinna tvätta svansen, fläta den och sen knoppa henne :)) & det ska vara klart klockan 7 för då ska hon äta igen (: Hon måste ju äta sammtidigt som dom andra hästarna i stallet för annars kommer hon ju stå där i stallet gången och se på alla andra hästarna när dom äter och det kan hon ju inte göra, stackars henne isf :))
Kolla vad smutsig hon är på ryggen ! :oo
Men jag tror det var att hon var svettig efter sadeln och så har jag svampat av henne för då rinner ju allt smuts av ;)

STALLET

Nu kom jag precis hem från stallet, har varit iväg hela dan. Jag ska förmodligen iväg snart igen och äta på kinarestaurangen ifall Jessica och Emelie skulle med, maja och ana skulle följt med gentligen men dom skulle tydligen til malin ist och laga någon mat ? Mycket godare att äta hos Malin, synd att jag inte kunde dit ! :) Nog pratat om det, idag har jag putsat mitt träns och förbygel som jag ska ha på tävlingen och förresten startlistorna har kommit upp äntligen :D Men såklart glömde Karoline att anmäla mej -.- Jaja det får bli en efteranmälan.

LET'S DANCE

Bara måste kolla på Let's Dance ikväll! Helena Lundbäck ska ju vara med! :D Har länge saknat en ryttare i dt programmet. Hoppas dt går bra för henne! :)


PEIA

Hinner nog tyvär inte rida henne idag. Måste städa klart och snart kommer kusinerna och sen är det mörkt. :( Men kanske att jag håller på med Nonne lite. Kanske ska longera honom om jag hinner innan det blir mörkt! :) Det tar ju inte lika lång tid som att rida Peia så det hinner jag nog! ;)

KLÄDER

Jag har kommit på en sak, jag har blivit väldigt smal om magen och när jag ska handla tröjjor så behöver jag xs men dom är ju förkorta på längden -.-'
menmen, detta hittade jag (bara svarta saker, ovanligt :o)
Ash jag orkar inte ladda upp alla bilder så det får bli dessa ;)

CHANIA

Idag ska jag testa den nya dressyrsadlen , jag måste köpa en dressyr sadelgjord till den snarast! Ska rida med Ronja idag och sen så ska jag putsa sadlen :)

HANDLAT

Nu har jag varit på Lindex och handlat kläder och öronhängen och skärp mm, har även fått sms om att min sadel och alla schabraken har kommit! :D
Super! :D
Ska ta bilder på allt ikväll hade jag tänkt!

STÄDAKLÄDER

Förmiddagens städ-outfit: gråa raggsockar, bruna ridstrumpor, svarta underställsbyxor, två daidem ett svart och ett guldigt, ett svart gummiband, skitiga naglar och ett gammalt svart linne från Pollux med en häst på! ;D Seeexy ;P


STÄDAR

Städar mitt rum och hela huset för morbror med sambo och kusinerna ska komma. :P Mitt rum e nog det värsta att städa! x) Håller på att slänga ut alla gamla töntiga saker som varit där sen jag va typ fem som jag bara inte orkat slänga och som jag skäms liiite för när någon kommer hem till mej! ;P Typ rosa Barbie-grejer och lite prydnandshästar i plast å skit haha! Får se hur de går... :P

STÄDA

Funderar på att städa ut mitt skåp i stallet imon och se vilka saker jag har som jag ska sälja :) Har nog inte så mkt men lite är det nog (; Jag vet iaf att jag har alldeles för mkt saker i skåpet, det är så jobbigt, jag är alltid så himla stressad innan jag ska gå ut och rykta och så hittar jag nästan aldrig det jag letar efter just då. Ni får hålla utkik på bloggen så ni inte missar alla sakerna ;))

FIXA

Imon ( idag för klockan är ju 00:42 ) ska jag gå upp klockan 10 och göra mej iordning sen ska jag och mamma åka ner till byn och gå i affärerna. Jag ska smsa Jessica oxå och Malin för dom kanske skulle komma ner dit :) Efter det åker vi till stallet för jag ska putsa lite till tävlingen så jag slipper putsa allt på lördag för då ska jag ju knoppa oxå ;) Funderar på att tvätta hennes svans oxå, jag brukar tvätta den ibland på söndagar för sedan på måndagarna när jag rider lektion är den ren, tror jag. Men Zorba bajsar ner den på direkten, när hon bajsar så ställer hon sej och trycker in mot väggen så den blir likadanigen ! Men isf ska jag tvätta svansen och fläta den, sedan viker man den på mitten och lindar in den, det funkar jätte bra. Men jag ångrar verkligen att jag inte köpte svans-skyddet förra gången jag var på ullared :oo Nåja detta funkar lika bra ((;

