STALLET IGEN

Nu ska jag till stallet igen för att Malin är där och jag ska ju sova hon henne idag. Då ska jag även se hennes nya saker ! Tror jag kommer skriva något hos henne ikväll oxå, jag tror nog att jag ska hjälpa henne och putsa lite med, omdet behövs :)
minns ni ? (;

TÄVLING


RIDNINGEN

Nu har jag ridit med Anna och Sanna. Vi red till till hundbadplatsen och lät hästarna dricka och plaska lite (: Zorba var inte "normal" idag heller, hon brukar alltid vara den som vill gå först och ska springa snabbast men idag vägrade hon att gå, hon stannade och hon gick inte att flytta. Ingen av dom andra hästarna ville heller gå i början men sen gick Anna och först så kunde Zorba gå. Ungefär så här gick det nästan hela vägen dit, en häst stannade och då stannade dom två andra också. I söndags vart hon jätte tittig, stannade för tex en blomma och på ett ställe ligger det stora stockar i ett dike, där stannade hon och tittade fast dom alltid har legat där :o Men hon ville iaf springa sen på ett ställe och en liten del av vägen hem var hon "sej själv".
'
Badbilder från förra året, åhh vad jag längtar tills jag och Zorba kan somma igen :')

BÖRJES

Idag var jag somsagt på börjes och dom hade typ något jubeleum idag med! :D
Varkan Maja, Ana eller Amanda kunde följa med så ag åkte dit själv med mamma :)
Jag köpte:
  • bucas lila regntäcke str 125
  • svart dressyrgjord, 50cm
  • två paket med svarta silikontofsar
  • två svarta ludd (till kedjan på bettet)
  • sjöbogårdens man svans och pälsglans 1L + ''spraysak''
  • passier lädertvål
  • passier läderbalsam
  • effekt stövellputs
  • nosludd
  • två små nosludd till pullarnosgrimma
  • kingsland tröja röd med lite vitt på armana
  • genomskinliga silikontofsar
  • vita kingsland ridbyxor med svart vitt och rött på fickan
  • underläggspaddar till benlindor
  • fyra boots
  • stübben stigläder (i rätt färg till sadlen! :D)
  • pessoa bett till Carro
  • 20 gräsbroddar, 4st till Olivia



    Jag blev förvånad men GLAD när mamma sa att hon kunde betala, så brukar de inte vara ;)

RIDNING

(Jag hann aldrig blogga igår)
Idag ska jag rida med Anna, vi ska rida en ganska liten runda tror jag eftersom att hästarna redan har gått. Nu ska vi först åka hem till Anna för att hon ska byta om (:

BÄSTA PONNYN

Channis är sååå bäst!



ÄNDRAT

Det blev ändrat Channi fick lite motion iallafall, Maja red ut en runda i skogen på henne. Maja har ju ridit henne flera gånger innan och jag kunde ju inte rida idag för jag skulle inte hunnit så det var perfekt! Tack för hjälpen med allt Maja! :)


Gullig bild på Amanda och Zorba från vintras :)


DAGENS VILL HA

Imorgon så åker jag till börjes för att köpa förhoppningsvis broddar, boots (tycker det är ett måste om man har broddar så dom inte trampar sig), regntäcke, broddar till Olivia, pessoa bett + delta till Carro och putsmedel, tror det var allt! :)

Men hellst av allt skulle jag vilja ha dessa bootsen till min outfit på söndag! :)


Så det får bli dagens vill ha (vet att jag lagt ut det innan med, men nu så behöver jag faktist ett par nya boots)


SOMMARVÄRME

Det har varit så himla varmt nu på sistonde! Jätteskönt. Idag så hade jag shorts och en kortarmad tröja. Jag tänkte däremot inte på att min jacka var lite längre ner än shortsen så det såg ut som om jag inte hade några byxor, haha. Idag får Channi vila. Vi ska fira mammas födelsedag och då kommer ju släkten hit. 

Måste även städa mitt rum, och jag MÅSTE orka fixa till det så jag kan göra om här inne men det blir aldrig av + att igå så började min plattång brinna, typiskt. Jag måste skaffa mig en ny för jag måste platta håret. Jag vill även fixa en ny design till bloggen och vet inte om jag orkar vänta tills Karro kommer tillbaka så hon får vara med på headern nu med så ska jag se om jag kan fixa en ny fin design :D

Men vi hörs senare, kommer att komma massor uppdatering ikväll!

CHANIA

Idag så skulle vi hoppa lite titthinder med Viveca. Det blev inte så jättemycket, vi har inte så mycket ''titt'' hinder här till träning, men vi tog det vi hittade :)

Vi skulle inte fixat alla dom hindrena så mycket jobb det var, för när vi skulle rida så hade dom satt igång vattenspridaren på lilla sandbanan och den lät ju och sprutade vatten och då sar inte hästarna på vår sida något mer. Dom gjorde liet som dom själva ville.

Channi var spänd hela tiden och på sin vakt så den hemska vatenspridaren inte skulle hoppa på henne. Hon brydde sig inte ett dugg om hindrena utan kollade bara på vattenspridaren. Hon blev svettig så det rann och ändå så hoppade vi inte mycket. Men det vara varmt och så var hon ju spänd. I början så var hon pigg/lite stark och i vissa lägen vägrade hon gå framåt. Skulle som Viveca sa nog fungerat att ha tredelat idag :)

Men Channi var bra och jag hoppas att det går bra på Söndag då första kvalet till Mountain horse ponny cup är och jag hoppas att det går bra! Jag kan lägga ut startlistorna sen. Det går i reg LB första omgången och andra omgången går i lokal LB. Första omgången är stilhoppning (någon som vet om andra med ska vara det?) och jag satsar som vanligt på en felfri funda. 

