GÄSTBLOGGNING

Hejsan alla!

Nu ska jag gästblogga här på ponniebloggen.

Jag kan ju börja med att jag heter Jessica och är 14 år och hyr en ponny som heter Millandora. Millandora är en C-ponny skimmel , som jag har hyrt i ett halvår nu. Mitt mål med Millandora är att tävla LB och detta tävlingsåret vill jag iallafall nolla en grund i LC, gärna omhoppningen med ;).

 

Men jag har ochså planerat att köpa en egen ponny som gillar att hoppa så jag kan börja tävla på riktigt. På fritiden är jag oftast med kompisar och på helgerna är jag i stallet, jag är även där ibland för att hjälpa eller fota Malin. Jag har även ridit Channi några gånger, men har även tackat nej några gånger för ibland är den hästen galen! Jag och Malin brukar irda tillsammans och vi brukar även leka, haha skojja bara ;) Malin är även kär i min hund, Albin. Han är söt som en sockerbulle. Jag har kännt Malin sen i sommras (på riktigt innan så hade vi väll träffats någongång sådär) och nu är vi väldigt nära vänner och de är jag glad för.

 

Vi träffases på ett konstigt sätt, Malin red Queenie innan. Den fina skimmlen ni vet? Jag var intresserad av att köpa henne så när Malin frågade i sommras om jag ville följa med för hon hade hand om dom när familjen var på Öland. Jag åkte hem till Malin (och vi vågade knappt prata med varandra). Men efter ett tag så sprack Malin och pratade på som om vi kännt varandra hur länge som hällst. Då började jag med prata. Vi åkte till Queenie och jag bler förälskad, en sån fin ponny! Vi släppte ut hästarna och mockade åt dom sen åkte vi hem. Jag följde med henne dit varje dag tills dom kom hem från Öland. Jag ville köpa Queenie hon var så fin!

 

Jag och Malin började umgås mer och mer och Malin hade precis köpt en egen ponny, Kantjes Zadok. Jag säger er bara att en sån fin ponny får man leta efter, en riktig drömhäst. Det var min favorit och jag var ledsen när han såldes för då skulle ju inet jag få rida han mer. Men han fick det bra att komma till Malin. Jag vill köpa en ponny som är så lik Zadok som möjligt för han är min drömponny somsagt. Både ridmässigt och utseendet.

Det var lite från mig, hoppas att jag får gästblogga någon annan gång till på denna fina bloggen.

 

Jag och Millandora

 

Millan

 

och finafina Zadok

 

och föresten gott nytt år alla läsare!

Kram Jessica! :)

 

 



HELLO KITTY

Hello Kitty har gjort en egen kollektion som kommer våren 2011. Inte så mycket rosa som det brukar vara och jag brukar inte gilla Hello Kitty saker med de grå schabraket var faktist sött, vad tycker ni ? (:


EGET STALL

Jag har ett eget stall, dock använder jag inte det. Men jag har blivit mer och mer försiktig och vill göra allt själv, fattar ni vad jag menar? Jag vet ju inte vad som händer med Chania på dagen. Jag vill dit till stallet och fixa och sätta upp hagen så allt är klart till sommaren då förhoppningsvis jag kan flytta dit Chania, Jessica ska med ha sin ponny där (jessica ska även gästblogga här så ni får veta lite vem hon är). Det är ett mysigt litet stall med två boxar, jag vill bygga ut det och jag tror att det ska gå att fixa (fast i andra ladan då). Jag vill ta hand och allt själv så att allt blir som jag vill ha det. Allt blir även billigare då. Så vi får hoppas på att det blir så nu! kan dit och fota någon dan när snön är borta så ska ni med få se :)


VÅRA HEADRAR

Vilka av våra headrar har varit finast 2010? ;D
1.
2.
3.
4.
5.

2010 SNART ÖVER

BILDBOMB FRÅN 2010, KOMMER NI IHÅG? ;)
2010 tar med sig både bra, dåliga, sorgsna och glada minnen.
här får ni iallafall lite tillbakablick

NYÅRSAFTON

Ingen kul nyårsafton detta året. Jag ligger här hemma i sängen, kräktes igår och inatt :(( Men jag får väl nöja mej med att höra på raketerna ist för att se dom.

RAKETER

Vad tycker ni om raketer?
Själv avskyr jag dom, verkligen. Chania blev så rädd igår så jag blev ledsen av att se det. Dom sköt raketer brevid stallet, vilka idioter. Vill inte ens tänka på hur det går inatt med lilla skruttan :(

NY DESIGN

Nu har jag äntligen gjort en ny design!
Syns det inget?
Klicka på F5
:DD

HEADER

Nu kommer det se rörigt ut på bloggen ett tag för jag ska ''ändra om'' ;)

NY HEADER

Håller äntligen på med en ny header!

CHANIA

Jag var hos Channi i morse och mockade packade kraft och packade hö. Fixade även Labans saker, mockade packade hö och la upp kraft och minneraler. La även in godis och morötter i deras foderhinkar som en ''nyårspresent'' ;)

TULLSTORP DRESSAGE STABLE! :D

Nu har jag jobbat på Tullstorp några dagar och det va jobbigt men jättekul! :D Har gjort allt från att rykta hästar (dom ryktar alla hästarna ordentligt varje eftermiddag) och putsa sadlar och träns m.m. till att gå omkring i ridhuset med dom hästar som inte rids och linda benlindor. :) Låter kanske inte jättekul och många skulle nog tyckt att det va ganska tråkigt men inte jag haha! ;D Kan man älska att sopa en giganstisk stallgång bara man får kolla på alla fina hästar mitt emot samtidigt så är man nog inte riktigt normal. ;) Har tyvär inga bilder för hade känt mej liiite dum om ja gått omkring där med en kamera men jag måste få skriva en sak till! :D
Pallade inte fixa bilder på alla men på hingstarna kommer iaf!
Kan vara några stavfel på namnen... ;)

Stora Stallet:

1. Rentino
2. San Miguel
3. Debrino
4. Mainou
5. Macarena
6. Donna R
7. Waiducci
8. Rapsodie
9. Alexander
10. Welham
11. Don Olympus
12. Chock
13. Baltazar
14. Hö ;)
15. Giovanna
16. Tom box ;)
17. Tom box ;)
18. Halm ;)

Hingststallet:

Vänster sida
1. Ampére

2. Okeanos

3. Tom box ;)
4. Hohenstaufen II

5. JJ RayBan

Höger sida
1. Night Wish
(hittade ingen bild)
2. Chirlon

3. Tom box ;)
4. Briar

5. Martini




CHANIA

Channi gick bra idag, jag hade inge större krav än det jag skrev innan och det funkade faktst. Jag ville mer att hon skulle lyfta lite på benen och de gjorde hon ju ;D Hon är så duktig Chania plutten.

CHANIA

Snart ska jag till Chania, ska öva lite med bommar idag tror jag, ska se om jag kan måla upp en skiss över övningen jag gjorde. Ska ha som mål att hon går lugn och fin i traven och ska arbeta bra med galoppen över bommar :) Vi får hoppas att det lyckes och att lilla fisen inte brallar ur idag. Ska även leta fram gamla saker och ha en liten bloppis senare ikväll, kul va ? ;D
+ att jag ska nog fixa ny header och färg på bloggen där Karro med ska vara med.

RÅDJUR

Nu har jag och mamma varit och köpt mat till rådjuren. Vi köpte betfor, majskorn, havrekross och morötter i stora påsar. Sedan frågade vi i affären och fick massor frukt av dom, gulligt va? :D Rådjuren är så hungriga nu så att det nästan går att klappa dom, stackarna. Ska se om jag kan ta ett foto på dom ikväll när dom kommer(:

SKIDBACKEN

Idag var jag och Amanda i skidbacken, och vi fick åka gratis för pappa är ordförande ;)
Det var första gången Amanda åkte skidor, vi började i barnbacken och sedan i stora backen och de gick galant, en guldstjärna till dig Amanda för att du var så duktig (:
Mina korvar trillade hela tiden och bröts av när jag höll i innen så jag satt fast dom istället för att få bättre resultat, fint va? ;D
Äntligen hade jag lyckats grilla en hel korv :D
Grattis till mig!

CHANNI

Idag red jag barbacka, och tränade mycket trav övningar. Jag värmde upp mycket i skritt (de behövs nu när de är kallt) och gjorde skänkelviktningar och öppna och volter. Efter de började jag värma upp i traven, försökte arbeta henne lång och låg och avslappnad, det gick rätt bra faktist. Efter ett tag i traven så kortade jag tyglarna lite så hon fick höja upp huvudet. Gjorde öppna på långsidorna och volter i hörnen och halt vid A & C. Det gick rätt bra. I galoppen var de kallabalik så jag galopperade inte så mycket. Bara lite på mittvolten i båda varven. Jag MÅSTE arbeta mer med galoppen men när traven går så bra så glömmer jag, men imorgon så ska jag inte glömma! Ska se om någon kan fota imorgon så ska jag rida ute på banan med sadel, haha jag rider knappt aldrig med sadel längre nu efter hennes vila.
Här kommer en bild från igår.