Älskade häst ! :)) <3


NON-STOP

Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har hängt på Non-Stop för första gången! :D Hade på honom sadel och träns och gick runt lite me honom i det och ryckte i stigbyglarna och slog lite lätt i sadeln å sånt för att vänja honom lite vid det men han brydde sej inte. Han bara kollade lite på mej ungefär som va håller du på med?! Så när jag tog in honom igen så tetsade jag att dra lite i stigbyglarna och lägga vikt i dom och när han fortfarande inte brydde sej så la jag mej försiktigt över ryggen på honom i några sekunder och klappade honom lite innan jag hoppade ner igen. Men jag har gjort det! :D Älskade bäbisen bara tittade på mej efteråt och undrade vad det skulle vara bra för haha! ;D
Gammal bild som ja använt tidigare för mitt USB dampar...:P

Sen på kvällen kollade man på Robin Hood med familjen och åt först fruktsallad och sen chokladpudding med massa fint (ätbart!) pynt på! ;)

BLOPPIS

Sen skydd storlek ponny/cob
Bruna, framskydden är lite slitna på insidan.
Säljs för dom passar inte Chania.
Nypris fram 288, bak 135.
Mitt pris 200:-
(inte putsade på bilden, fås självklart putsade och fler bilder kan skickas vid intresse)
kimblewickbett storlek 11,5 men tungfrihet.
Använt en gång i skogen men det var förstort för Channi som behöver 10,5.
Nypris: 299kr
Mitt pris:250:-
Brunt fint schabrak, jag har inte använt det men jag köpte det begagnat. Fint skick! strl FULL.
50:-
Ljusblå huva storlek COB
aldrig använd
25:-
fullcheekbett (är som ett vanligt bett med bettskivor) men hjälper även till när man svänger och kan inte dras igenom munnen.
150:-
Ridhjälm storlek 57, inte mycket använd och aldrig avtrillad med.
Säljes pga att den är förstor. Svart/Grå.
200:-
Padd, knappt använt, finare i verkligheten fler bilder kan skickas. str ponny.
60:-
Padd 16/17
40:-
Svarta lindor 4st, använda en gång.
80:-
Vinröda lindor aldrig använda!
50:-
Är ni intresserade av något, skriv en kommentar :)

CHANIA

Idag red Maja Channi igen, jag ska rida igenom henne en sista gång innan tävlingen imorgon och sen på lördagen så ska jag skritta ut :)
Film på Majas hoppning kommer sen (:

KANSKE

Det kanske inte blir något med ullred iaf :(( Det har ju snöat så mkt så Malins mamma skulle först kolla på vädret tror jag det var ? :) Men det gör ju inget då sparar man ju bara en massa med pengar ;) Nu väntar jag på att Malin ska ringa ifall vi skulle beställa kinamat, gott :D

STÄÄÄDA

Nu så ska jag städa!

SVAR

Allitd bra med kretik!
1. Det är inte min ponny, men tack!
2.Detta var tredje gången jag satt på Felix (så ni får ha lite överseende). Du verkar inte följa bloggen utan bara kommenterat sådär. Jag vet att jag hoppade mycket i sitsen men inte så mycket att göra åt då han var väldigt skumpig och jag har inte haft något tid att öva. Skänklarna och handen styrs med självklart av sitsen och när det blev skumpigt så allt det fel. Vägarna blev bra på vissa ställen och mindre bra på vissa, men han ville inte riktigt gå ut hela tiden utan ville mest springa, haha. Nu när du har påpekat allt det så kan jag passa på att säga att det blev väldigt stelt i övergångarna då han knappt lyssnade någonting.
3. Jag har suttit på Felix tre gånger, en gång frågade Emmie (hans ägare) om jag ville testa, då satt jag bara upp och hoppade ett hinder (för hon hoppade den gången) och sen så bytte jag och hon hästar dagen innan tävling. Den dagen bestämde jag mig för att vara med på han och då hade jag bara ridit han en gång ''riktigt''. När jag kom ut från banan var jag inte heller så jätte nöjd och när folk undrade om jag trodde att jag skulle bli placerad sa jag nej, det trodde jag inte. Gjorde detta för en kul grej, kul att byta ponny lite ibland ;) Men om jag ska fortsätta rida han så ska jag självklart tänka på det du sa! Min ponny är helt tvärt emot han, haha. Dagen innan kunde jag inte ens fatta galopp med Felix. Allt blev bara fel.
4. Jag fick 62,7% + en felridning (-2p) för att man skulle inte gjort halten i början (a) , annars skulle de blivit lite till :)
ojj vad mycket text det blev..
Men somsagt alltid bra med kretik ;)