Bara det inte är förvarmt så Channi är seg. Då hoppar hon inte så bra. Som hästskötare drar jag med mig Maja och Amanda. Ska se om jag kan fixa bilder för jag måste tömma min dator så jag får in dom här med, haha. Har bilder ifrån hoppkursen på kameran och Carro har även sparat bilder till mig (TACK!!) som ni kommer få se sen så fort jag har rensat upp. 

Det känns som hur mycket jag än rensar så försvinner inget iallafall. Men imorgon ska jag dra igenom en storrensning av datorn! :)



KVÄLLEN

Nu kom jag precis hem från stallet. Jag, Malin, Ana och Maja vart där och kollade på lektionerna, dom red ute på sandbanan idag. Det vart även öppet in till schabrak-rummet idag så jag passade på att byta schabrak till Zorba, det blev såklart det finaste jag kunde hitta och i detta fallet vart det blå. Ja sen åkte jag hem nu då.
Imon ska jag gå ner till intersport efter skolan och köpa mina efter längtade rosa converse :D

DAGENS VILL HA

Förbeställ ditt Scapa Sports schabrak 2011 hos oss
Scapa vår/sommar kollektion, super snyggt tycker jag !
Finns att förbeställa hos Cheval ridsport för 599:- detta blir nog nästa schabrak som jag köper ;)
Tror jag vill ha lime, Zorba kanske skulle passa i det ? Hon passar ju i de flesta färgerna.

DESIGN

Har suttit hela dagen nu och pillat med en en design till Ana och Majas blogg. Den blir faktist rätt bra. Hoppas att dom med blir nöjda med. Det ända ni får veta är att den är blå ;)

TRÄNA

Nu ska jag snart iväg och träna (innebandy) det var ganska länge sedan sist nu känns det som. Mer uppdatering sen :))

GÄSTBLOGGA

Är det någon som skulle vara intresserad av att gästblogga hos oss så kan ni lägga till mig på msn / maila mig på :

[email protected]

Eller skriv en kommentar ;)



I KINA

Äntligen internet!
Har inte kunnat kolla datorn sen vi åkte på morgonen i Onsdes. :(
Men nu äntligen! :D

Okej, vi har varit i Shanghai torsdag, fredag, lördag. Fanns mycket att se i världens största stad. ;)
Tror inte ni orkar läsa igenom allt vi har gjort, dethär är ju trots allt en hästblogg. ;)
Men det har varit jättekul faktiskt! :)

Nu har vi åkt tåg till ett annat ställe som heter Yangshou. Det är jättefint här, och jättevarmt! I övermorgon ska vi nog bada i någon sorts underjordisk varm källa! Det ska bli roligt, fast den är typ jättelångt in under berget så lite läskigt också... :/

(Detta skrev Karro och sen in i utkast, men jag tänkte att jag publicerar det och sen får hon ändra det nästa gång hon får tag i internet. Hoppas du har de kul Karro! / Malin)
// Karro

BLOGGTORKA

Känns som om jag har massor att skriva om men sen när jag ska skriva så går de bara inte. Men jag ska försöka att uppdatera mycket ändå. Annars kommer allt som i en bomb lite senare ;)

BILDER

Hår kommer bilder från hoppkursen i lördags :D
Carro som har fotat, hennes blogg hittar ni HÄR.

BÖRJES

På lördag så ska jag till Börjes. Ett måste då jag ska tävla på gräs på söndag och då ska man ha broddar = jag måste ha boots! Ska även köpa ett nytt regntäcke till henne och broddar. Vi får väll se om det är något annat somföljer med hem. Putsmedel skulle varit bra! :)
Ovisade bilder ifrån tävlingen, efter LAn.
(jag var så närvös och fick för mig att jag hade förkorta läder så jag längde dom.. dom blev kanske lite långa men jaja)

NYA SAKER

Jag är sugen på lite nya saker men jag ska inte köpa något just nu, eller jo kanske ett nytt träns då mitt är helt uppskavt (men det är fortfarande fint). Måste vara en billig variant då jag inte har så mycket pengar nu, men sen ska jag köpa ett dyon träns! :D
Men detta kollar jag på nu, är de fint? :)
Träns Sahara

DAGENS VILL HA

Professional's Choice boots är dagens vill ha, jag behöver boots till Zorba för att minns ni som jag skrev för väldigt länge sedan att hon tramparde sönder Malins boots ? Malin och jag hade likadana men bara 2 var så jag lånade hennes för att det skulle bli fyra. Efter nästan hela ridpasset så märkte jag att hon bara hade fram bootsen kvar, hon hade trampat sönder hela kardborren på bak bootsen så Malin fick mina eftersom hennes vart sönder då. Men dom bootsen vart av gummi och inte särskillt bra kvalité så jag måste köpa hårda så hon inte kan trampa sönder dom.
Ballistic Overreach Boots från PC
Dock inte denna färgen, jag tror jag vill ha rosa eller en lätt matchad färg (;

STALLET / MALIN

Igår klockan sju på kvällen hade jag stallet och när jag var klar skulle jag cykla till Malin, Channi vart inte i sin box så jag fattade ju att hon var ute och red. När hon ändå red packade jag hennes höpåsar, blandade mat och mockade boxen, Olivia stog och höll mej sällskap eller hon knoppade Geischa för hon tävlar idag. Jag hjälpte även henne lite med att göra en knopp, jag gjorde en i pannan på henne och den blev ganska bra faktist (: Jag hann precis klart med allt när Malin kom in i stallet och när hon hade fixat klart och så cyklade vi hem till henne. Hemma hos henne kollade vi på film och var på datan sen när vi blev sugna på chips gick vi ner och köpte det + dipp, mums :) Sen gjorde vi typ ingenting, vi kollade på hästnet och jag hittade ett par tretorn som jag kanske ska köpa. Nu ska jag kolla på ponnyakuten,

CHANIA SÖNDAG

Dålig uppdatering ifrån min sida, men jag åkte iväg i lördes efter jag hade kommit hem från stallet och sen igår så orkade jag helt enkelt inte bara. I Lördes så hoppade jag, det va hoppkurs och igår red jag ut och badade med Chania. Det var jag Emelie, Ana, Jessica och Maja. Hästarna tyckte det var jättekul. Däremot så var det ju inte så himla varmt i vattnet för oss som satt på hästarna. Vi hade även med oss fika som vi åt när vi var så blöta så vi inte orkade bada mer. Värst av alla hästarna var Joyride, han var som Zadok och plaskade som tusan, haha. 

