RIDNINGEN

Jag hade hoppning igår det gick bra :) Hon stannade på försata hindret när det var på 90 men sen hoppade hon allt, jag är jätte nöjd ! ((: Här kommer min fina bild på hindrena ;))

( de fem bommarna längst till vänster är kavaletti :d )




DU ÄR SAKNAD

JAG ÄLSKAR DIG! <3

CHANIA

Igår så var det hoppträning, gick väll sisådär för jag tävlade ju i helgen så hon var lite trött. Idag ska hon få vila. Den 13 ska dom byta underlaget så då ska hon få en långvila som hon nog kommer tycka är skönt :)
hihi, älskar min surpuppa :D <3

HEEJ

heheh kom inte på någon rubrik :d

Idag red jag inne med Anna och Jessica för det är ju så halt ute, och kallt för den delen oxå ! :o Men det  gick iaf jätte bra faktist ! :D Jag red många volter och lite skänkelvikningar och så ((: Sen var det luciamöte oxå, åhh jag längtar så mkt till det är lucian det ska bli så kul ! Men nu ska jag gå och sova ska ju trots allt ha stallet imon klockan 8 -.- Det kommer ta sån tid att släppa ut alla hästarna det är så många hästar det är halt det är långt till hagen och det är många hagar :(( Men jag överlever nog får jag hoppas ..

Imon kommer det vinterfoton ! ;))



TÄVLING

Glömde att säga att det var vår första tävling utanför OFM ;)


TÄVLING

Idag var det tävling, Maja åkte med me Laban i min transport. Jag skulle hoppa LC och debutera LB, dte gick super och Chania ar jätteduktig och gled, sög mot hindrena och verkligen ville. Det var JÄTTE kalt kan jag säga för det var nästan vid havet och jag hade inte mycket kläder till mig eller täcken till stackars Chania :(


Vi red fram läänge för det var så segt inne på banan så ja, man höll på att döö x) Det var så kalt ute så man fick hoppa fram inne på banan och det var därför det tog sin tid :)

Hon var iallafall jättefin lille ponnyn och jag är nöjd. Felfri & rosett i båda klasserna, grattis till oss ? :D




TOLKA

I Torsdags så tolkade vi efter Channi, hon var superbra!
Alla som var med tyckte att det var kul och det var ju bra (Y)

Jag, Maja och Amanda tränade henne i onsdes och sen testade vi det i torsdes och ja det gick super :)

Nästa gång ska jag ta lite bilder med och ska även lägga till bild i detta inlägget när jag kommer hem från Alexandra ;)


HALOJSAN

Hahaha, jag kunde inte hålla mig borta från bloggen mer, bra va ? ;)

Nu är jag hos bästa Alexandra som fyller fjortis idag, grattis till henne!! :DD




BLOGG PAUS

BLOGG PAUS TILL CA MÅNDAG VI ÅTERKOMMER DÅ MED MASSOR AV UPPDATERING! :D

GULA HUSET

Idag åkte jag till stallet typ klockan 12. Då gick jag upp till hagen och tog in Zorba, halv 1 kom Maja och så gjorde vi iordning Zorba och Jojje :)) Vi red gula huset barbacka i regnet men det blev mest skritt och trav för det var så himla blött och lerigt men det blev en galopp på sandsträckan iaf. Sen duschade jag Zorbas ben och flätade hennes svans så att hon inte ska bajsa i den.





CHANIA

Nu drar jag till stallet, till Chania. Jag ska rida ut med Maja, det kommer bli kul. Vi får bara hoppas på att det inet är så blött och halt. Ska ta med min kamera (den är jättedålig men ändå) och ta några nya foton, jag och Amanda får ta och fota någon mer helg snart ;) kram

FÖRLÅT

Blev inte mycket uppdatering igår för datan dog, men nu har den varit på laddning (Y)

BLÄÄ

 Jag har precis varit hos Malin, men det var nt kul jag visste inte att vi skulle kolla på Harry Potter eller vad det heter :( så jag åkte hem igen haha det var ju lite kul så att jag kan träffa lennart :DD hihi , nu kommer en fiiin bild på lilla lennis :DD synd för dej Malin att du inte var här :L

Han är oftast trött, fast det ser ni nog redan på bilderna :)







FIILM

Snart kommer Ana, Maja & Amanda hit, vi ska glo på Harry Potter hela kvällen x)
Kommer bli kul och de ska bli mycket uppdatering med (Y)