MIDDAG

Nu har jag precis ätit middag och nu ska jag ner och ge ponnyerna sitt middagshö sen ska jag rida Peia när dom har ätit klart. Men innan jag rider henne ska jag dra på Nonne sadel och träns och gå en runda kom jag på nu! Lille killen ska vi ju snart sitta på å då e de ju bäst att han e van vid grejerna! :) Hade tänkt löshoppa honom i Ballingslöv på lördag när dom skulle ordna det där men mamma ville inte köra någonstans för hennes bror och hans sambo och våra kusiner kommer omirron och stannar tills söndag. :P

ULLARED

Imon ska jag följa med Malin till Ullared, fast jag ska inte handla så mkt bara det som är nödvändigt och det som är billigt ( allt är typ billigt men ja ). Mina pengar ska sparas till ridstövlar ;) Förra gången vi var på Ullared ville jag ju köpa ett sånt sammetsschabrak men det fanns inga kvar då :(( Jag får hoppas på att det finns nu :))

SNÖ!

De snöar hela tiden det har nog kommit ca 10cm idag! Funderar på om jag och lillflickan ska ut en liten runda i den djupa snön..? Så får det nog bli! :)

GLAD!

Har sovit hos frida måndag till tisdag och hos lilla vilma tisdag till onsdag. :) Följde med frida, vilma och vilmas mamma å köpte hästgrejer igår också. Jag köpte ett blått termotäcke till Peian, två par ridstrumpor (svart/gråa och grå/rosa) och ett par jeansridbyxor (Kingston bara men dom va sköna å ganska snygga frida köpte likadana hihi ;)).
På eftermiddan på tisdagen åkte vi till helsingborg med Peia också och mätte henne och gissa hur stor hon va lilla gumman? Helt perfekt! :D 147 cm! ;D
Jag troddee hon va typ 144-145 elr ngt så jag blev väldigt glad! Nu ska vi se om vi kan få henne att växa till 148 cm innan vi ska mäta henne igen om två år. ;)
Efter att vi va klara satt jag i ridhuset me Peia i ca 40 minuter och väntade på att morfar (som körde) skulle komma tillbaka från Biltema. :P Mamma satt inne i värmen å hade det bra så orättvist! Men iallafall släppte jag Peia och trände lite "NH" eller vad man ska kalla det vi gjorde. x) Vi lekte lite bara. Sprang runt efter varandra som töntar ibland och sen bara stod stilla och mös och sen gick runt i olika mönster och hon följde mej på volter och så och stannade och kom när jag kallade... Lite sånt. ;) (Fast säg inget till någon jag kom på efter att man får ju inte släppa lösa hästar i Osbys ridhus för det förstör underlaget och det såg ut att vara samma underlag här...  (Y) ;) Förlåt så mycket om man inte fick hihi lovar att inte göra om det! :$) (A)


STALLET

Nu ska jag till stallet, och klockan är 7 jag vet inte om man ska dit 7 eller åtta så ja åker dit nu så får jag putsa lite om det är klockan 8 (:

NYTT SCHABRAK

Köpt nytt schabrak, bild kommer imorgon =)

NEJ NU..