Nu ska jag se om Amanda har vaknat (som jag hoppas att hon har gjort) men troligen inte.

DAGEN

Idag har jag varit i stallet ändå sedan åtta imorse. Jag hade stallet men när jag kom dit var alla hästarna redan ute så jag undrade ifall stallaet hade börjat tidigare och dom hade redan fodrat för att dom skulle tävla. När Olivia kom så mockade vi några boxar i ridskolegången (lämnade några till dom som tävlade) sen mockade vi alla i andra stallet :) En av hästarna i stallet har sedan innan varit halt och nu hade hon gått ett stort kött sår i ansiktet så Olivia tvättade det medans jag sopade. När vi då vart klara så gick vi in och åt Olivias påsk-ägg fullt med godis som hon vann frpn tävlingen i torsdags, gott. Efter vi hade varit där en stund så tog vi tränsen och jag följde med Olivia till Geischas hage och sen följde hon med mej till Zorbas hage. Vi tränsade dom direkt och satt upp barbacka, vi red till plasket som stället heter och lät hästarna platska/skvälla ner oss lite. Haha, detta vart den roligaste ritten jag har gjort på väääldigt länge, Olivias häst sprang iväg när hon tog av strumporna och det tog ett ganska långt tag innan hon fick tag i den. Det hela slutade med att hon la sej ner på marken och först så kom Geischa fram till henne för hon trodde att hon hade skadat sej :d Zorba var sej inte alls lik på denna rundan, på vägen tillbaka i galoppen så red jag en bit för Olivia och Zorba låtsade (tror jag) bli rädd för blommor, grenar, stenar + en massa annat :o Hoppas att det bara är idag hon gör så.

HOPPKURS

Nästan diekt efter jag hade orkat ta mej upp från madrassen i stallet idag så vart det hoppkurs, jag red med två stycken som heter Elin och Emelie. Både Elin och Emelie hade också sovit i stallet så dom vart nog lika trötta som jag, kanske (; Jag gick iaf upp och hämtade Zorba i hagen vid tio kanske, så klart stog hon längst ner i hagen så jag gick dit och sen cyklade jag ner med henne till stallet igen (: Jag ryktade henne i ungefär 45 minuter fast jag hann knappt klart ändå, när jag hade sadlat och tränsat gick jag bort till sandbanorna och skrittade fram på den ena tills det var våran tur. Vi fick först värma upp i trav och galopp självständigt i typ 10 minuter sen så skulle vi korta upp stigläderna till jockeyläder och det var jobbigt fast jag är ändå rätt bra på det, tycker jag iaf, haha :) Vi red medkorta läder i båda varven och det kändes typ som 50 år men sen tog det äntligen slut. Då började vi hoppa fram, vi hoppade ett hinder på en volt, hon kändes lite, lite stark men annars var det bra :) Efter det så hoppade vi ett oxer och en båge till ett räcke vi provade alla hinderna, hon stannade på en grind en gång men då hade jag för dålig fart och höll om för lite. Vi gjorde sedan en bana av alla hinderna som gick så här ;

ÖVERNATTNINGEN

Vi i US kom till stallet en timme tidigare igår för att vi skulle sätta upp alla ledtrådarna, och jag som skrev att mina var så bra hahah, jag fick skriva om nästan alla för dom var lite konsiga, hehe. Jag och Ana sprang ut med ledtrådarna i all världens fart och vi hann till och med före några andra som redan hade gått ut långt innan oss (: Barnen blev klara med ledtrådarna snabbare än vi hade trott så vi gjorde en ordlek oxå. Sedan fortsate Carro att hålla i några lekar och då gick jag, Malin, Jessica och Emelie ut en runda med hästarna så att dom fick beta. När vi kom tillbaka så höll Maja och Olivia på att grilla och medan dom gjorde det så pasade jag och Emelie med en boll, då stack några av hästarna ut huvudena och ville vara med, haha :') Vi fortsatte kvällen med att leka gymkhana utan häst, vi blev indelade i re lag och jag vart självklart med, skånska fyllan vart jag iaf inte så bra på, jag tror nog att jag ramlade minst 6 gånger när vi skulle snurra 15 varv (a)
'
Dom flesta lekarna vi gjorde vart nog ; skånska fylla, fånga äpplet, hoppa, rida på varandras ryggar, balansera en sockerbit på en sked, och en massa andra :) Det värsta med denna kvällen vart nog när jag kommer in i köket och det sitter en skitstor spindel på väggen, då sprang jag ut igen, hehe.. Jaja, vi gjorde en massa lekar på kvällen och hade jätte kul, jag och Malin vart nog dom som somnade sist och det var väl vid fyra tiden kanske(?) fast jag gick upp sist oxå , prcis som vanligt ;)