RIDNING

Det blev ingen ridning, jag hjälpte Ana med Samie iallafall och det gick bra! I slutet gick Samie som hon ville och lyssnade på förhållningar och halvhalter.
Chania fick vila så det blev ingen ridning, imorgon har jag planerat att rida ut :)
Ana & Samie, gulligaste ekipaget! :D

RIDIT

Nu har jag varoit och ridit mde Anna och Sanna :) Det var kul men vi var tvugna att vända och gå in på ett annat ställe för det låg ett träd på stigen. Men annars gick allt helt okej och Zorba var pigg som vanligt ;)

Här är en liten bild som jag gjorde lite fort :d
det svarta är hur vi red och fick vända.




HOPPNING

Idag så hoppade jag med Channi. Det gick jättebra tycker jag!
Vi värmde upp i en volt på ett hinder på ca 50cm upp till 80, sen övade vi på sväng från ett hinder till ett annat. Det gick bra och Chania ville verkligen hoppa. Sen hoppade vi ett stigsprång på 80cm och sen en kombination.
När vi hade hoppat allt så satt vi ihop det till en bana.
först kombinationen, sen en sväng mot ett räcke. Om vi tyckte att det kändes bra vid räcket skulle vi gå in på en volt och hoppa hindret som stod där tills vi tyckte att det kändes bra, sen vidare på ett stigsprång.
Hoppas att ni förstår med hjälp av bilden :)
Tänk er att det är stora ridhuset i Olofström och det svarta strecket är vår ridväg. (de svarta strecket längst ner är dörren in)
Först hoppade jag på Majas och Ronjas höjd en gång, hon var riktigt fin vid volten (det gröna hindret på bilden). Sen höjde vi och tog ca 80 bana en gång och sen 95 :)
Sen var Ronja tvungen att gå men jag höjde till 1-1,10 meter. Det gick bra fram tills svängen från kombinationen till det rosa hindret på bilden. Det blev det en vägran på för vi kom lite osäkert och vingligt. jag gjorde en volt och kom igen. Sen fortsatte jag och hoppade resten, jag trodde att hon skulle vägra på det sista hindret för det låg på 110 och jag la inte henne så jättebra, så jag var beredd på en vägran men när hon hoppade så blev jag jätteglad! :D
Vi skulle ta det en gång till (bara dom första tre) men länga kombinationen för den var lite trång innan men då så blev den lite för trång och vi fick ett stopp på oxern och jag åkte fram och slog huvudet i hindret x)
Lite ont gjorde det men jag var supernöjd med henne! Det var ju inte hennes fel att hon stannade.
Alla var nöjda med dagen, tur det :D

RÄTT ELLER FEL?

Har jag gjort rätt val?

 

hoppas det iallafall..

 


SJUK

Sjuk idag igen :(

jag börja bli trött på detta! Nu vill jag vara frisk, nununununu!!

gaahhh, jag får panik på detta :'(


PLUGG

Idag har typ hela min lediga dag gått åt till att plugga :o Jag har tyska, svenska, engelska, och omprov i fysik + fem sidor som vi ska läsa och skriva massa fråga och saker.  Men nu ska jag duscha först innan jag fortsätter tänkte jag :)

Och imon efter skolan ska jag cykla en sväng till stallet och fixa lite saker :) Förresten jag vill oxå tävla det känns så längesen fast det var ju typ förra helgen eller något, men annars kommer man ju få vänta hela vintern :(

Zorba och jag på en tävling :')




Outfiten sedan tävlingen ;)



TIDSINSTÄLLT INLÄGG!

Hahaha, jag skulle se om det funkade=)

tidsinställt inlägg. Just nu så är jag i stallet och har teori, går igenom vad som kommer på ''provet'' nästa vecka :)

Jag tror att alla kommer klara det. Tror och hoppas, jag ska skriva lappar till dom och dela ut till dom som vill ha med lite tipps och så :)

ja, tidsinställt bra att ha för då kan man ju blogga när man är iväg ;)

 

HAR NI INGENTING ATT GÖRA NU KOM TILL STALLET VETJA :D

 


FOTA

Tänkte ta med kameran ikväll och fota lite om jag ska rida =)

eller filma, ja film blir de nog :D

 


FACEBOOK?

Har ni Facebook?

Adda mig och Amanda då vetja ;)

 


TÄVLINGAR

JAG VILL TÄVLA NU !