SVAR

Jadu, lilla Amoro :')
Det är en av mina egna favoriter, det var en som frågade om jag ville hjälpa till att rida han när Zadok hade gått bort. Då hade jag ju ingen ponny. Ammo var med till salu och jag ville gärna köpa honom men det stoppade mig att han var så ung, han var ju bara 4år. Det betyder att jag inte hinner tävla ''riktigt'' utan var tvungen att tävla unghäst hela tiden. Annars skulle jag lugnt köpt han. Men sen blev det Chania, men jag saknar Ammo sjukt mycket och blir avis på andra när jag ser dom rida han, hehe. Men han är en av de finaste hästarna jag har suttit på.
Här får ni lite ögongodis!
Han är en ponny på miljonen och kommer gå riktigt lågt. Jag hoppas att han kommer till någon bra, han är fortfarande till salu. Om jag skulle haft pengarna skulle jag köpt han, lugnt! Han är en drömponny och ställer upp för en till tusen!
Jag saknar Ammo sjukt mycket men för att tävla valde jag Chania som jag tycker är rätt val, men när jag kollar på bilderna på Ammo börjar jag hela tiden tveka därför han har ''glömts'' bort i bloggen och mappen med hans bilder ligger längst bak i min dator.
EN HÄST SOM ALDRIG GÅR ATT GLÖMMA, KÄRLEK TILL DIG AMORO!

RIDNING CHANIA

Idag tänkte jag sätta igång Chania på riktigt!
Jag red i ridhuset och värmde upp länge i skritt, gjorde mycket öppna och skänkelviktning. Hon var jättefin men behöver jobba mycket i vänster varv så hon blir lika bra som i höger. Jag började trava när Jessica och Emelie kom in, och hon studsade ju nästan på stället lilla skruttan -.-
Ibland tror jag att allt bara är hopplöst och att vi ska skita i tävlingar mm och bli skogsmulle ;) Hon vägrade vara samlad utan skulle bara springa dit hon ville och det skulel gå snabbt, fick hon inte gå dit hon ville stegrade hon och fick hon inte springa snabbt kickade hon. Tur att hon inte stegrade när Jessica och Emelie kom in så de smittade av sig på deras hästar, haha.
Men jag jobbade och jobbade och tillslut så hade hon tillochmed sina fina stunder i galoppen så jag får väll vara nöjd de är ju ändå första passet efter vilan ;D
Channi älskar att äta snö ;)

SENT UTE

Jag gick precis in på hööks och skulle beställa ett svart lackat träns, jättefint! Fanns där igår men SLUT IDAG! sååå typiskt, jag som ville ha ett lackat träns :(
Sen tänkte jag beställa ett ländtäcke istället men såklart så var frakt+moms 100kr och det tänker jag inte ge (det var fraktfritt för några dagar sen)
Varför ska jag alltid tänka så segt på ifall jag vill eller inte :(

KLICKAT HEM

Nu är min plånbok snart tom för detta har jag klickat hem idag:
och som vanligt så köpte jag ett av varje färg för jag kunde inte bestämma mig (a) (sååå typiskt mig -.-)
Allt detta landade på 1800 jättebillig sida jag hittade :o
sadel + 4schabrak såå billigt, men de gillas ;)

MENUETTE BILDER

Eftersom jag ändå är hos Elin kan jag lägga upp några ovisade bilder på mej och Menuette :') Hon har ju aldrig skickat dom till mej så jag har knappt sett dom själv.

Backuddens Menuette ! <3






Bilderna är gammla, som ni kanske ser :p



MELLANDAGSREA

Jag har inte hunnit blogga så mycket nu, det är ju mellandagsrean så jag var i Kristianstad igår och växjö idag :)) Kom precis hem nu, eller jag är hos Elin men nära hemma iaf ;)  Inte så långt inlägg men jag ska gå nu.


SOVA ÖVEER

Nu är jag hemma från rean och hittade, ingenting..
Tråkigt men ja så äre ;) JO , jag köpte tuggummi. Jag och Jessic skulle åkt till Maja för tre timmar sen, (men jag är ju som vanligt såå seg) och så måste jag t Panni först innan jag åker till henne, OCH  JAG MÅÅÅÅSTE KÖPE GODIS! de är viktigt. Eller nej jag köpte ju två paket pepparkaksdeg så de behövs inte.
flum inlägg men jaja pussochhejleverpastej!!

MELLANDAGSREAN

Nu ska jag ner till Jessica och vi ska gå på mellandagsrean, kul! Jag har även hittat en fin dressyrsadel och schabrak som jag ska klicka hem sen, superfint var de!

SNÖ SNÖ OCH MER SNÖ

Det bara snöar sjukt mycket här! Härligt, fint och mysigt när man sitter inne i värmen och tittar ut. Inte lika kul när man ska va ute i kylan. :P Fast det är ju kul att rida i snön! Tycker jag och Peia iaf. ;)


Idag var min lilla bästa Frida och hennes lillasyster här och red med mej. :D Frida red Ampe och Nikita som hennes syrra heter red Nobban. Det var mysiigt fast vi kunde ju bara skritta för Nobban får ju inte trava och galoppera.
Sen när vi kom hem såg vi att Ampe var halt. Frida sa till mej när vi bara hade ridit en liten bit att hon tyckte han gick konstigt men han har lite annorlunda gång som man måste vänja sig vid och jag såg inget ovanligt så jag trodde inte dt var något. När vi var nästan hemma sa Frida till mej att ingen häst kan väl gå såhär och då kollade jag igen och då såg jag att han var riktigt halt. Nu får vi se vad vi ska göra. :(
Förlåt Frida att jag inte lyssnade på dig ordentligt från början jag borde litat på dej. <3

STÄDA

Nu ska jag städa ska även lägga in för och efter bilder om det skulle varit kul ? ;)
bild från förra gången jag la ut för och efter bilder

RIDNING

Idag red jag ute i snön barbacka igen :D
Jag ääälskar att rida barbacka, de är såå mysigt. Jag red med Amanda och Jessica och vi red rundan metall. Och Jessica jag kan hålla in Channi och jag vill, men jag vet inet om jag ville de eller om jag ville jävlas med dig lite? ;) Jag stannade kvar ett tag och hjälpte några när dom red, fotade även så det kanske kommer upp en massor foton när jag har tid.
drömponny...

MEN MALIN...

Nu tycker jag inte att någon ska mobba min fiiina skånska! ;)
Alla hör väl skillnad på Peia och Pia. ;)

Äkta skånska e de finaste som finns ju! :D
Alla som inte håller med får väl klaga med en liten kommentar! ;D

MEN KARRO..

När du säger Peia så låter de som Pia, Pella är bättre ;)

TIPS TILL MANEN?

Peias man blir helt förstörd av halstäcket är det någon som har något tips om hur man kan skydda manen lite? Jag måste ha halstäcke på henne men hennes man har börjat se riktigt tråkig ut. :P
Någon som vet om man kan göra något åt det?

TESTAT NYA STÖVLARNA! :D

Idag har jag ridit i mina nya stövlar för första gången och dom är underbara! :D Alla som ska köpa nya stövlar köp Mountain Horse SCS3 Lite! Dom är bäst! :D

Bjuder på tre små bilder från idag bara för att haha ;)




Haha jag e inte bäst på att linda benen direkt men de va ju första gången på länge så jag får väl träna lite ;)
Och så snodde jag lillasysters Mountain Horse ridbyxor som bara är sååå snygga! ;D

Och min ponny heter Cassiopeia och kallas Peia och inte Pia elr något sådant så lyssna inte på Malin när hon försöker lura er! ;)


FODRING

Nu åker jag till finaste Chania för att fodra :)
Jag har en massor vinterfoton på Chania som jag ska lägga ut någon dag =)

TIDSINSTÄLLT INLÄGG

Nu har jag ställt in ett tidsinställt inlägg vid klockan tre om ni vill veta ;)

JULAFTON IGEN..