TÄVLINGEN

Idag var det ju tävling och jag tävlade LD, LC. Hon har jätte fin på framridningen och hoppade riktigt bra. Malin gick banan med mej och eftersom hon har varit jätte seg dom senaste lektionerna så köpte jag sporrar igår så nu lyssnade hon bättre på mina hjälper oxå (: Jag hoppade cirka 2 gånger på varje hinder sen inne på banan så gick det inte så bra, det var meningen att jag skuller göra en volt först och rida runt alla hinderna men jag red fel så det blev en loten konstig sväng men hon hoppade ändå, tvåan hoppade hon oxå sen på trean så fick jag inte henne rak och hade för lite ytterskänkel så hon stannade och jag ramlade av, igen.
'
Jag jag med henne lite där ute sedan och jag trodde det var ganskalång tid kvar men så ropade dom in mej på framridningen igen till LC:n. Sofie var där och hjälpte mej och visade hur jag skulle göra, hon har hyrt Zorba innan för ganska länge sedan så hon visste ju lite oxå (: Det gick jätte bra när hon hjälpte mej och om ni vet vad jag menar med att man kan göra saker när man rider utan att man tänker på det ? Jag lutar mej fram innan hinderna och därför ramlar jag va så många gånger för då står man ju redan upp när hästen stannar och det har jag inte tänkt på att jag gör, men det gick jätte bra där inne på framridningen :) På banan kom jag runt grund omgången, hon stannade på trean en gång och det var nog för att jag höll för mycket i hennne och sen stannade hon på sexan och sjuan. Men jag är jätte nöjd över henne, på båda framridningarna var hon jätte fin :)

ÖVERNATTNING

Nu har jag packat klart alla mina saker till övernattningen i stallet ikväll. Jag och Malin ska som vanligt sova på mina stora madrass på våran plats (; Igår när jag var hos Malin satt vi och kom på alla ledtrådar (jag och Ana, Maja och Malin) vi skulle komma på tio var i varje grupp för vi är indelade två och två. Jag tyckte faktist för en gångs skull att jag kom på många bra ledtrådar, så nu får dom klura lite ;)
Nu måste jag nog skynda mej lite eftersom jag ska cykla till stallet med och ska vara där om en halv timme.

INNAN TÄVLING

Hur gör jag dagen innan tävling? Denna frågan har jag fått nu några gånger :)

Först så rider jag, många i ORK låter sina hästar vila innan tävling men det kan inte jag. Jag lät Channi vila en gång men då blev det bara överskottsenegri och stegringar och kickningar hela tiden inne på banan, så nu skippar jag det. Antagligen så rider jag ett lätt pass på banan så hon ska vara mjuk, lätt att ställa / böja osv. Även typ öppna och skänkelviktningar. Eller så rider jag helt enkelt ut. Det beror på vädret, är det ''kallt'' så rider jag på banan och är det ''varmt'' så rider jag ut för då är det inte så mycket energi som behöver brännas ;)

Sen när jag kommer tillbaka till stallet så rycktar jag lite och sen så duschar jag henne. Antagligen så duschar jag hela henne men oftast så tar jag bara hennes vita strumpor. Ifall hästen är vit någonstans så SKA den vara vit där med. Jag tycker det ser ovårdat ut om hästens vita delar är smutsigt bruna. Om jag inte tvättar hela Channi så rycktar jag igenom henne ordentligt och sen lägger jag på ett täcke. Runt strumorna där bak så använder jag transportskydd. Ni vet sånna korta? Så använder jag framskydden bak. Kan fota det någon gång om ni vill se. Det fungerar super. Lätt att sätta dit och lätt att plocka av. Knoppar gör jag också nu om jag skulle vilja ha det. har knoppat några gånger men det blir aldrig bra på Channis man så jag har plockat upp det igen.

När jag är färdig med Channi så tar och och mockar igenom hennes box igen så hon inte går in där och kanske rullar sig i något skit. 

Sen går jag in och börjar putsa alla mina saker. Jag är för nogran när jag putsar så att det tar så sjukt lång tid! Jobbigt. Men jag brukar få ta med sakerna hem för att inte vara förlänge i stallet. Allt måste se perfekt ut, sadlen, skydden, förbyglen, tränset och stövlarna. Jag brukar iblans koka bettet och ta bort smutset ifrån hjälmen. Beror på vilken tävling det är. 

När jag putsar brukar jag få använda stallets puts för mitt eget har självklart blivit snott inne ibland våra privatas grejjor men jag ska snart köpa nytt. Hemma så har jag en sadeltvål som jag redgör med iallafall. Men jag brukar använda olika puts till olika saker. 

Jag lägger alltid fram sakerna dagen innan (dom som är färdiga) för att ha allt i ordning och jag tar ofta med mig två av varje sak för att vara säker på att jag har det med mig. Jag brukar lägga det i en ''låda'' så jag har allt sammlat på tävlingsdagen och det är bara att bära ut den och sen ta hästen och lasta. När jag är färdig med allt detta så sover jag. 

På tävlings dagen så sätter jag dit nummerlappen och gnuggar in med påotatismjöl på mulen / benen om hon är skitig. Läste det i min gammla hästbok och det fungerar super! Sen bär jag ut alla sakerna och sen är det bara att lasta, Channi först och sen Zorba (om Amanda ska med). Sen åker vi. Brukar gå rätt smidigt då Amanda med har sina saker framme men hon har det i en ikea påse, men det funkar det med! :)



RIDNING ONSDAG

För några dagar sen så fotade Ana när jag red, det måste ha varit i Onsdes. Man ser på bilderna att Channi är mer avslappnad nu än vad hon var innan. Hon vågar söka sig nedåt nu och höjja ryggen, jättebra tycker jag. Annars brukar hon komma upp i en sån hög form.

Inte världens finaste bilder, men ni förstår vad jag menar :)

TÄVLINGEN

Jag ska lägga upp film från hoppningen men de blir nog inte förens om några dagar då jag måste tömma min dator först. Bilder blev inte så många heller ifrån tävlingen

LB:
Här var hon jättefin och vi gjorde en toppenrunda (tycker jag). Jag höll hennes tempo och då blir allt så mycket bättre. Jag kom inte efter i något språng utan hängde med i alla. Jag tog rätt snäva svängar men inte allt för snäva då jag höll hennes tempo uppe. Hon hoppade allt och banan gick klockrent. Detta räckte även till en vinst och då blev jag superglad för att då visste jag på något sätt att mitt arbete hade lönat sig. Jag vet hur jag ska rida henne nu så hon gillar det, men jag har fortfarande så sjukt mycket kvar att lära. Men det är kul att man har de för då är jag ju inte färdig med Channis än. 