 

Jag och Maja har kollat på några tävlingar nu, sista på åtet. Sånna mysiga tävlingar och så delade dom ut paket där med :D

Dock så kanske de är lite läääskiga hinder men vi ska nog fixa de ändå;)

 

bild på mig och Zadok från maskeradhoppningen

Vi var utklädna till ängel där och var i samma lag som Anna och Madonna som var djävul, vi vann utklädnaden! :D

Lägg märke till att Zadok har en ''gloria'' ovanför huvudet :D

 


PLUGG

Nu är de plugg som gäller, och så har det varit gymnasiedag idag på Högavång. Det var rätt kul faktist!

Men i helgen så ska jag kolla på bräknehobys häsrgymnasium och se hur de är där. Jag vill gå hästgymnasium men jag vill ändå inte flytta :/

jaja, nu ska jag fortsätta all plugga och se vad jag ska ha på teorin ikväll (:


<3

Zorba.. jag älskar dej <3



DESPERATE HOUSEWIVES !

Imon är jag ledig från skolan så jag kan såååva :D Men nu ska jag kolla på världens bästaste program .. DESPERTE HOUSEWIVES ! :)


RIDNINGEN

Bilderna sedan igår på hoppningen :D




Lite suddig bild x)

naaw, vad gullig Zorba är på denna bilden :')


VAD VILL NI LÄSA OM

Vad vill ni läsa om?

vår vardag?

ponnyna?

ridningen?

utrustning?

 

det ska ju trots allt vara en blogg om hästar ;)

 

 


GÅ HEM

Idag slutade jag lite tidigare för vi hade ingen tyska sen när jag ringde mamma och sa att hon kunde komma och hämta mej så var hon påväg till Hässlehult eller vad det nu var så jag och Elin gick hem -.- Fattar ni hur jobbigt det är ? :o Det kändes ju som flera hundra mil men jaja nu är jag änntligen hemma ;) 

DOM HÄR KLÄDERNA VILL JAG BESTÄLLA ! :o







 


RIDNING

GAAAHHH IKVÄLL SKA JAG RIDA JAG SKITER I ATT JAG ÄR SJUK !!

 

saknar att sitta på min fina ponny sååhääääääääääääääääär mycket så ni kan inte förstå :(

 

 

 


MAJA & CHANIA

 

Tack så mycket för att du red henne Maja, det såg somsagt jättebra ut! :D

 

 


CHANIA

Idag fick Maja rida Channi, hon som har Laban om ni vet? :)

Hon tog min hopplektion och det gick skitbra! Haha de gick så bra så jag blev lite avundsjuk (a) Maja passade JÄTTE BRA med Chania så nu vet jag vem jag ska säga till att rida om jag inte kan (haha om mamma tillåter de då Maja ;) snart kommer bilder, ska bara ladda upp dom på bloggen så ska ni själva få se hur bra det såg ut.

Visst hon kickade lite och så men de var för hon är ju inte van vid att ha någon så liten och lätt på ryggen för de är ju jag som rider henne hela tiden :)

MAJA OM DU SER DETTA SKA DU VARA STOLT!

 


MALIN


Glöm inte att du ska ta foto ! ;))




BILDBOMB

Bildbomb på mej och Menuette när det var vi två <3











HEMMA

Nu kom jag precis hem från skolan, ska äta snart sen sticker jag till stallet och Malin ska fota när jag hoppar så bilder ikväll ;))

saknar dej Menuette :( <3 




PROVRIDNING?

Asso jag vet inte varför, har aldrig gillat sånna här ponnys förut men denna drog jag blicken till =)

 

Jag ska fråga mamma om vi inte kan ringe för provridning på henne, jag kan tro att hon kan bli riktigt läskigt fin efter ett tag ;)

 

Tycker ni om denna färgen på hästar, jag tycker hon är riktigt fräck ! :D

 


FOTA

Tror att jag ska till stallet sen och fota Amanda, de är ju hoppning och de behövs lite nya bilder.

ps, jag ska önska mig en egen kamera i julklapp och hoppas att jag får de! Jag lånar ju Amandas hela tiden men de måste ju bli slut på de!