Nu ska jag till mormor och morfar och fira julafton igen :o Men de behövs tycker jag för de ända jag fick igår var 600kr och ett presentkort på HM för 150 och en trisslott =)
Men de ska bli kul att få träffa min lilla hästgalna kusin igen (och jag har även stalltjänst så hon får följa med till stallet med) Hon ska få en ridlektion i julklapp av mig ;D
Detta betyder då att jag inte kommer kunna uppdatera så vi får hoppas att Amanda och Karro är i farten idag ;)
ETT PANNBAND KOSTAR 150-200 MED ROSETT
(utan rosett kan diskuteras så adda min msn ;)

JULKLAPPARNA

Hejhej, nu är jag hemma igen från mörrum. Jag fick faktist ganska mycket saker ((: Jag lägger in bilderna imon på alla saker för batteriet tog slut så jag hann inte ta foto på alla :/ Men jag kan ju iaf skriva vad jag fick ;))
Jag fick :
3 tröjor
3 vantar
1 kjol
1 bok
1 parfym
1 film
1 plattång
1 filt
öronhängen
body lotion
armband
tofsar
toffifie ( stavnig xp )
plånbok, med 200 kr
rosa ridbyxor <3
vita ridbyxor
ögonskugga
& 2 puss och kram örngott.
Det var nog allt fast jag brukar ju glömma en del x))

JAG FÅR PANIK

JAG FÅR PANIK PÅ DEN DÅLIGA KVALITÉN I PAINT, NÅGON SOM HAR PH SOM SKULLE KUNNA HJÄLPA OSS MED EN HEADER? :)))

BESTÄLLA BANNBAND?

Om ni vill beställa pannband så finns dessa färgarna:
Om ni är intresserade skicka en kommentar eller adda min msn: [email protected] eller skicka ett mail :))

GOD JUL :D

// Malin Amanda Karro =)

JULAFTON

Idag var jag och Malin halv nio i stallet och drack varm choklad. Sen behövde jag gå upp till hagen och hämta Zorba och det tog typ en halv timme i all denna snön x) Men sen så red vi iaf barbacka en runda i skogen det var jätte mysigt ((: Nu har jag precis duschat och så ska jag fixa mej innan vi ska till min moster .
GOD JUL :))
Tack malin för allt det fina jag fick av dej :) <3

JULKLAPP

Detta gav jag till Amanda i julklapp :D
Amanda fick , en rosa kofta, bling hjärtöronhängen ,bling (a) haha, och ett rosa diadem med en rosett på ;)
Hoppas att du gillar det och att du passar koftan (dom var lite stora i storleken, jag köpte ju självklart en likadan ;)

VILL NI SE..

Vill ni se bilder på Karro när hon rider Channi, hon gjorde nämligen de när hon var här ? ;)

NÄSTA STOP..

Nästa stop får vara att göra en header så behövs nu! Karro skickade lite bilder innan på Pella (inte Pia ;) så jag ska fixa en header så fort jag har tid!  Jag har ju inget program mer än paint att göra dom i så ja, jag sitter och gör mina headrar i paint. Vi får hoppas att även denna blir bra =)

FÄRDIG!

Äntligen färdig med pannbandet till Carro, det är så jobbigt att göra för limmet tar så lång tid att torka (men bättre att använda sig av det limmet för det håller sen iaf, inte något billigt skit ;)
här är resultatet, vad tyx? ;)
Vad tycker du Carro, blev du nöjd med resultatet ? ;)

GULLIGT VA?

Jag letade igenom mina gamla saker och hittade mitt gamla ritblock bilder från när jag gick i 5;an kolla vad gulliga :')
(och fuula, de märks iallafall att man har förbättrats ;)
Den sista är ju bara så grymt ful så de är sjukt :') Men jag tänkte måla en bild imorgon så får ni se ifall det har blivit någon förbättring men frågan är, ska jag måla Channi eller Zorba eller båda två ? ;)
SVARA PÅ DEN FRÅGAN I EN KOMMENTAR, TACK!

JULBILDER

Hela denna dagen har typ gått åt att slå in julklappar och så har jag hunnit köpa ett skärp, vantar och en tröja på lindex. Zorba ska få vila idag och ikväll ska jag göra en jättefin tårta till henne :D
julklappar :))
Julklapp till mej :D
Våran julgran (:

BILDBOMB

Igår så kom ju somsagt Karro och Frida hit och jag skulle ändå ha ''tjejjkväll'' för att jag hade fyllt år så de var ju super! Här kommer en massor bilder från gårdagen! :D
hahah, vi är såå lika ;)
Såhär trött var Maja efter denna roliga kvällen ;)

JAG HAR KÖPT

Julkapp till mig själv och Chania :D
Såå typiskt mig, jag var på EKO hallan och skulle kolla på hästsaker och så, Amanda ahde sagt att det fanns sånna spön som jag hade letat efter och de fanns de! Glittriga och fina, dock kunde jag inte bestämma min vilken färg jag skulle ta så jag tog en av varje (A)
Och dom som jag köpte till Amanda för hon kunde inte åka med, hon skulle träna innebandy (:
superfina var alla!
Chania fick detta:
+hållare till den såklart (+ en likadan till i äppel)

HEADER + PANNBAND + INLÄGG

Guuud vad jag har mycket att göra!
1. Jag ska göra ett flätat pannband till Carro
2. Ny header till bloggen
3. Massor inlägg till bloggen men en massor bilder som jag tagit med nya kameran
4. Fixa julklappar till släkten och vänner
5. Plocka undan efter igår..
Det var superkul igår tjejjer, tack alla som kom! :D
Bjuder på en av alla bilder som togs idag ;)

HEMMA IGEN

Nu har jag kommit hem från Olofström och bästa Malin och Amanda! ;)
Har varit grymt härligt tjejer tack för allt! :D <3

Kommer ett inlägg till senare, måste ju berätta allt vi gjort om inte någon av dom andra hinner före ;)

JULFEST

Idag va det julfest i världens bästa Farstorp! ;D (y'
Haha om någon bryr sej? x)
Men aja lillsyrran och några andra gjorde nån skitkul grej med "hej tomtegubbar slår i glasen". ;)
Och lillsyrran, lillebror m.f. gick luciatåg. Lillasyster va lucia. :) Och lillabror och hans klass gjorde en teater om "Vinterlandet" som dom skrivit "själva" (säger deras lärare). ;)
Sen kom tomten med godis och det va bara därför jag va där haha. (a)

Ingen ridning idag tyvär men ska skicka bilderna från igår till Malin och några kommer nog ut här snart oxå. ;)
Och längtar sjukt mkt tills imorrn när jag och bästa Frida ska till Olofström! ;D (y)
Fast vet inte om jag längar riktigt lika mkt längre mamma sa idag att hon och Gitta (Fridas mamma) hade bestämt att vi nog får ta tåget. :/ Men vi kommer dit iaf! ;D
Vi hörs! <3

BILLIG/DYR

Ikväll så ska jag lägga ut en billigt/dyrt inlägg (:

Karros stövlar är stooort hiss ! :D

KAMERA

IDAG SÅ SKA JAG HÄMTA MIN KAMERA FÖRHOPPNINGSVIS! :DD
Jag längtar och hoppas, isåfall så ska jag ta med den och fota Channi redan ikväll :D

LÄNGTAR...

Idag har man ridit lilla Peia ute i snön på åkern och hon tyckte nog det va skitkul! :D
Hon va duktig iaf så då tror jag hon tyckte det va kul ;)
Mamma fick ta lite bilder här kommer en


Också har jag längtat till på tisdag! Saknar några personer grymt mycket! ;D <3


FLER BILDER

Ännu fler bilder, haha gud vad det såg roligt ut att jag red i mjukisbyxor jag ser tjock ut :(


Sist men inte minst snöiga Olivia, Channi tröttnade på att springa runt i trav och hon ville ha lite fart. Olivia var modig och vågade sig på att testa att åka pulka bakom en häst i 190km/h och då gick det ju som det gick. Haha, men jag tyckte att du var duktig som kunde sitta kvar så länga på lilla tok hästen i den farten innan du damp i backen :D

BILD

En bild hade vi iallafall, Amanda som åker skidor och Jessica som rider :D

MEN,

haha jag får ta igen det när det är mindre snö sen ;)

TOLKNINGEN

Nu har det äntligen varit tolkning ! :) Det var superkul, men ingen fotograf :(( Men iaf det började med att jag red Zorba när en som heter Emelie åkte där bak på skidorna, fast det gick inte så bra för henne jag skrittade bara och hon ramlade nästan hela tiden haha det såg lite kul ut så fort hon reste sej så ramlade hon igen x)) Fast inget slår ju Malin, HAHAH, hon trillade ju när jag stog stilla. Du borde öva din balans Malin så du blir lika bra som mej :D Jag klarade faktist ett helt varv i galopp eller ja sen saktade Malin av till trav ((: men som sagt alla kan ju inte vara bra på allt :p

STÄDA

Jag ska börja städa nu så det är lite fint på tisdag då Karro och Frida kommer hit ;)
Ni vill inte ens se ut hur det ser ut nu, tänker inte lägga in för och eterbilder denna gången ;)

HEADER

KOMMER SNART EN NY HEADER

.

det finns inget som heter död för mig.