LA:
Vår debut i LAn. Kändes som om man svävade över hindrena, gud så lillponnyn hoppade. Jag red som jag gjorde innan i LBn och de känndes jättebra. Dock så tog jag inte ut en av svängarna och då plockade jag även bort lite av hennes galopp (hennes DYRBARA galopp haha) så vi fick ett riv i grunden. Men jag är nöjd över även denna rundan och Channi skötte sig super! Vann LAn gjorde Maja och Laban och det var även deras debut. Jag är glad över att dom vann, så länge som Maja har kämpat över de och så duktiga dom var. Maja gjorde lungnt den finaste rundan på hela dagen, hon skräpte till sig och red som hon aldrig gjort innan. Jag är så stollt över henne med, och Channi och ja allt är jag glad över nu! :D


AMANDA

Amanda kom igår så det blev inte någon uppdatering, vi kollade på film och tryckte i oss godis. Maja, Maja och Ana var med här och efter det skrev vi ledtrådar till US. Några blev kanske lite svåra men de får dom klura på ;)
vi är alltid lika seriösa.. *host*

VI VANN

VI VANN VI VANN VI VANN VI VANN
JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA PONNY :D
nu ska jag duscha, mer uppdatering kommer snart! :D

PACKA

Jag springer runt i 190km/h i huset här hemma haha, massor som ska packas och fixas inför övernattningen imorgon och mamma och pappa ska iväg idag så jag måste ta tid alla sakerna idag emd för imorgon har jag ingen skjuss :/ Hoppas att jag inte glömmer något. Jag måste även hinna till stallet och putsa med, jag har ju ena stövlen, skydden och förbyglen kvar, några delar på tränset :)

På övernattningen ska jag och Amanda sova på hennes jättemadrass och vi har väll samma ställe som vanligt, alla vet var vi brukar ligga haha :D Övernattningarn i stallet är superkul, alla borde vara med där stora som små! :D

TÄVLING

För Ana och Channi gick det jättebra innan! Dom fick rosett i båda klasserna men de var ju bara cr men dom var så duktiga ändå! :D

Idag så är de tävling för mig, ska starta LB och min första LA , hoppas nu att det går bra :) Det är ju såå varmt ute och då brukar Channi bli seg och de tycker inte jag om, det ska vara lite krut i hästarna. Jag vet inte heller riktigt hur jag ska rida henne när hon blir seg för jag är ju van vid pigga Channi. Någon outfit har jag inte heller kunnat lägga upp för jag har fortfarande inte bestämmt mig men förmodligen de marinblå JW schabraket med ljusblå kant som jag köpte av Annie vid tävlingen i Karlshamn och blomspöet.

ANA OCH CHANIA

Såg att Emmie hade lagt ut två bilder på Ana och Channis så jag lånar dom sålänge tills jag har laddat in mina egna :)

FILM

I första klassen LBn så slarvrider jag som tusan + att jag har ingen bra galopp. LB+5 är nog däremot nog den bästa rundan jag har ridit! :D (kanske inte såg så fint ut men de kändes super!)


HJÄLPTE TILL

Idag på tävlingen var jag och hjälpte till, jag stog och flaggade dom två första klaserna, 30 och 40 cm. Zorba gick visst tre gånger ist för två men det var ju inte så högt ändå. För Jessica gick det bra, hon var nöjd iaf hon fick 4 fel i båda klasserna (: När både Jessica och Emelie hade tävlat klart så gick vi in i cafeterian och köpte godis och lite annat. Ungefär vd klockan sex hämtade mamma mej och nu har vi grillat hos min storasyster.
'
gillar bilden :D

RIDLÄGERBILDER

Har inga bilder ifrån 2007 för dom har jag raderat, vet inte varför men ifrån dom andra åren har jag :)
2008:


2009:


2010:
Hade inte så många men här kommer lite bilder ifrån ridlägrena :)

RIDLÄGRET

Jag ska ladda upp massor bilder ifrån ridlägrena nu så håll utkik ikväll! :D

SOMMAR...

...det känns som den är på väg!
Nu har jag kunnat ge ponnyerna frukost i morgonrock och middag i shorts och inne 2 dagar i rad. Underbart väder! Hoppas det håller i sig hela sommaren! :)

//Karro <3

TÄVLINGEN

Nu ska jag åka till stallet och kolla på tävlingen så det blir ingen uppdatering på ett tag.

HEMMA IGEN

Nu har jag kommit hem igen, vi var ju i Karlshamn för att min storebror provade glasögon och jag gick i affärerna under tiden. Vi hann aldrig gå till henriksson heller för jag hittar inte dit själv (när jag, Malin och mamma var där så tog det typ 20-30 minuter för oss att hitta :o). Jag fick iaf med mej en tröja hem (:

PACKA, PACKA, PACKA...