NEJ NU JÄVLAR RENT UT SAGT!
NU SKA JAG SÄLJA MASSOR FÖR JAG VILL HA SÅ MYCKET NYTT!
HÅLL UTKIK BLOPPIS IMORGON MED MASSOR AV FINA SAKER (alla mina saker är fina och jag vill inte skiljas från någon!) HÅLL TYST MED DIG MALIN!
här ska det säljas saker! :D

MALIN

Glöm inte kolla din utkast Malin ;)

TUMMEN NER

Tummen ner till statistiken !
Går mer och mer neråt nu för varje dag som går :o
Vad vill NI att vi ska skriva om ?
Eller vill ni ha något nytt som vi inte redan har med ?
Svara vad ni vill att vi ska skriva om för det är ju trots allt ni som ska läsa det vi skriver ;))

ROSA

Jag vill ha sånna här gulliga skor :) Mina fötter håller ju på att bli isbitar varje gång jag är i stallet :oo De här är ju sjukt gulliga och varma men dom är nog slut tror jag, jag har kollat på hööks varje dag flera gånger typ i 2 veckor men dom finns inte så jag antar att dom faktist är slut :((

CHANIA

Idag så ska Maja rida Channi i lite dressyr. För jag har många gånger fått låna hennes ponny och nu så har han ont i ögat (en lång historia som jag inte tänker dra upp här) så då frågade jag om hon ville hoppa en klass med Chania på klubbtävlingen för dom passade så himlans bra ihop innan. Så Maja ska rida dressyr idag och hoppa imorgon så får vi hoppas på att hon vill starta en klass på klubbtävlingen! :D
Maja och Chania:

DAGENS VILL HA

Chaps tvåfärgade!
Hällst de bruna eller röda, supersnygga!

TIDSINSTÄLLT INLÄGG

Nu sitter jag förmodligen och äter för mamma fyller år. Jag ville att Malin skulle komma hit men hon är ju på någon dum revysak :(( Men jag lägger in mer sen :)

SVAR


Tack så mycket, Ida ! :')

DIAMANTER

Detta inlägget har jag lagt ut innan men jag lägger ut det igen för alla nya läsare.
Såhär har jag alltid velat göra med min sadel, men det passade inte på min prestige (men jag har diamanter på den men på ett annat sätt)
Men såhär tror jag att jag ska göra med min dressyrsadel! :D
Vad tycker ni, är det en hiss eller diss ? ;)

FAVORITER FRÅN HÖÖKS

Denna är rätt gammal ska göra en ny snart då det finns ännu finare saker nu ;)

DRESSYRTÄVLINGEN MED FELIX - FILM


FÖRBYGEL

Nu ska jag och posta min förbygel som jag äntligen har fått sålt på =)
ska köpa en likadan i brun!

BILDBOMB

Bildbomb från i somras, bara för att jag saknar det så mycket !
Här är på sommarbetet när vi red i gång hästarna :)
Någon av dom första dagarna jag red Zorba.


KLOCKAN

Nu är klockan mycket och jag ska gå och lägga mig, har uppdaterat hela natten och det blir ännu mer imorgon :D

HISS & DISS

*Silvriga stövlar
*Svarta stövlar med brunt uppe på skaftet
* ''crocodile stövlar med bling''
Jag vill ha allihop! :D
* Vanliga gummiridstövlar
* Gummiridstövlar utan färg (fyyy, vad fula!)
* Gucci ridstövlar
Fy, alla dom stövlarna är så sjukt fula, och kan ni ens tänka er att ni ser någon som rider runt med färglösa gummiridstövlar eller guccistövlar? Nej ush!

OUTFIT TILL TÄVLINGEN

Shabrak- Rosa/grå
spö- Rosa ''trollspö''
hjälm- John Whitaker (satt dit bling själv)
skydd- Eskadron svarta
boots- Svarta gummi
Stövlar- MH RICHMOND HIGH RIDER SCS3
Kavaj- En grå (hittade ingen bild)
Väst- Zippa zippa airowear (men min är typ brun,grå,grön aktig)

?FRÅGA?