SJUK

Jag är fortfarande sjuk :(

Igår om Channi, mamma fick ta henne. Hon longerade och sen så fixade jag i stallet. Packade höpåsar, la ner kraften i spannarna + att hon fick lite extra gott, jag delade morötter och la i och hästgodis mums :D, mockade ur de sista ur boxen. Jag mockar alltid hennes box 2 gånger, på helgerna en gång på morgonen och en på kvällen och på vardagarna en gång när jag kommer dit och en gång på kvällen. Jag mockar alltid innan dom ska sova eller så, jag vill inte att hon ska behöva ligga i bajs + att om man mockar noga och många gånger så går det mycket fortare att mocka för det är inte mycket att ta ut varje dag :)

Jag har även glömt att berätta att jag har blingat min sadel ;) Ska fota de sen när jag ska till stallet.

Jaja, när jag var färdig med allt så gick jag till ridhuset och tränade Chania lite på att ''följa efter mig'' och göra som jag ville (hon var självklart lös) och det gick jättebra.

Kärlek till hästen <3

 


SVAR

 

Sv; Asso.. innan ville jag nog det för då ''kände'' jag ju inte Chania så mycket, men jag tyckte att han var för ung. Men nu vill jag självklart ha Chania <3. Men ALLT skulle varit perfekt just nu om jag skulle fått Ammo med (a :D

 

 


GAMLA GODINGAR

Massa gamla bilder som jag hittar i arkivet ;)


JA AMANDA SKA VARA KVAR

Jajaja, jag vet att Amanda uppdaterar som en kratta, men jag hade med en sån period på bloggen där jag uppdaterade lite. Men jag tänker INTE byta ut henne om det är så att jag ska blogga häs själv ;)

Amanda <3

 


LÖRDAG

Nu snart ska jag cykla till stallet och rida en runda med Anna :) Jag har rätt brottom för vi ska träffas vid hagen 1 och jag ska cykla till stallet oxå :p



Anna och Madonna




VILL HA!

Tävlingströjja JW

Rött JW schabrak (haha de matchar även till tröjjan ;)

HV polo schabraken är sjukt fina, tyckar om det rosa och det marinblå

och så tycker jag att Jacson har lyckats med detta schabraket

jag tycker om de brun/grå och de marinblå, den ''bruna'' färgen var annolunda och fin tycker jag

Tyckar ni med om dessa sakerna, de är iaf inte något jag skulle tackat nej till ;)


CHANIA

Eftar jag hade kommit hem från Tingeling så hann jag vara med lite på US mötet, sen red jag med Angelica. När Channi känner av att Lisa inte vill gå frammåt så vill hon inte de heller, tokponnyn. Men ja vi fick sitta av och leda dom en bit sen red vi igen :)

Hon var pigg och glad men jag mår däremot inte så bra, jag är fortfarande sjuk så Channi ska nog få vila idag och imorgon om jag inte ska till skolan. Synd för det är hoppning imorgon på lektionen. Jag har sjukt ont i halsen, ont i huvudet, ont i magen, hostar hela tiden, feber då och då, yr, och i vissa lägen (ifall jag sätter mig ner på huk t.ex) så blir jag illamående. Haha, jag har ont överallt kan man säga.

 

Tänk om jag kunde köpt Ammo då skulle livet varit perfekt! Han är en av mina drömhästar! :D Saknar han såå och jag hoppas att han får de bra :)

 


PROVRIDNINGEN

Igår han jag inte skriva mer för jag skulle ju provrida/kolla på Tingeling. Jag tyckte hon var jättefin och snäll men hon kunde förlite med, jag skulle viljat ha en ponny som kundee lite mer, så det är bara att kolla vidare :)

Dom började iallafall med att longera henne, hon har fint steg och var duktig på det. Sen hängde dom över henne och sen satt upp. Efter det så hämtade dom sadel så fick jag testa att skritta henne lite. Hon var jättemysig och så men som sagt så tyckte jag att hon kunde förlite, det var synd :/


MORGONPIGG

Nu har jag ju sovit i 2 dagar så det är inte konstigt att jag inte kunde sova inatt ? Hahah, jag har knappt fått en blund så jag tänkte ''aja får väll gå in på datan då'' ;)


BLOGGEN FIXAD

Nu har jag äntligen fixat bloggen efter en stund framför datan, hoppas att ni tycker att de blir bättre nu ? :)

 

vad tycker ni ?