Nu packar vi för fullt här hemma, mamma springer omkring i hela huset och letar efter saker som jag börjar undra om dom finns... ;)
Nej men hon är jätteduktig, söta lilla mamma! :) <3

Ikväll är det hoppträning, längtar som in i! :D
Nonne får nog vila idag så jag hinner bli klar me allt annat. :/
Men han kan behöva lite vila också, han är ju bara bäbis. :) <3

Här kommer lite bilder från träningen igår! :






Hrm som sagt tyckte hon det var väldigt roligt igår. men jag börjar bli så van nu så de gör inte så mycket längre. Satt kvar denna gången med. ;)

//Karro <3

FILM

Jag håller på att fixa film ifrån Karlshamn nu så förmodligen kommer den upp ikväll eller imorgon, beror på hur lång tid den tar att ladda upp :)

OUTFITS

Jag har varit väldigt dåglig med att berätta outfits till tävlingarna nu men det ska bättras! När jag var i Karlshamn hade jag:
första klassen
Chania hade:
rosa schabrak med grå kant
veredus skydd fram och bak svarta
magplatta
prestige joy jumper sadel
stigbyglar från hööks med bred blatta
träns från hööks + vitt swarovski pannband
förbygel ifrån gekås
kimblewick bett och ludd + delta
gummityglar

Jag hade:
vita ridbyxor domino
mountain horse - RICHMOND HIGH RIDER SCS3
grå kavaj
john whitaker hjälm, egenblingad
airowear väst

Andra klassen:
Chania:
orange scapa schabrak
veredus skydd fram och bak svarta
magplatta
prestige joy jumper sadel
stigbyglar från hööks med bred blatta
träns från hööks + vitt swarovski pannband
förbygel ifrån gekås
kimblewick bett och ludd + delta
gummityglar


Jag:
vita ridbyxor domino
mountain horse - RICHMOND HIGH RIDER SCS3
brun V formad tröja
john whitaker hjälm, egenblingad
airowear väst

Tills på Torsdag så ska jag göra en putfit i tid så ni kan få se vad jag ska ha! :D

CHANIA TISDAG

Det blir en intensiv vecka för Channi nu. Idag ska hon gå en tävling igen (men bara en liten sådan) det är nog fem eller sex hinder och Ana ska hoppa henne. 50 och 60 cm ska dom hoppa och jag tror att det går galant, eller tror och tror jag VET att det kommer gå super. Ana är en liten tjej som jag bland annat har tänkt att jag vill att hon ska ha Channi när jag blir förgammal men de finns en till liten duktig tjej som jag vill men de kan vi ta en annan gång. Ana har redan hoppat en liten banan med Channi på 95-100cm så detta kommer inte bli så högt för dom. 

Chania tar rättså luftiga steg när hon springer hon hoppar. Man känner inte riktigt när hon hoppar av för att hon gör det så mjukt. I början så visste inte Ana när hon skull hoppa av men efter ett tag så fattade hon hur man skulle göra och det såg jättefint ut. Anas kommentar '' det känns som att flyga när man hoppar med Chania, jag tror jag har fått en ny favorit '' Hon är så gullig Ana och hon får gärna fortsätta att hjälpa mig att rida Chania ibland, hon behöver bli van vid att ha små ryttare på ryggen med :)
Men jag tänker ha Channi ett bra tag till bara så ni vet! Jag gillar denna bilden skarpt! :D

CHANIA MÅNDAG

I och med att jag tävlade igår så fick Chanis vila från träningen igår. Så jag red ut med Emmie istället och så badade vi emd hästarna. Jättekul var det! Vi badade i ett ställe som kallas plasket och det är inte så djupt där och inte så stort så vattnet hade värmst upp lite utav solen så det var inte så kalt :) Channi tyckte det var jättekul och gick runt och plaskade hela tiden medans Felix (Emmies häst) tänkte att han skulle ta en titt hur det såg ut under vattnet och stack ner hela huvudet.. har aldrig sett en häst görs så innan , haha :D Såå gullig var han! Blev tyvär inga foton men vi tänkte rida dit imorgon igen och ha fika med oss och så. Det kommer bli kul! :D
Bilder ifrån när jag badade med Zadok! :)

GOD MORGON

Nu sitter jag på min altan och äter frukost. Här hemma hos mig i solen är det 27,5 grader och de är sjukt så varmt det har blivit på så kort tid nu! Men det är bra. Jag har haft lite bloggtorka nu men jag tror jag kommer tillbaka med lika många inlägg som innan. Hur varmt är det hos er? :)

KLUBBTÄVLING

Idag är det somsagt klubbtävling i stallet (hoppning) själv ska jag inte tävla idag men jag ska dit och kolla. Men nu innan tävlingen ska jag åka till Karlshamn och kanske prova väst på henriksson ridsport. Sen ska jag självklart kolla i affärerna oxå ;)
Jaja, när jag kommer till stallet sen ska jag kolla på Jessica när hon ska tävla med sin ponny Millandora, ska även gå banan med henne.
'

MÅNDAG

Åkte till Rävninge med båda ponnyerna idag och red först Nonne när min lillasyster hade lektion och sen Peia lektionen efter. :)

Det gick superbra med båda, haha fast jag åkte av Nonne. ;)

När vi travade så var det en tjej som satt och kollade utanför staketet som reste sej upp och tog av sej jackan, och det blev han ju jätterädd för när den flaxade i vinden. Så han for iväg och bockade ( Malin du vet hur Peia gjorde när du va här? Han bockade inte riktigt lika stort, men kvickt och typ 6-7 gånger på raken. ;) Och detta va värre för han är ju så liten så han försvinner nästan framför en... Finns ju inget å "ta tag om." :P ) och jag flög snyggt och väääldigt stilfullt ner på marken haha. ;D

Fast att han bockade så mycket var ju säkert bara för han trodde att det var jackan som snabbt hade hoppat fram och satt på honom och skulle äta upp honom. :P
Han är ju inte van vid att ha ryttare så jag tror att när han blev rädd för jackan blockerades det i huvudet på honom och han trodde det var något farligt på ryggen också. Eller något sådant, för han bockade verkligen för att få av mej och det skulle han aldrig göra medvetet. :)

Fast sen gick jag bara 1-2 varv runt banan med honom och sen hoppade jag upp igen. Skrittade lite och sen när jag började trava gick han skitbra igen. :) Kollade bara lite när vi red förbi där alla satt och trängde lite innåt men det blev bra det också efter ett tag. ;)

Men det var ju inte Amandas fel heller, hon som drog av sej jackan. Hon är inte jätte "hästvan" så hon tänkte säkert inte på att han var en "lättskrämd" unghäst. :)
Så hoppas inte hon tror jag är sur på henne! ;)