VAD TROR/TYCKER NI?
1.Om jag skulle sålt Chania, hur mycket tror ni att jag skulle tagit för henne då?
2. Hur mycket tycker du att hon är värld?
3. Vilket pris skulle du köpt henne för?
NU KAN ALLA VARA SNÄLLA OCH SVARA! :)

BILDBOMB

Nu kommer lite bilder från ''min sida'' Amanda får lägga ut sina själv sen om hon vill (då skickar jag dom till dig Amanda :)

Så där var alla bilder för min del! :)

KOLLA & LYSSNA!

http://www.youtube.com/watch?v=EksYysE53ho

<3

It's amazing how you can speak right to my heart
Without saying a word, you can light up the dark
Try as I may I could never explain
What I hear when you don't say a thing
The smile on your face lets me know that you need me
There's a truth in your eyes saying you'll never leave me
The touch of your hand says you'll catch me whenever I fall
You say it best..when you say nothing at all
The smile on your face
The truth in your eyes
The touch of your hand
Let's me know that you need me..
Zadoks låt, texten stämmer..
Jag älskar dig så otroligt mycket min fina lilla ponny!
Tårarna tar aldrig slut..
Ingen har någonsin betytt så mycket som du.
Hoppas att du har det bra, vi ses snart igen.
Jag älskar dig Kantjes Zadok <3

ZORBA

Kollade på tävlingen idag och Zorba fick tre rosetter, det var ju tre stycken mindre barn som tävlade henne idag i 30 centimeters klassen :)) Dom var faktist duktiga för att vara så små och så (; Hoppas att Zorba är lika pigg på söndag som hon var, då kommer det gå super ! Jag får hoppas på att jag vinner nu när jag och Malin inte tävlar i samma klass :D haha nej men innan när jag hade menuette kom jag ALLTID en utanför placering :(( Även om placeringen inte är det viktiga eller så, eller det är ju det man tävlar om men det ska ju kännas bra oxå när man rider men iaf så hade det varit kul och bli placerad men Menuette (: Men det får bli en liten glad flicka som tar hem placeringarna med Menuette där hon bor nu. På det stället hon har kommit till nu har hon varit i 131 dagar, så länge sedan jag såghenne sist :'( <3

HEMMA

Nu är jag hemma från dagens hoppning och lite bilder från min ritt. Jag hoppade dock inte så ni vet det jag red dressyr med henne. Men nu har jag massor av inlägg på g och jag ska förbereda inlägg för imorgon med ;)

EN ANING

GULLIGT VA!? :D
Detta hittade jag på Dressyrmupparnas blogg (sveriges största hästblogg)
Någon som har slängt dit en kommentar, och jag har faktist en aning om vem det kan vara ;)
TACK! :D

SEGT ELLER?

NU VILL JAG ATT MINA SAKER SOM JAG BESTÄLLDE SKA KOMMA!
Hur segt ska det gå, dom sa 1-3 dagar och jag beställde den 30:de! :@

LOVET

Nu är det inte lång tid kvar av lovet, börjar igen den 10:de, snyft :'(
Älskade Amanda, vilken vacker min du gör :)

DRESSYR

Idag så ska jag och Chania ta ett rejält dressyrpass!
Tänkte börja att skritta fram ute i skogen och sen gå in och rida inne :)
Hoppas att tävlingarna idag inte varar allt förlänge.

KNATTE TÄVLING

Idag är det ''knatte tävling'' som jag ska hjälpa till på så jag måste till stallet snart för det börjar klockan 3 och jag vaknade kvart i 2 shiiieeet :o

MORMOR OCH MORFAR

Nu ska jag snart dra iväg till stallet och kolla när Zorba tävlar ((: Klckan tre tror jag det börjar och hon ska gå tre gånger. Sen kommer mamma och hämtar mej typ fem i fem för vi ska äta hos mormor och morfar klockan fem.

FELIX BILDER

(om ni undrar var jag gör med handen så svänger/leder jag in han på banan)
sähär bra gick de :D
detta vann jag
Jag är medveten om att han går förmycket in med nosen och inte i helt korekt form, men det är tredje gången jag sitter på han så det får ni acceptera. Om jag får fortsätta tävla dressyr med han för Emmie så ska ni se att det kommer bli mycket bättre med tiden ;)

TACK!!

BESÖKSREKORD MED 106 BESÖKARE :D
TACK!