CHANIA

Idag så red som sagt jag och Amanda ute på stora ridbanan barbacka, Channi var såå sjukt fin. Hon lyssnade och försökte verkligen, hon tyckte att det var så kul lilla suttan :D
Jag och Amanda ska nog fota på Onsdag då och då kommer det massor av bilder för vi kommer nog ha Amandas kamera + min för jag måste ju testa den lite ;)

BARBACKA

Jag och Malin red idag ute i snön, det var faktist jätte roligt ! :)) Längtar verkligen jätte mycket tills imon när vi ska tolka. Hoppas att det är många som har anmält sej (; Och eftersom jag inte har ridit sedan i onsdgas så vart hon verkligen jätte pigg, HAHA jag fick ju inte stopp på henne jag hade ingen martingal heller för jag tränsade bara och red barbacka med täcke på. Men det gick iaf bra och det kändes verkligen jätte bra oxå för Zorba var verkligen jätte glad och pigg. Det är ju ganska länge sedan hon reds ut i såhär mycket snö, för det har ju snöat ganska mycket nu inatt, så himla mysigt :') Förresten så hann  jag och Malin inte fota idag för det blev så mörkt innan jag och Malin kom till stallet eftersom vi sov nästan hela dagen,vi båda hade ju stallet klockan 7 imorse :( Men ni får vänta tills på Onsdag för då lovar jag att det kommer en massa bilder ;)) Den som väntar på något gott väntar alldrig för länge :))


Google bild.





STALLTJÄNST

Idag har jag haft stallet. Jobbigt men jag behöver inte ha middan, kvällen ist :) Men jag och Malin ska iaf fota sen så det kommer kanske upp bilder här sen om ni vill ? ;)
Sen ska jag nog fläta Zorbas svans så hon inte bajsar i den :p
Flätad svans :)))

LIIITE SEN ;)

Grattis i efterskott Malin! ;)

Hoppas du hade en riktigt bra dag! :D
Bara jag som e lite sen ;)

Har tyvär inte hunnit blogga så mycket för har typ inte varit hemma :P
Men i söndes så var det luciashow hos ORF :D
De va kul fast lilla Humlan gjorde allt hon kunde för å sabba luciatåget x) Alla andra stog blickstilla utom hon hihi ;) hon blev nervös av när högtalarna sprakade ;) (y)
Lucia va Moa Andersson på Syster Yster. Så söta så!! :)<3

Måndag:
Var i Laholm och kollade på sadlar som vi sen tog med hem och provade. När jag fick kolla ut dom själv så var det tre stycken som passade och när vi hade sadelutprovare va det ingen alls! :P Konstigt eller? ;)

Tisdag:
Hoppträning på kvällen och testade en av sadlarna :) En Pessoa Legacy som låg jättebra ska fortsätta testa den denna veckan men den va skön också och inte alltför dyr så det ser ut som det blir den! :)
Inte den på bilden menmen...

Sen blev det lite "rumpträning" på isen på parkeringen i osby ;)
Haha fick inga bilder men beskrivning kommer! Funkar jättebra! ;D

Onsdag:
Frida var här och vi kollade på film: Death Race :) Den var ganska bra :)


Torsdag:
Typ inget :P Inget kul iallafall x)

Idag:)
Haha typ alla missade bussen utom jag! ;D (y'
Nej men sen på kvällen åkte vi med Peia å tränade lite markarbete bara. Hon behövde jobbas igenom ordentligt å de går inte så bra hemma i snön för hon blir helt uppstressad å bara reser sej å kastar sej. Alltså riktigt rejält! T.o.m. jag har trillat av hehe ;)


SANNA

Nu ska jag snart gå till Sanna för hon har kalas eller vad man ska säga :))
Iaf grattis Sanna =))

HINNER INTE

Asså jag har inte hunnit rida från i onsdags, fast Zorba gillar nog lite vila :)) Men imon ska jag iaf rida efter jag har haft stallet och på söndag är det tolkningsdags :D Någon som vill fota ? ((: Men iaf så ska jag till Sanna klockan 6. Men nu kom jag på att jag hinner rida nu :DDD Hej då
SÖTASTE I HELA VÄRLDEN ! <3

FIIIIXX

Nu har jag fixat mig iordning och väntar på att alla ska komma, väldigt tråkigt dock.. Menmen, har en finfin konversation med Karro på FB så hon får väll underhålla mig (y)
Asso shiiiiieeeeeeet asso, jag vill vara första skötare på Pinockhio! (haha dålig humor jag vet men den kan jag dra huuur många gånger som hällst :D )
bjuder på en vääldigt ful bild i väntan på gästerna ;)

MALIN

Gattis bästa Malin :)) <3

FILMEN

MALIN LADDA UPP FILMEN NÄR VI BAKAAAAR :D

MIN FÖDELSEDAG

IDAG ÄR DET MIN FÖDELSEDAG :D <3

BÄSTA

Hihih :))
ja det menade jag ;))

ENSAM

Nu är du inte ensam om att blogga längre Malin ! ;))
Jag har inte hunnit blogga innan idag, för efter skolan GICK jag och alicia hem till mej och det var lite kul på vägen x)) men aa, sen typ vid 4 så åkte hon hem och då åkte jag och mamma och hämta mina kläder som vi har lagt undan. Ett par byxor ett skärp och skor, för er som vill veta :d När vi kom hem så åt jag och sen åkte till träningen (: Nu gör jag inte så mycket, jag har inte hunnit rida idag men förhoppningsvis ska jag hinna rida imon efter skolan och innan jag ska sjunga på julsoaren med klassen. Jag hinner inte efter det heller för så ska jag till Malin för hon fyller år !  Grattis ! :)) <3

HAHAHA

JIPPIIEEE DET ÄR BARA JAG SOM BLOGGAR :DD
dom andra verkar ha dött eller något? Jag gjorde ett inlägg från mig och Amanda så det inte skulle se för ''Malin'' aktigt ut haha x)

HUR SENT BAKAR VI?!?

Jo vi var på vår första deg vid klockan..
ca 20 över 12 på natten ;)
(bilden är tagen från filmen som snart kommer upp ;)
BARA SÅ NI INTE FÅR EN CHOCK VI ÄR INTE NORMALA!
hahahahha...

CHANIA

Jag ska till Channi vid typ klockan sex ska fixa mm och sen så ska jag NOG rida, jag ska testa och se om jag kan så jag inte spyr på henne eller något, USH! Idag så ska jag rida i mjukisbyxor + några andra byxor under, och många strumpor och tjocka skor! Banan är heelt snötäckt och jag tänker inte brodda idag men jag tror det går bra ;) (när jag rider ut så broddar jag självklart) ska bara arbeta igenom henne mest i skritt och trav och sen kanske ta lite galopp om jag hinner, vi får väll se =)
Mamma ska följa med och få hjälpa mig om det behövs med. Jag ska rida med Jessica och Ronja så detta ska nog gå super :)
Jag ska ta en maaasssooorrr nya vinterbilder när kameran kommer, sådeså :DD

KAMERAN

Dom hade inte kameran inne, men vi beställde den så den kommer på Måndag så header + bilder får vänta tills dess ;)

IMORGON FYLLER JAG ÅR...

OCH DET BETYDER (nog) ATT JAG FÅR KAMERAN = MASSOR AV BILDER = NY HEADER
= BRA VA ? :D
äääälskar att man kan filma med den med! :DD

LUSSEKATTER

Jag, Amanda och Maja bakade ju lussekatter och vi var sååå duktiga :))
en jäääättelussekatt (med klementiner istället för russin ;)
vi har även en vääldigt fin film jag Amanda och Maja som jag ska lägga upp snart hade jag tänkt ;)

PYNTAT BOXEN

Jag sa för ett tag sedan att jag skulle lägga upp bilderna på Channis box så här kommer dom (dock tagna med mobilkamera så inte världens bästa)
Är det bara jag som är helt beroende av att matcha!?!
Jag måste matcha allt!
All utrustning när jag rider, ridbyxor, stövlar, schabrak, träns, ludd, skydd, spö ja allt man har när man rider. Jag måste matcha HELA TIDEN och jag menar det hela tiden.
Kolla på bilderna, Channis täcke är lila, kulorna är lila. Channi är mörkbrun/svart det ena glittret är mörkbrunt/svart. Channis bläs/strumpor är vita det ena glittret är vitt. och silver passar till allt ;)
ÄR DET BARA JAG SOM ÄR SÅN?
Jag har ridit omatchat hum, 3ggr på Chania bara för två av gångerna då skulle vi tolka så jag ville inte ha så fina grejjor ifall hon skulle få ryck och så en gång när de regnade, herregud jag är beroende :ooo
HAHAHAAHHAH

SVAR

Hoppas att ni ser vad det står? (:
Nej jag kan förstå att det var många som inte förstod PGA att dom i seketeriatet SOOOV TYP när vi gjorde vårt nummer så dom hängde inte med någonting, vi blev riktigt besvikna för pga dom fattade inte många vad det handlade om. Menmen alla gör misstag, jag blev iaf nöjd för hästarna skötte sig utmärkt! Jag trodde att Channi skulle bralla ur totalt när vi skulle rida in i mörkret där de var så mycket folk (trots att vi hade tränat) så ja, man får se det på den possetiva sidan.
Men du, det gör inget att du inte fattade polisnummret för Chania är så bra så att vi kommer snart vara med i TV typ SM eller något så du kan ju kolla på oss då istället ? ;)
HAHA nejj jag skojjar bara x) (eller man vet ju aldrig..)
Jag Amanda och Maja hade bakat ca 130 av lussekatterna iaf, hoppas att du tyckte att dom var goda ;)