PEIA gick super! Kerstin Larsson ( fysioterapeuten ) kollade igenom henne i torsdes och sen ordinerade hon 2 dagars vila och 1 dag med bara en skrittrunda. Så idag var första dagen jag red henne ordentligt efter det och VILKEN SKILLNAD! Den människan är fantastisk! Det är otroligt vad hon kan göra med hästarna! :)
Peia var pigg, glad, mjuk, fin, mycket mer balanserad och höll inte på och tramsade hälften så mycket som hon brukar!
Hon galopperade igenom sej på ett helt annat sätt än hon gjort de senaste veckorna och var roligare att rida än hon varit på länge! :)
Hoppas det håller i sej i fortsättningen. Hon var verkligen jättehärlig idag, om hon är likadan imorgon kommer jag inte göra annat i Kina än gå och längta hem så jag får rida henne igen! :)

Det var en tjej ( Rebecka Frej för er som vet vem hon är ) som var med Natalie som rider i den andra gruppen och tog bilder på henne idag. Ska kolla om hon tog några på oss med och om jag kan få dom isåfall. :)
Isåfall kommer de så fort jag fått dem. ;)

//Karro <3

HOPPNINGEN

Det gick inte särskilt bra idag på lektionen, vi började med att rida fram i skritt, trav och galopp. Efter ca 15-20 minuter hoppade vi ca två gånger var på ett kryss. När Maria sedan höjde det så blev det ganska högt i mitten och väldigt smalt så Zorba stannade första gången sen hoppade hon. Vår fösta övning var all vi skulle hoppa tre hinder som kom i följd, vi hoppade snett in ifrån K och gjorde en volt efteråt sen en oxer i mitten och en volt till sen ett rättuppstående ut mot M. Hon vart jätte seg, jag får inte fram henne i den galopp jag vill så det går väldigt sakta och då hoppar hon nära så det blir inte alls bra :/ Jag fick komma en gång till och då gick det lite bättre.. När alla var klara hoppade vi en oxer med tunnor under och fortsatte dom tre hinderna fast utan volter. Även det gick segt men sen så berättade Maria att jag håller för långt fram med händerna, jag vet det sen innan och försöker tänka på det men när jag tänker på typ banan eller något så åker dom fram automatiskt. När vi skulle hoppa banan så gick det först segt men sen fick jag fram henne i den galoppen som jag ville och då kunde hade jag handen rätt oxå (tror jag) och då hoppade hon allt, så jag måste tänka på farten sen på tordag (tävlingen) då hoppar hon ju :) Då blir det säkert bra, det kommer ju gå rätt fort och om hon inte stannar har jag ju även chansen att bli placerad :D Malin ska vara och hjälpa mej med banan så jag tar det sanbbaste men även så att Zorba förhoppnigs kommer hoppa ;)

HISS

Att eskadron utrustning har kommit in på chevalridsport.
Lite av sakerna ;)
Polo pad Eskadron Bicolor
Fleecebandage Eskadron aubergine
Dralontäcke light Eskadron Diagonal
Grimma Eskadron aubergine
Väska till benlindor Eskadron

MÅNDAG

Idag är det hoppning igen. Det kanske kmmer blir lite för mycket hoppning nu för det var ju igår, idag, tisdag, torsdag och lördag. Det blir bara 30 och 40 på tisdagen för då är det hopptävling med dom lägre klasserna, då ska inte jag tävla. Men det är jag som rider alla andra dagarna, hopptävlingen igår, idag på min lektion då, hopptävling på torsdag och hoppkurs på lördag, men jag ska nog inte hoppa så högt idag (:
'
de två starter Zorba ska göra på tisdag, strök över namnen för jag vet inte om dom vill stå med eller inte ;)

RIDLÄGER

Alla med egen ponny/häst under 17år kolla hit! Sommarens bästa ridläger, anmäl er till detta men lär sig så sjukt mycket på den korta tiden! Just nu är det jag Amanda, Karolina och en som heter Sanna anmälda till vårt läger. Vi ska gå VECKA 28 så anmäl er till de, ju fler desta bättre! :D
Rätt gamla bilder på lappen (tror jag, men dom har haft dom bilderna alla åren jag har varit där) Så jag bjuder på några egna (men dom kommer i ett eget inlägg senare) :D Jag har gått där sen 2007 men sen de året har jag raderat mina bilder haha x)
ANMÄL ER :D

TILL SALU

Måste tyvär sälja mina fina schabrak för att min sadel ''går förmycket framåt'' ''är skuren förmycket framåt'' så dom passar inte (går inte att ''sätta fast'')
Det bruna och de mörkblå är använt en gång innan :)
STORLEK PONNY (rätt små) 50kr stycket

HOPPTÄVLINGEN / BILDBOMB

Jag vaknade vid klockan sex och klädde på mig och fixade mig inför tävlingen. Sen vid kvart i sju åkte vi till stallet. Amanda åker alltid på tävlingarna med mig, blir roligast då tycker jag (att vara två + att vara med sin bästa vän är inte illa). Amanda skulle starta den första klassen med Zorba, LD ( =70cm ) så vi behövde vara i Karlshamn vid klockan åtta för att hon skulle efteranmäla sig och då behöver man vara där en timme innan. Så vi lastade hästarna så fort vi hade bärt in alla sakerna i bilen och så ryktade vi dom självklart först, och sist på med transportskydd och täcken. Sen var det bara in i transporten och iväg! :)

När vi kom dit så gick båda och anmälde sig, Amanda efteranmälde sig och jag visade upp vaxinations intyget för Chania. Sen lastade vi ut Zorba och så fixade vi henne och sen red Amanda fram. Jag fotade henne med och filmade. Fotona får hon själv lägga upp men filmen kommer jag nog fixa (tror jag, om du inte fill fixa den själv Amanda?) Amanda red en jättefin runda men den får hon berätta mer om sen.