WIIIHOO

NU HAR VI 226 SIDVISNINGAR OCH 105 BESÖKARE IDAG :D
och klockan är 5 i 12, kan vi slå vårt rekord, det är 105, skulle varit så kul om vi fick 106 :D

STARTLISTOR

Typiskt oxå, startlistorna till hopptävlingen har inte kommit upp på hemsidan ännu :(( Jag som vill veta ungefär vilken tid jag ska starta. Men det ska iaf bli kul, det var så länge sedan det var klubbtävling nu så det var ju dags nu (;
Gammal tävling :')
Bella :)

MAN

Jag måste verkligen fixa till Zorbas man någon dag :o Den är jätte lång nu, jag har inte tänkt på det så mycket men jag såg det när jag skulle knoppa henne.

Tänkte lägga upp bilder men jag hittade inga som man ser så bra på :/

HEMMA FRÅN DRESSYREN

Dressyren tyckte jag gick sädär (mot det bra hållet). Han var iallafall mycket mer frammåt idag än igår och mer sammarbetsvillig. På framridningen var han jättefin och jättemjuk och verkligen super! Inne på banan så blev det väldigt stela övergångar tyckte jag, men galoppen skötte han gallant!
Många frågade mig hur det hade gått och om dom trodde ifall jag skulle bli placerad och jag tyckte att det gick sådär och jag trodde inte att jag skulle bli placerad, menmen Karoline tyckte visst annat! Jag fick 62,7% och slutade på 1:a placering! :o Snacka om att jag blev glad! :D
Bilder och film kommer snart!
(Emmie skickar över bilderna nu)
Och för er som undrar så är Felix Emmies UNDERBARA ponny som jag blev såååååååååååå glad över att få låna :DD

KAMERALADDARE

Åhh nej, nu kommer jag verkligen inte hitta min laddare för jag har glömt hur den ser ut :(

DRESSYRTÄVLING

Om två timmar börjar dressyrtävlingen och jag måste dit snart för Zorba ska vara med. Jag måste bara åka ta mej upp från sängen (A) Hoppas att jag hittar min kameraladdare nu så att jag kan ta några bilder, det är så kul kom jag på nu :) Nu ska jag gå upp och leta, bilder kommer sen ifall jag hittar laddaren ;)
.
Suddig bild, men jag tycker den är gullig :)
.

STALLET

Nu drar jag till ORK för att göra iordning Felix med Emmie =)


TÄVLING

Snart är det dressyrtävling och jag ska somsagt låna Emmies ponny Dalsgårds Felix här kommer lite suddiga bilder från gårdagen då jag red han (första gången på riktigt :o)

 

En riktig läckerbit va? :D

 

 


SMAKPROV TVÅ

Här får ni ett till smakprov (fast när vi hade bytt kläder) Söta Chania! :D

 


IKVÄLL...

...ska ja hem till frida å sova där så dt kommer nog ett inlägg från oss då. ;)
Imorrn ska vi nog till helsingborg med PIA (ja ska kalla henne dt nu bara för att Malin stör sej på de! ;)) och mäta henne mellan 5 och 7. Ska se hur stor vi kan få henne... ;)
Men innan vi kan mäta henne måste vi få tag i hovslagaren så han kan komma och slå på skon hon har tappat. :P
Och så ska ja be honom om lite tips om hur man kan få henne att bli så stor hon kan på mätningen! :D Någon annan som har några tips? :)


SMAKPROV

Här är en av bildrena från dagen (:

 


KNOPPAR

Jag kom på att jag glömde skriva det innan, ni får inte skratta åt mina knoppar för det var typ första gången jag knoppade :p

DAGEN

Idag åkte jag då till stallet vid 12 och började knoppa (jag kan säga er att Channis man är förjävlig att knoppa-.-') men jaja det gick väll sådär. När vi var färdiga så gick vi ut. Vi fick även hjälp av Jessica och Ana. Det första jag gjorde var att hoppa upp då och sen börjar hon rycka med huvudet och jag skrattar så mycket så jag glider fram på halsen, självklart börjar hon dra den upp och ner så tillslut så kan jag inta sitta kvar så jag fick välja att trilla ner i snön eller hoppa av så jag drog snabbt över benet men förstörde alla mina knoppar. :( Så det blev knappt några foton med dom.

 

Efter vi hade fotat så gick vi in och åt och värmde oss (vi frös som grisar) och sen skulle vi rida. Jag och Emmie bytte häst idag så jag red Felix. Jag gillar han så mycket så jag ska tävla han imorgon i dressyren, haha :D ska bli skit kul och det kommer komma en massor av foton.

bilderna håller fortfarande på att laddas in.