(om ni fortfarande ser den gamla designen klicka på F5)


KNASIGT?

haha om bloggen ser lite konstig ut nu så håller vi på att ''ändra om lite ;)

 


BIO

Maaaaaalin när du ser detta smsa mej då och skriv vilken tid bion börjar :d



LÄNGESEN

Nu var det lite länge sen jag uppdaterade men jag hade glömt bort att vi var tillbaka på blogg.se (a) Men idag så har jag varit i stallet när Emmelies lillasyster red :) Hon är så gullig och så red hon på lilla Skrutten :') & nu har jag precis kommit hem och nu ska jag duscha .

Här är en bild från hoppkursen jag orkar inte redigera resten så dom kommer någon annan dag .




SADELGALEN

Asso jag är typ sadel beroende x)

jag kollar nya sadlar hela tiden även att jag är nöjd med den fina jag har, men dessa sadlarna skulle man inte sagt nej till!

 

JW joung rider saddle

light havana

10990:-

black

 

 

JW Proffessional
Light Havana
15900:-

 

JW Milton Junior
Tabacco 15"/35
6000:-

(synd att det var en 15 sadel annarsk skulle jag köpt den så billig som den var :o)

 

 

och sist men inte minst min finfina ägodel :D

 


PANNBAND

Jag fyller snart år och då önskar jag mig ett swarovskipannband, det har kommit nya modeller nu JÄTTEFINA tycker jag.

Det är stora diamanter på dom pannbanden, det finns en i vårt stall som har sånt och dom är sjukt fina så jag tror jag ska ha ett sånt men den andra sorten är fortfarande frestande,

Jag är sugen på ett rött och ett av dom rosa!

Vilken tycker ni är finast? :)

 


SJUK

Sjuk idag igen så det blir ingen bio idag :(

Men ja, imorgon måste jag ju vara frisk !  Då är det ju både provridning och så ska jag sätta igång Chania och så ska vi på bion :)

men jaja, jag ska se om jag kan hitta på något bättre att skriva om (:

 


PONNIIEN

Drar snart till ponnyn och packar mat och pysslar om henne lite, mår ju inte så bra idag så får se hur mycket jsg orkar :)

 


PROVRIDING

På lördag ska jag på provridning av en ponny som heter Tingeling, gulligt va ? :D

Jag vill gärna jobba med att rida till hästar när jag är vuxen så jag ska börja redan nu. Vi ska som sagt kolla på en 4 åring, skimmelskäck, sto ca 145 cm hög. Perfekt! :D

 

annonsbilden:

söt va ? :D


CHANIA

Channiskrutt vilar idag, hon blev vaxinerad igår så hån ska vila i 3 dagar och jag ska börja rida henne igen på lördag =)


SADEL

Någon som vet någon billig sadel kvittar vilken färg i str 16,5 -17 ? (:


JAG KÖPTE..

 

På gekås innom hästväg köpte jag dethär ;)

 

-en tvättsvamp med någon ''gnugg'' sak på ena sidan

-brun tygel

-förbygel med martingal

-egg bett av märket pessoa (ni vet det finns sånna schabrak med)

-3st hinkar till channis mat

-3st lock till hinkarna

-dressyrspö blått med bling

-en svart ridtröja (kortärmad)

-V-formad tröjja röd

-ridtäcke / skritt täcke

-ett jacson schabrak, mörkgrönt sammet

-höga transportskydd

 

och det som inte var innom hästväg var detta

-2st armband

-foundationpensel

-hårnålar / klämmor 4 pack

-halsduk

-mössa (som jag måste ha tappat någonstans :(

 

Följde inte riktigt min lista men jag har det jag behöver :)

 


ULLARED GEKÅS

Hejhej jag har inte hunnit blogga så mycket nu :( Men jag kan skriva lite av allt jag fick med mej hem från ullared ;)

* Pälsglans / Balsam spray
* Täckesgjord
* Skrittäcke
* Tvättsvampar
* Lädertvål
* Transportskydd
* Hästgodis
* Hinköverdrag
* Ryktsten
* Gummiband

Ja nu kommer jag inte ihåg mer, men mer var det ! ;)

Zorba :)




GEEKKÅÅÅSSS :DDD

 


SOVASOVASOVASOVA?

Hahahhaha, vi kommer inte kunna sova någonting för vi kommer vara såå spända för imorgon! :D Vi ska försöka ta några ''smuggel'' foton från gekås (man får ju igenteligen inte fota där) men ni måste ju få lite bilder ;)

 

 


GEKÅS ULLARED

Shoppinglistan ;)

 

 

Jag kommer INTE kunna hålla mig till den däremot (a)

 


RSS 2.0