LUCIASHOW I OLOFSTRÖMSRIDKLUBB

Showen började som vanligt med kadrilj för hyrarna med storhäst. Efter kadriljen var det agillity hundarna mot shettisarna. Jag var med där med Sally, min farbrors hund som jag brukar träna för han orkar inte det med sin rygg. Det var jag & Sally och Jessica & Albin på samma lag, det skulle vara Maddi & Celeste med men hon var ju så ung så när vi tränade så fattade inte hon vad man skulle göra så dom hoppade av. På shettislaget var Amanda & Bella, Ana & Skrutten och Celina & Lukas. Haha, fast så ville ju Lukas inte lyssna på Celina utan drog iväg i all världens fart och sket i vad Celina tyckte och tänkte. Han hade sin egen lilla show och galopperade runt och bockade och hade sig. Han tyckte det var kul iallafall.
Mitt lag/hundarnas lag vann allt för Lukas fattade inte att man skulle snabbast runt banan för han hade ju somsagt sitt egna rejs ;)
Efter det så byggde vi om banan och sa var det gymkana mellan några hyrare/privata (: Där vet jag inte hur det gick för jag sprang för att göra iordning Channi, sen vet jag inte ifall det var något där efter men förmodligen typ årets skötare?
Sen var det iallafall paus i 15 min och hela publiken bombaderade caféterian, hehe. Sen var det att släpa fram alla hinder till maskeradhoppningen, detta året tyckte jag att alla var superbra utklädda! När allt var fixat gick jag och hämtade Chania och gick för att rida fram men lilla ridhuset var ju typ fullt av alla som var med på maskeradhoppningen men jag red på en av de stora volterna och det funkade bra.
Ellen och Maja vann utklädnaspriset och Josse och Pau vann hoppningen, grattis till er!
Efter det så pyntade dom av hindrena lite och så var det vår tur att göra vårt nummer ''polis och tjuv'' det gick väll sådär. Ana skötte sig utmärkt och början av vårt nummer blev perfekt! Ana skriker ''HJÄLP någon har tagit min väska!'' Då släcks ljuset och Amanda rider in med en väska och ficklampa i handen, det sätts även igång musik. Då skriker Ana igen '' polis, polis'' och så rider jag och Maja in i full galopp efter Amanda, vi hade pannlampor. Vi skulle jaga Amanda typ men Channi tyckte att det var bättre att ligga i rumpan på Zorba hela tiden x)
Vi hoppade en bana och sen så stannade vi och Amanda sa ''Nästa gång tar ni mig inte'' men det var ingen som hörde det för dom STÄNGDE INTE AV MUSIKEN I SEKETERIATET! Då blev man lite smått sur. Nu hade Ana gått fram och hade med sig ett stort knäckebröd och en räkost och så börjar jag och Maja sjunga ''thats the way aha aha we like it aha aha'' haha för vi hade ju fångat Amanda och de gillade ju vi ;) Sammtidigt la vi till Ana och räkosten som en kul grej, fattar ni? Som reklamen med bebisen ni vet, anna gjorde sådär med armana med ;)
Vi red ut i full galopp och skrek poliserna M & M gjorde det igen. (Maja & Malin)
Därefter var det nog klubbmästare och sen var det lucian, jag sprang runt som en galning i stallet och letade efter Marlons sadel men hittade den inte så jag fick ta Karolines dressyrsadel. Fick veta sen att hans sadel var på laginng och det var ju såå bra att dom hade sagt det till mig. När jag hade kommit upp och fixat mig så red vi för alla andra var ju redan färdiga. Vi sjöng alla låtarna och sen läste jag min vers och jag kom ihåg den :D (Y)
Ja, det var jag som var lucia framröstad av klubbens medlemmar. Jag fick ett fint silverhalsband ingravetat, Malin lucia ork 2010 (:
Efter det var showen slut. Jag tyckte att det blev lycket ännu ett år, jag bara älskar orks lucia shower :D
Jag har några bilder man alla är dock dåliga menmen, jag lägger upp som iallafall ;)
Jag, Marlon och Olivia
Här delar orks ordförande Zelko ut halsbandet
Min lucia krona
Min och Majas tröjor till ''polis och tjuv'' (Malin+Maja)
Våra ländtäcken, tyckte att dom var häftiga :D
och min katt tyckte att luciakronan var intressant så hon får med vara med på en bild
Så Karro nu får du med ta och göra ett inlägg om din luciashow :D

SJUK

I Söndes så var det ju luciashow och då var det någon som smittade ner massor av folk med mageninfluensan, även jag blev smittad. Mamma var och mockade och packade mat till Chania igår och Emma red henne (:
Jag ska göra ett inlägg om luciashowen snart, jag kunde ju inte göra det igår för då låg jag till sängs hela dagen men idag är jag lite piggare. Missade dock lucian som jag hade längtat efter menmen, sånt är livet.

KOMMIT HEM

Jag kom hem från träningen för typ 2 timmar sen, och nu snart ska min storebror komma hem ! Han bor i Göteborg så jag träffar tyvärr inte han så ofta :(( För det är ju en bit mellan Blekinge och Göteborg. Men nu ska han iaf komma :)) Och så ska jag åka och handla en julklapp till mamma för jag har inte gjort det ännu :/ Hoppas det finns kvar, men det skulle inte förvåna mej om det är slut nu när jag kommer och ska handla x) Men mer inlägg kommer antagligen ikväll om jag hinner ,
byyye.

BILDER

Någon som har bilder från lucian så kan den skicka till mej :D
msn: [email protected] :))

HEMMA

Nu har jag kommit hem från lucian i stallet :) Det var faktist jättekul och jättekallt :p Men jag överlevde iaf ;) Hihi det var rätt kul på hund mot shettis agilityn. Jag ledde stallets shettis Bella och Ana ledde Bellas son Skrutten och
Celina ledde sin shettis Lukas. Det började med att Ana sprang banan med skrutten och tävlade mot Malin och hennes hund Sally och då sprang skrutten iväg från henne x) Sen var det Celina mot Jessica och hennes hund Albin och då sprang Lukas oxå iväg så jag hann aldrig springa med Bella. Sen så skulle Carro testa att leda Lukas och då sprang han oxå iväg sen var det min tur och det gick jättebra ((: Bella var den duktigaste eller ja, hon sprang ju inte iväg så det gick ju bra ((:
Men nu kan ja avslöja att Olofströms lucia 2010 var ..
MALIN :D

12/12

Nu är det den 12/12 det betyder att det är lucian i stallet idag ! :D Kom och titta vet ja, klockan 15.00 i Olofströms ridklubb ;) Jag och mamma håller på att baka glutenfria lussekatter för det är nämligen så att jag har gluten för er som inte visste det, man kan ju inte vara med på en lucia i stallet utan att äta en lussekatt ;)
Men iaf så gör jag typ inget kollar lite på tv bara. Malin det är spirit på kanal 5, du som gillar det så mycket ;) Men nu ska jag gåoch byta om och smaka på lussekatterna om dom är klara :)

LUCIA FIX

Nu har vi fixat och tränat inför lucian imorgon, så sjukt mycket att göra och jag kommer inte hinna sova inatt typ :(
Men det är kul och det är årets höjdpungt! :D
Jag ska sno bilder från folk som fotar så jag kan lägga ut några, Ronja skulle fota så jag kan säkert få några av henne. Jag ska vara med me Sally på alillityn med hund mot shettis, polisnummret och lucian ;)
Allt kommer bli jättekul ! :D

MER LUCIA!

Haha dom som bor nära osby kan ju komma dit istället! ;D
Det börjar kl 4 ;)
Välkomna! ;D

Jag ska iaf ta massa bilder så ni kommer få se det anyway hehe! ;)

LUCIAN

Nu har vi i US fixat klart allt till imon på Lucian ! (((: Jag, Malin och Maja bakade ca 120 lussekatter igår och vi var uppe till typ halv 2 innan dom blev klara ;oo Men vi har iaf en väääldigt kul video på den fina degen :D Men iaf så fixade vi och ställde fram allt vi ska sälja och så har vi pyntat den lilla julgranen. Vi ska ju ha med maskeradhoppning oxå så jag och Malin och några till har fixat dom hindrena med. Sen har jag Maja Malin och Ana såklart gjort klart vårat lilla egna nummer som vi än så länge håller för oss själva ;)) Jättekul är det iaf :D Alla kommer nog få sej ett skratt, fast det är ju självklart när vi är inne i ridhuset ;)) Taket kommer nog lyfta av allt skratt tror jag :D Men ja sen har vi fixat allt annat :)) jag har varit där sedan 12 och fram till nu ( klockan 9 )  fullt upp hela tiden ;o Bilder kommer imon då vi även avslöjar vem som är lucia !
gullig bild :')

BILDER!