 


BILDERNA

Bilderna håller på att laddas upp på datorn nu, så snart får ni se dom

 


HAHA ;D;D;D;D;D

Har tänkt på en sak till! :D Dt är bara jag som skriver smiliesar i rubrikerna hela tiden haha! ;D

(Var bara tvungen att skriva dt. ;))

AJ STACKARS MAJ :/

Ja har inte halkat en enda gång på hela vintern å så gör ja de idag å landar på mitt knä så nu kan ja knappt gå! :'( De e så syyynd om mej... :'(
Haha de tycker ingen annan å mamma mobbar mej för hon tror inte dt är "så farligt" men jag vet att dt är dt! ;)

TJAT! ;)

Malin tjatar på mej hela tiden att ja ska blogga mer så ja får väl bli lite bättre på det. ;)

Idag var det extra hoppträning i Glimåkra med Peia på förmiddan och det gick jättebra! :) Hon har ju inte hoppat på ca två veckor nu så hon tyckte dt var roligt att få göra det igen.
Sen kom några mamma och pappa känner hit och deras två döttrar och en kompis till dom fick rida på Nobban och Ampe. Dom tyckte det va jättekul. :)

KLUBBTÄVLINGEN

Jag längtar så himla mycket till klubbtävlingen så det inte är sant. Det känns som det var 1000000000000 år sedan jag tävlade :oo Jag har anmält mej till L:D och jag ska nog efteranmäla mej till L:C ifall det går bra i L:D men det tror jag nog ((:
Någon som vill se bild på min outfit till tävlingen ?

HISS

Det var så länge sedan vi hade hiss/diss här på bloggen tycker jag, håller ni med ? Jag tänkte iaf lägga ut lite bilder från Hööks på det jag hissar, diss kommer någon annan gång ;)
1. Schabrak 249:-
finns även i färgerna grå och marin men jag tycker att denna är den ändå fina.
Alla färgerna
2. Schabrak 249:-
Det kanske inte är så jättefint men jag hissar det för att jag tycker det passar super på Zorba ;)
Finns i färgerna Marin och Svart oxå.
3. Swarowski pannband 649:-
Finns i färgerna svart och brun.
4. Pannband med Strasstenar 199:-
Visst ser man skillnaden på swarowski och fejk men vill man spara pengarna kan man lika gärna köpa ett sånt här ;)

FOTAT

Eftersom jag var frisk idag så åkte jag till stallet och fotade med Malin :)) Jag tror bilderna blev rättsåbra men jag vet inte. Det var hur som helst jätte kallt :oo Mina händer blev helt röda nästan lite blåa och fötterna blev kalla dom oxå. & eftersom jag inte hade någon kraft i händerna så kunde jag inte dra upp dragkedjan på mina skor så det kom in ännu mera snö i skorna x) Malin får publicera alla bilderna (inte alla du vet vilka du inte får) för hon har dom på sin kamera.

FRISK

Nu har jag äntligen blivit frisk igen :D (Y Jag var i stallet igår oxå och skulle fixa och sen rida, jag orkade knappt gå och hämta sadeln innan jag var tvungen att sätta mej ner igen :o Men jag provade iaf att rida och det kändes rätt bra när jag började att skritta men sen när jag började trava så kunde jag inte mer. Mina ben var som spagetti när jag skulle rida lätt så jag skrittade ett litet tag till och sen gick jag till stallet igen och sadlade av & sånt, efter det åkte hem.
Saknar sommaren :((

FIX

Så nu är jag färdig, jag har sminkat mig, plattat och satt upp håret packat ner kläder och nu ska jag till stallet, vi får hoppas på riktigt bra bilder! (:


KOLLA

En ''hästkompis'' som jag har hållt kontakt med, hon tävlade för snappis innan med sin svarta c-ponny som heter Oh, so Cute. Hon sålde sedan vidare sin ponny till en annan liten flicka som har henne nu, så om ni hör någon som tävlar den ponnyn så vet ni att det var Emmys ;)

Nu så har inte Emmy någon ny ponny utan hon har istället börjat att simma ännu mer men kollar runt lite ändå ifall et finns någon som skulle kunna passa henne, så ta en till på hennes blogg vetja, en superskön tjej! :D

 

www.nogg.se/EmmyPersson

 

 

Där är en bild på hennes förra ponny, känner ni igen den? Men vem är ryttaren, ta en titt p åhennes blogg får du se om du har gissat rätt ;)

 


OUTFITS

Ikväll ska jag lägga ihop olika outfits till tävlingen så får ni välja vilken jag ska ha :D

 


FOTNING

Idag ska jag och Amanda fota i snön, med klänning och så ska vi knoppa. Vi har valt helt perfekt dag, det är inte förkallt och himlen är klarblå! Vi ska träffas i stallet vid 12 för att knoppa och nu ska jag städa mitt rum. Hoppas att bilderna blir super! :D

 

bild från förra gången:)


SWAROVSKI

Jag skrev ett inlägg för längesedan om swarovskipannband nu skriver jag det igen. Hjälp mig att välja mellan det som glittrar i olika färger eller det rosa :D (inte de lila som är längst till vänster utan något av de andra två) :D

 


LYX VS BUDGET


CHANIA

Nu så har jag varit hos Chania, sen klockan ett!
Idag skulle jag rida ut men det var ju fortfarande blåsigt och isigt så det sket sig. Emmie hoppade med Felix så då tänkte jag att jag skulle hoppa med Channi med idag det var ju ett tag sedan. Så de gjorde jag. Det vara bara lite lågt 70-80 och ett hinder låg på 105 för att få upp kvickheten i benen igen efter vintervilan.
Emmie fick även testa att ta ett skutt och det skulle Ronja med men Shakira (hennes ponny) hade fått en spark så hon fick lite dåligt samvete så hon lämnade tillbaka Chania och ville gå till Shakira, gulligt va?! kärlek mellan människa och häst :')
Även Maria fick testa Chania lite, Maria hon är jättduktig fast de såg lite roligt ut att gå från en jättestor häst till en liten c-ponny. Men hon var riktigt fin när Maria red!
Jag är nöjd med Chania idag, ska även måla upp hur hindrena stod (;

SVAR

1. Nej det är bara för att jag la in dom i den storleken som jag laddade upp dom i = ca 900, och så stor är inte bloggen så man ser bara halva. Så är det i alla webbläsare men om du har följt bloggen borde ni veta hur dom ser ut.
2. Det vet jag faktist inte, fick bara syp på deras kollektion och tyckte att den var gullig men la dock inte märke på var. Finns säkert att söka upp på google.

ÄNTLIGEN...

Nu har jag ridit barbacka på Peia för första gången! ;D Haha va dåligt det låter men hon har inte varikt riktigt normal i huvudet så har inte tyckt det var någon bra idé innan. x) Nej men idag gick det bra och hon fick bara typ två-tre små damputbrott och försökte slänga sej och resa sej och hålla på. ;P
Det känns som att jag har kommit på hur hon funkar nu elr vad man ska säg. Jag är ofta snabbare än henne nu och märker om hon tänker börja hålla på med något skit och då kan jag göra något åt det. ;) Min lilla sötnos är ju inte som alla andra så man behöver tänka lite annorlunda när man sitter på henne än så länge men hon ska väl också bli normal nån gång. ;) Ibland går hon skitbra så det ska nog bli något vettigt av henne med. :) (LLL)

Blir inga bilder idag för jag hittar inte mitt USB där nästan alla mina bilder är... :P

2010

2010 innehöll saker som jag aldrig kommer att glömma och saker som alltid kommer finnas, finnas för mej.
Menuette <3
Bella <3
Halen :')
Zadok <3
När jag red Zadok, jag var inte så bra på att rida han :p

BESÖKARE TILL ER BLOGG

Det funkade på vår blogg, testa de är super jag looovar!! ;D

 

länk:

 

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=ponniiebloggen

 

 


RIDNING

Idag ska jag hjälpa Ana med Laban och sen ska jag Rida ut med Chania och Ana & Silvra (:

ska bli kul, Silvra min gamla favoritponny som jag valde åt min lilla favorit tjej ;)

 

Silvra :)


GOTT NYTT ÅR

GOTT NYTT ÅR ALLA BLOGGLÄSARE! :D


RSS 2.0