Idag har vi hämtat mina stövlar! :D
Men mamma säger att dom är julklapp så jag får inte ha dom innan jul... :P Menmen, ska försöka övertala henne! ;D Måste ju ha dom på lucia imorrn så vi blir ännu snyggare haha ska ju ta massa bilder o lägga in här! ;)
(Malins order!;))

Nej men nu kommer lite bilder på mina ponnyer ;)

Först är Peia det är från hennes första tävling. En liten klubbtävling i Osby där hon gick nolla i båda ;)


Oklippt och otränad hade ju inte varit igång så länge ;P


Sen är det Nonne från när vi skulle longera honom och Quinnie i somras!
Hade ryckt hans man ganska kort innan jag märkte att han hade en virvel som fick den att stå rakt upp då så stackarn såg jätterolig ut x)


Sen tar vi en bild på gamle (D)Ampe ;)


Och en till bara för han är så fin på denna :)
Gissa hur gammal han är? :D


Och så min ängel älskade Noblesse :)


Här är från när jag och Josse skrittade "luciarunda" på rätt dag förra året;)
Nobban fick ju fortfarande bara skritta efter operationen...

                                                           

Och så fina Humlan:


Det var allt för den här gången :)  Kommentera! ;D
Ni måste inte tycka dom är fina även om jag gör det så va inte rädda för o säg vad ni tycker haha ;)

JAG <3 IDOL! :D

Idag var väl inte jättekul. Är inte klar med allt i svenskan och betygen sätts idag så de blir väl som det blir med det. Inte så bra direkt. :(
Alla skyller på hästarna och säger de tar för mkt tid men utan dem skulle ju inte mitt liv ha nån mening och vrf ska man då försöka få bra betyg? Då e dom ju skitsamma! Å jag har ju faktiskt VG i de mesta på proven iaf å har bara gått halva åttan men det blir väl till att kämpa bättre i fortsättningen... :P

Kvällen var bättre har kollat på bästa IDOL med familjen myyys!!! :D
Tyckte båda var riktigt bra men Jay var kanske lite bättre... ;) Han förtjänade o vinna iaf!

Imorrn ska vi äntligen till Stablestore i Kristianstad och hämta mina nya stövlar! jippie!!! :D
Har fått beställa extra smala så de tog lite tid...
Här kommer en liten bild på dem oxå de e Mountain Horse SCS3 Light ;)

(L)Big Löööve dom e grymt sköna! :D(L)


FIXA

Nu ska vi fixa till lucia showen , bilder kommer seeen :DD

CHANIA

Channi vaccinerades ju igår så hon vilade självklart idag, veterinären sa att jag kunde börja rida henne imorgon ? :o tyckte jag lät konstigt, men ja jag ska låta henne vila tills lördag ;)
Söting Channi! :D

DOKTORN

Han sa att jag kanske hade magkatar (stavas det så?) och jag ska ha någon JÄTTEÄCKLIG medecin i två veckor, ush! Om man har det kan man väll inte rida? :s Och isf ahr jag själv bestämmt att jag inte har det (Y)
Ja, det är väll så mycket jag vet i nuläget.

US-MÖTE

Idag på US mötet så gick vi igenom Lucian och vilka som skulle göra vad för sista gången. HOPPAS JAG!. Det är mycket att göra men jag ska ha kameran i högsta hugg och fota så mycket det går, sen får vi bilder av Maja/Carro som ska fota med Carolinas kamera :)
KAROLINA MAGNUSSON MÅSTE FOTA PÅ DIN LUCIA-SHOW MED, ALLT OKEJ?! :)
Efter mötet så packade jag hennes mat och hö påsar, morötterna / äpplena har tagit slut. Tummen ner på det.

FILMER

Har filmer från mig och Chania från hoppträningen med Anders igår, gick väll sådär. Men man ska ju visa även sina dåliga dagar, är det någon som har lust att se? (:

PRESENT

Igår var ju sista gången det var teori detta året, och jag var tvungen att åka och vaccinera Chania så Maja fick ta det. När jag kom tillbaka tänkte jag gå och prata med dom och tacka dom för terminen. Då får jag en present, JÄTTE GULLIGT av dom verkligen. Det var ett rätt stort paket och det var inte en chokladask som alla andra fick ;)
Detta låg i mitt paket;
En röd grimma med svart grimskaft. Precis vad jag har letat efter, super att den var mjuk inuti så man slipper ha ludd. Helt perfekt, tack!

US MÖTE

Äntligen är jag hemma igen .. Det har varit en jättelång dag, känns det som iaf :p Jag gick först i skolan ( så klart ) sen hade jag innebandy  klockan 4 ist för 6 så jag och Elin gick ner till idrottshallen direkt efter skolan och där fick vi vänta i typ 2 timmar. Efter innebandyn åkte jag hem med Elin , och precis när jag kom in så ringde telefonen och då var det Maja som frågade hur jag skulle komma till stallet, jag hade ju glömt att det var US, så jag fick duscha och äta på typ en kvart kanske .. Ja så jag GICK till stallet sen med Maja för det var ju US möte :)) Nu är klockan halv tio och jag kom precis hem ;)

MAGPLATTEDAG!;)

Idag har vi mest letat magplatta och nu har vi nog hittat en som vi ska köpa. En begagnad på blocket som vi nog bara ska ha tills vi köpt sadel. Då ska vi nog köpa en som matchar å försöka sälja denna igen om den inte passar jättebra :)
Såhär ser den ut och det är plattan vi ska ha.


Har också försökt hitta någon som ska till höllviken som kan ta med sej en sadel tillbaka men verkar inte som om någon vill åka dit haha ;)
Har lite problem för kan ju knappt rida lilla ponnyn i någon av sadlarna vi har här hemma nu :P


DOKTORN

Nu ska jag till doktorn och se vad de är med min mage, har ont nästa hela tiden :(
Bloggar mer när jag kommer hem.

Oj...

Shit vad mycket jag skrev! x)
Men jaja ni får läsa allt ändå annars blir jag ledsen ;D
Här kommer en bild på sadeln som vi nog ska testa nästa vecka! :)

Anpassad för hästar med rak rygg ;)

 


HEJ!

Jag heter Karro och bästa Malin och bästa Amanda låter mej vara med och skriva här! :D
Jag har fyra egna ponnyer som heter Cassiopeia (Peia), Non-Stop (Nonne), Börsgårds Noblesse (Nobban) och Åbyvikens Amadeus (Ampe) och så rider och tävlar jag en ponny som heter Lady Bumblebee (Humlan) :)
Jag har nog ridit i ca 9 år och alltid hos Monica Söderquist som har lärt mej nästan allt jag kan! :)
Jag började rida i mars men kommer inte ihåg vilket år x) När jag började hos monica fick jag alltid rida Rasmus (Rasse). Han var en envis liten shettis som jag tyckte väldigt mycket om precis som alla andra. Han var stallet lilla maskot! ;) Jag hade honom på mitt första ridläger. Sen började min lillasyster rida efter lite mer än ett halvt år och då fick hon ha en B-ponny som heter Lilleman. Jag var jätteavundsjuk på henne för att hon fick rida en större ponny än mej! x) Efter några månader, på våren när jag ridit i ungefär ett år, så fick vi byta. Jag blev jätteglad ;)

Jag red nog Lilleman i 2 år och på honom lärde jag mej att hålla balansen och aldrig ge mej. Han kunde vara riktigt tjurig och använde man spöt minsta lilla så blev han jättesur ;) Och jag red nästan alltid barbacka på honom så jag tränade upp min balans bra på dom åren ;) Trillade faktiskt bara av honom en gång och det var första gången jag föll av en häst så jag var glad att det inte var så högt ;)

På ridlägret det året fick jag inte ha Lilleman, jag fick ha Gambol. Gambol var en riktigt cool B-ponny som älskade att hoppa! Egentligen fick jag nog bara ha henne för att det inte fanns någon annan för jag var alldeles för dålig för att rida henne då x) Hon blev iallafall snabbt min nya favorit och det var världens bästa omhoppningsponny! På henne gjorde jag min andra avfallning precis efter mål på en liten tävling Monica ordnat själv hemma. Då var jag nog 10 år.

Efter Gambol hade Cola på ett ridläger och sen började jag rida Nobban. Hon gick på ridskolan då. Jag tyckte inte alls om henne i början hon var seg och jobbig att rida efter lilla Gambol! Men efterhand tyckte jag mer och mer om henne och på henne lärde jag mig att jobba en häst i form. Jag fattar nu att hon var en av dom jobbigaste man kan lära sig det på hon var så stel och hård i munnen att det inte fanns! :p Iallafall red jag henne i ett år ungefär innan jag fick veta att hon var till salu. Då tyckte jag jättemkt om henne och blev ju såklart ledsen. Jag tjatade skitmkt på mamma och pappa men det enda dom sa var att det aldrig skulle komma en häst till denhär gården.

Så en kväll när jag kom hem från stallet såg jag ett papper som låg i köket. Det var ett köpeavtal. Dom hade köpt henne! :D Fatta vad glad jag blev! :D Ungefär en månad efter det bestämde vi att vi skulle ta ett föl på henne.
Ridlägret det året hade jag Humlan och jag var den första som hoppade henne, elr den första som hoppade henne bra iaf ;) Hon hade gått ridläger veckan innan också men den tjejen kunde inte hoppa henne hon bara stack vid sidan hela tiden.

Sen red jag ju såklart Nobban (min ängel) ett år innan fölet kom. Den 3:e maj 2008 kom Nonne! Min bäääbis! :)(L)
Sen skulle det blivit för dyrt att ha två hästar uppstallade hos Monica så vi bestämmde oss för att ta hem dom innan vintern. Då kom jag på den braiga ideen att då måste vi ju ha en häst till så någon kan rida med mej! :) Vi letade och hittade Ampe :)

Han bara gick i en hage hos mammas mosters nånting(?) och skräpade för deras barn hade flyttat hemifrån. Han är en envis gammal gubbe men har ett hjärta av guld någonstans under den TJOCKA pälsen (fråga malin och amanda!)

Så hade vi tre ponnyer den vintern :)

Sen på våren skulle jag börja tävla. Jag hann tävla en lokal i osby innan Nobbans ben började strejka. Efter det åkte vi ner till helsingborg, fick henne friskförklarad där efter några månaders vila. Började hoppa henne igen. Efter två veckor var hon blockhalt igen. Då åkte vi till stenestad istället. Fick reda på att hon fått fel diagnos i helsingborg och att hon behövde operation. Den opererade henne och i februari/mars fick jag börja hoppa henne igen. Hon var ohalt men när jag tänker efter kändes hon inte lika pigg och glad som hon gjort innan och mycket riktigt, efter två klubbtävlingar var hon halt igen. Denna gången var det samma ben men inte samma sak. Antagligen blev det benet försvagat av det andra hon hade innan. Vi åkte till stenestad igen och dom sa att dom inte trodde hon skulle bli bra. Nu går hon här hemma men hon verkade ohalt när vi testade henn så jag ska skritta henne lite ibland i vinter och se om man kanske kan bygga upp styrkan i benet på något sätt. Men man blir ju inte lite irriterad på helsingborg, hade dom satt rätt diagnos direkt kanske hon kunde blivit frisk! :(

Under den tiden när Nobban va som sämst fick Nonne kolik också. Vi satt i helsingborg och grät hela natten jag och mamma för veterinären sa att det var bara 50% chans att han skulle klara sig för de var tvungna att operera. Jag förstår hur hemskt det kändes Malin, jag har känt likadant. Skillnaden är nog att jag antagligen inte kan föreställa mej hur ont det gör nu eftersom jag hade sån otrolig, orättvis tur som du också borde haft.

Det var i vintras och när Nobban blev halt för tredje gången i April/Maj började vi leta efter en D-ponny.
Vi hittade en liten dampig sak som tycker om att hoppa, bocka, kasta sig och stegra sig och helst allt samtidigt! ;)
Synd att hon hoppar så bra annars skulle vi reklamerat henne säger mamma x) Hon tror nog det är ett litet fel i huvudet på min lilla ponny x)

Peia blev inriden i våras och har stått hos en beridare sen dess men nog inte blivit mycket riden. De sa ca 5 dagar i veckan men hon orkade knappt galoppera ett varv runt banan när vi fick hem henne så vi tror inte riktigt på det ;) Vi köpte henne nog henne i slutet på Augusti eller i September och vi varit ute på en tävling tillsammans då startade vi LD och LC och hon var duktig :)

Hehe jag vet inte om jag ska skriva mer har ju skrivit ganska mkt men om någon undrar något får ni fråga! :)
Just nu är jag och Peia mitt inne i sadeldjungeln och nu ska vi se om stigen som heter en begagnad Prestige Meredith leder ut från djungeln! ;D
Karro och Humlan till vänster och Frida Eek och Sturevallens Lousann till höger efter finalen i allsvenskan div. 2 där osby kom trea precis som olofström!
Jag och Humlan till vänster och Frida Eek och Sturevallens Lousann Till höger efter finalen i allsvenskan div. 2 där osby kom trea precis som olofström!
Kommer fler bilder! ;D

AMANDA JAG LOVAR...

...att jag ska fixa vår header det är lugnt ;)
ps, Karro när du ser detta adda då min msn; [email protected] och skicka bild på dig och hästarna ;)

ÄNTLIGEN

Nu har vi äntligen hittat någon som kan blogga på vår blogg nämligen Karolina Magnusson i egen hög person! Jag ska inte berätta förmycket för hon ska själv få göra ett inlägg och berätta om sig själv. Hon är en av min och Amandas bästa kompisar från ridlägret i sommras som vi har fortsatt att hålla kontakten med, och börjar hon blogga så får vi ju veta vad hon gör på dagarna med. Super va? :D

GYMKHANA

Bildbomb sen gymkhanan :))
Bilder på Malin :))
Jag lägger upp mer bilder imorgon :))

HÄST TEST

DIN HÄST
Namn: Primo Chania
Född: 2001
kön: Sto
Ras: Svenskridponny
Färg: mörkbrun
Tävlat med dig: upp till LB
I framtiden: Klart SM, haha
Hur många rosetter: 42 st
hur  många 1a rosetter: 6 st
Hur många segertäcken: hehe, noll
Hur länge har du ridigt: Sen när jag var tre så det blir i , hum , 12 år (:
Hur många hästar har du ägt: Två
Har du tävlat någon annans häst: Ja
Har du fått betalt för att rida: Ja, på sätt och vis
Hösta procent du ridit på i dressyr och vilken klass det var: ojdå , det minns ja inte (a

Högsta hoppade hindret: 125 med Zadok<3 och 110 med Chania (:


VAD HAR DU FÖR...
Hjälm: Charles owen/John Whitaker + massor andra hjälmar som jag nästan aldrig använder (:
Stövlar/skor: Tretorn Advance, Mountain horse SCS3, chaps + ridskor med snörning, och ett par bruna stallskor
Träns: ojdå, det är många men dom jag använder är ett brunt med swarovski pannband, och ett brunt pullarträns med bling.
Transport: Kylingekärran med frontlast
Stalljacka: ORK klubb och ungdomsledarjackan för de mesta
Ridbyxor: ojdå vääldigt många men min favorit är jeansridbyxor
Tävlingsschabrak: scapa sport med den stora loggan eller marinblå sammets schabrak

THiS OR THAT?
Skäck eller Brun - hum, beror på hur skäckens fläckar ser ut, det ska inte vara vanliga ''kossafläckar'' uan typ som Johana Grants häst Chabokie då väljer jag skäck, annars brun ;)
Stövlar med snörning eller utan – Snörning om dom inte har något annat som ''utsmyckar'' stövlarna
Ponny eller Häst – PONNY!
Hoppning eller Dressyr – Hoppning
Ridbana eller Ridhus - Ridhus på vintern och ridbana på sommaren
Trav eller Galopp – Galopp
Brunt läder eller Svart läder – Beror på hästens färg men brun är finast.
Pessoabett eller kandar – Kandar
Spån eller torv - Spån
Kyra K eller Kingsland - Kingsland

OM DIG
Vilken klubb tävlar du för? olofströms ridklubb?
Vad heter din tränare? Maria Fieber / Anders Wemlet
Tycker du han/hon är bra? jättebra!
Har du någon förebild inom ridsporten? Linn & Ingrid, Dressyrmupparna
Styrkor inom ridningen? hum, bra balans ? jag vet inte x)
Svagheter? Kan bli stum i handen/ta handen förlågt
Tycker du själv att du rider bra? finns många saker att förbättra
Hur klipper du din häst? helklippning men lämnar sadelpartiet och benen, ibland någon ''figur'' på rumpan

KRYSSA I
Tävlat klubbtävling [x]

Tävlat lokalt [x ]
Tävlat regionalt [ ]
Tävlat nationellt [ ]
Tävlat internationellt [ ]
Vart med i tidningen för att du vunnit en tävling [ ]
Har ramlat av på en tävling [ ]
Har hästintresserade föräldrar [ /]
Har åkt mer än 3 timmar till en tävling [x ]
Har besökt Strömsholm [ ]

Har besökt Flyinge [ ]
har besökt Tullstorp [ ]
Har tolkat efter en häst [x]
Har badat med en häst [ ]
Har hoppat fälttävlans hinder [x]
Har ridit islandshäst [x]
Har kört en riktig travhäst [x ]

Svarat ärligt på alla frågorna i de här testet [X]



GYMKANA

Idag har vi haft gymkana, Chania fattade inte dte i början men sen började det klarna och då kom hon ju på att hon hade glömt bort att rejsa längst långsidorna och stegra innan start, haha busponniie. Men jag tyckte att hon var super iaf! :D
Hahaha, jag fick en ''guldstjärna'' ''bajsa i skogen'' grenen ;)
HAHAHAHAH (Y)
Bilderna har Amanda men jag ska se om jag kan låna minneskortet =)

GYMKHANAN

YEESS ! :DD
Jag och Maja vann med 9-0 ;)

Asså , det funkar inte att ladda in bilderna :((




ÄR DET NÅGON SOM VILL BLOGGA MED OSS SÅ KOMMENTERA!

Är det någon som vill blogga med oss, det går att kommertera även att ''kommentaren'' där nere har samma färg som det blåa strecket så det inte syns så bra, men ni hittar de säkert,
kram

FIXAT BOXEN

För en gångs skulle så tyckte jag att Amanda pyntade bra, haha (Y)
Mitt blev mindre bra, jag ville ha LILA för hennes täcke är lila men det fanns ju inte så det fick bli en salig blandning
-.-
Blev ju inte bättre när jag kom dit dagen efter och ser att hon har tuggat på det, då tog jag bort lite av det för det är ju farligt! (men de fattar ju inte panni)
Ska iallafall lägga ut bidlerna som jag tog (mobilbilder men det får ni stå ut med)

BORTA BRA, MEN HEMMA BÄST

Nu har jag kommit hem igen från Malmö, eller ja jag har hunnit åka till stallet oxå och rida och pynta Zorbas box, bild kommer imon då ni även få se vilka färger det är ;)) Sen red lite inne en stund med Jessika och jag tog även bort martingalen idag som jag trodde inte skulle behövas men ja jag fick ju stopp till slut iaf :d Fast hon blev ju taggad för jag och Jessica övade lite till gymkhanan imon , det ska bli så himla kul :DD Jag och Maja mot Jessica emelie och Ana, men denna gången blir det nog jag och Maja som vinner, men vi har faktist aldrig vunnit innan för hon har varit i samma lag som mej heheh (A) Ja, då förstår ni hur bra jag är :D Men bilder kommer imon för jag har bestämmt att Malin ska vara fotograf ( Malin du har inget val, när du läser detta ) :DD

google bild på en pyntad box :)




HOPPNING

Nu bygger vi banan och det börjar bli nervöst, jag ska ju somsagt hoppa 1m med lille Chania i bana och jag har övertalat Maja men Joyride att men göra det. Vi får hoppas på att det går bra.
Det är rätt många som är med på hoppningen och det är ju kul!
Jag och Eklyckans Romance tävling i snappis, slutade med 1;a placering (Y) <3

INTE LÅNG TID KVAR

Nu är det inte lång tid kvar tills jag fyller år, eller tills julafton :)
Guuuud som jag längtar, jag ska skämma bort Chania som tusan vetni;) Sen så ska jag och Amanda träffa Karro och Frida på lovet, det har jag bestämt. Hahha, vi får hoppsa att dom tycker desamma :)
11 dagar kvar! :D

DAGEN

Idag var jag i stallet vid klockan 8 och fodrade, sen äter ju hästarna sådär jätte långsamt omen jag ville inte åka hem emellan så jag stannade kvar och putsade, jag putsade sadeln, magplattan och mina stövlar, det behövdes kan jag säga :)
Snart ska jag till stallet igen och ha teorilektion då min grupp ska rida igen idag. Sen efter det så är det ''lucia träning'' med hundarna och shettisarna, jag och Maja ska även planera vårt program om banskissen är klar ;)
Sen vid två så ska vi bygga bana för då är det en liten träningstävling typ kan man säga, jag ska hoppa LA så vi får väll se hur det går (:
Sist men inte minst så kanske vi ska göra en ''överraskning'' men Alexandra ikväll, vill det men misstänker att jag blir tvungen att plugga så att det får skutas upp till nästa helg :(
Mina stövlar är nyputsade och fina :)

GÅRDAGEN

Dagen igår var super, verkligen. Kom hem vid klockan halv 6 och var inte i säng förens 6 och det tyckte jag var jobbigt för jag skulle ha stalltjänst vid klockan 8. Först åt vi, pizza (ush känner mig tjock, men ja) och sen satt vi och pratade en stund, sjöng singstar och kollade på film. Jag ääälskar skräckfilmer även fast jag kan bli rädd, den vi kollade på igår var helt knäpp men bra :)

SITTER HOS..

Just nu så sitter jag hos Alexandra och klockan är 04.04, och jag ska ha stallet imorgon vid klockan 08.00 så ja får väll gå upp vid 7 guuud vad jobbigt. Dagen idag kommer bestå av stallet, teori och plugg. Har såå mycket läxa oxh prov men jag vill bara få allt gjort så imorgon så ska jag plugga hela kvällen (:

CHANIA

Idag så ska jag nog rida ut tror jag, eller så ska jag öva på lucian med Maja, men jag tror att jag ska rida ut. Det är nämligen såhär att imorgon är det träningstävling och då så ska jag försöka min på LA (Y) vi får hoppas att det går bra. Man har en instruktör till hjälp så det är ett bra tillfälle att gå upp en klass när man får hjälp samtidigt :)
Maja och Chania (hehe hon Maja som jag vill ska blogga men verkar tyvär redan ''bortlovad''till en annan blogg men vi får väll se men min ''övertalningsförmåga'' x)

VILL HA


gaahh, sånt här vill jag ha! Tänk vad fint att ha det när man tävlar + ett swarovski pannband på hästen, det är något som måste skaffas in!
ps, jag har kommit på att jag är typ beroende av ''bling'' x)

BLOGGTÄVLING

Är det någon som skulle vilja vara med på en liten tävling, själv tycker jag att det är ett jäääääääättefint pris vi har:D
Skulle det varit intressant? ;)

FINNS DET NÅGON SOM SKULLE TÄNKA SIG ATT BLOGGA MED OSS?

Nu är det så att jag och Amanda har lite mycket så vi hinner inte blogga jättemycket just nu. Därför har JAG (haha sorry Amanda men det behövs) bestämt att vi ska ha in en ny, det ska ju helst vara någon som rider mycket då det ska vara en hästblogg. Gör inget om den personen bor långt ifrån eller nära inpå, haha.
Amanda, jag tänker på typ Maja och Laban, eller Karro och hennes nya ponny + Humlan? :) Någon av dom kanske.
Men är det någon som vill så är det bara att skriva det i en kommentar i detta inlägget :)
Det är efter många om och men för vi ville INTE ha någon innan , men de känns som att det behövs nu?
(och Amanda)

BLOGGABLOGGABLOGGA

NÅGON HÄR UTE I VÄRLDEN SOM ÄR BRA PÅ ATT GÖRA HEADERS FÖR JAG BÖRJA TRÖTTNA PÅ MINA SOM JAG GÖR I PAINT?! :))
Så nu fick man det sagt. Jag och Amanda och Maja ska vara med i ett nummer i lucian som vi skulle tränat på idag, men ja så åkte ju Amanda till Malmö, tummen ner på de. Antagligen så får jag och Maja öva själva eller så får vi bara planera. Sen ska vi pynta i stallet med, eller jag ska pynta hos Chania och sen ska jag ta ett foto på det ;)
Synd att jag inte fotade den gången då jag hade Krusmynta, haha snacka om pyntad box! :D
Maja och Jojje som jag ska vara med i samma nummer i lucia showen är till höger :)

MALMÖ

Kommer inte uppdatera nu i helgen för jag är i Malmö (:

KALAS

Idag fyller min lillebror år så vi ska ha kalas, nu är det inte långt kvar tills jag fyller år jag heller. Då ska jag önska mig en kamera så kommer det en massor av bilder här på bloggen ska ni se! :D

STÖVLAR

Vilka stövlar ska jag köpa ?  Vad tycker ni ? ((:

jag tror nog att jag ska ha mountain horse, men vill veta vilka stövlar ni rekomenderar ;)








HEMMA

Nu har jag precis kommit hem från skolan och jag ska göra alla sjukt många läxor -.-'
Men ja, det måste ju göras. Nu är det inte långt till min födelsedag och det gillas :DD

DESIGN

Jag ska fixa ny blogg design, SNART, jag ska bara byta färg på headern nu för jag hinner inte göra en ny men det ska fixas snart ;)

 

 


CHANIA

Jag vill rida ut ikväll men ändå inte, tar ju så lång tid att brodda så det kommer hinna bli mörkt innan jag är färdig x)

 

Jag ska iallafall ha teori ikväll, jah är inte säker på om jag orkar rida för jag har varit sjuk idag igen :(

 


RSS 2.0