Efter det så fick vi vänta ett tag för att jag skulle starta LB (90cm) och LB+5 (95cm) och då var de ju en klass imellan. Så jag och Amanda och ''hästskötaren'' Maja gick upp och satte oss i cafeterian och kollade på LC:n. Efter LC:n så började den regionala tävlingen som jag skulle vara med i så vi tog ut Chania när c-ponnyerna hoppade så jag kunde skritta fram ordentligt, och det blev en ordentlig framskrittning på över en timme. Sen gick jag banan och efter det så red jag fram. Nu skulle jag hoppa LB:n. På framridningen och framhoppningen så var hon heeelt död! Det var så varmt. Hon lyssnade inte för skänkel utan gick gärna så segt som möjligt. Inne på banan så var det bärrte men inte som vanligt hon var inte lika taggad. Vi kom felfritt i båda omgångarna och omhoppningstiden var 25,05sek och det var då änsålänge en tredje placering. Vi halkade ner efter hand och kom sedan en utanför placering för hon som kom före mig hade tiden 25,04sek, hur störigt var inte de haha. Men Channi är bäst iallafall! :D


Jag drog av henne sadlen och så gick mamma med henne och så fick hon äta. Innan LB+5 så passade jag på att byta outfit (kul att ha olika) så jag hade två olika idag haha :D
I LB+5 så var hon mycket bättre! Hon var framåt och taggad. Hon lyssnade på framhoppningen och inne på banan hade vi ett jämt flyt. Jag tyckte att det var den bästa ritten jag har gjort med Channi men vi fick tyvär ett riv.. men det gör ingenting för jag är så glad över henne iallafall! Omhoppningen i den klassen gick i LA+5 så på ett sätt är jag glad att jag inte gick vidare för jag vet inte om vi är redo för den klassen än. Det blir 105cm i bana för min lille skrutt och mig då :)
Jag är supernöjd över dagen och Channi såklart! :D
Hon är bäst! <3
(jag får stolsits av min sadel bara så ni vet, jag försöker tänka på att dra bak benet mend e tar lixom emot)
Amanda eller Maja har fotat nästan alla bilderna, jag har fotat dom där jag inte sitter på ;)
Världens bästa häst! :D <3

TÄVLINGEN

Idag gick jag upp halv sex för jag skulle vara i stallet tidigt så jag skulle hinna knoppa (manen var för hal när den var blöt så jag kunde inte göra det igår). Jag började med att fodra kraft till alla hästarna i det ena stallet för man måste göra det om man åker dit tidigare än stalltjänsten är. När jag hade fodrat började jag att knoppa men jag tog bort det sen för jag blev sur på mej själv när som blev fula. Sen borstade jag henne och började packa ner alla sakerna och när det var packat så lastade jag och Malin in de i bilden och tog sedan på transportskydden och lastade :) Vi kom dit lite efter åtta så jag gick direkt upp och efteranmälde mej, sen lastade vi ut och jag skulle börja rida fram men då kom jag på att jag hade glömt att fråga efter häst nummret -.- Det givk bra på framridningen hon var bara lite seg men hon ställde bra och så i hörnen och lyssnade iaf ganska bra på min skänkel, det lilla hindret som finns där inne hoppade jag på en åtta cirka tre gånger, tills hon kändes fin. På framhoppngen blev det dock värre, hon tryckte ut inåt i hörnen så jag fick inte henne riktigt ställt. Men Malin var och hjälpte mej (som vanligt) så jag koncentrerade mej mest på hoppningen och att hon skulle lyssna framåt. Hon hoppde jätte fint inne på framhoppningen och var jätte duktig, synd bara att typ ingen vet att det är tillexempel höger regel, jag visste ju inte vilken sida jag skulle rida på alla red typ huller om buller känndes de som :/ Hur som helst, jag startade först bland c-ponnysarna eftersom jag var efteranmäld så jag fick vänta medans dom fixade till hinderna sedan fick jag startsignal, jag öka på långsidan innan jag kom mot första hindret så att hon skulle "vakna". Det var ju 8 hinder eftersom LD är ju A/A och det gick jätte bra på hinder 1-7, jag kom nog i korsgalopp till hinder två men såg sen på filmen att hon rättade det själv ;) Jaja, efter hinder 7 så tror jag att jag släppte iväg henne lite och sen i svängen så tappade hon galoppen så hon stannade på åttan, jag stog redan upp så ja (ni kan ju gissa vad som hände) jag flög av :( Men hon var verkligen jätte duktig, jag är nöjd, det var ju trotts allt vår andra tävling ute (: Som Malin sa, man tänker att nu har jag klarat det och så slutar man rida och ja, då är man inte helt klart ändå.
Malin tyckte att jag skulle efteranmäla mej till LC:n oxå men jag tyckte det räckte eftersom att hon ändå hade varit så duktig :)
'

HEMSIDAA

Haha jag har fixat en egen hemsida! x)
Fast den är ju inte jätteseriös. :S Tyckte mest det var kul... (a) Haha fast det är liksom bara en sida än så länge, jag har ju inte skrivit något speciellt än... :P Så jag kommer inte länka den här för det är alldeles för pinsamt. ;)
Kanske jag gör det när den är klar så får ni se då. ;D

Alla håller tummarna för Malin och Amanda idag! Även om det inte behövs för det kommer gå super för dom ändå. :)
Se ya! :*

//Karro <3

PRAO

Nu har jag precis praoat en vecka på den underbaraste platsen på jorden! :)

När ja praoar tar jag med mej Peia och Nonne till Rävninge och sen bor vi där hela veckan alla tre. Det är helt perfekt för då kan jag ju träna mina ponnyer fullt ut och hjälpa henne med hennes och praoa, samtidigt! :)
Och jag älskar att vara där, det är paradiset på jorden!
Speciellt nu när jag inte har haft tid att åka dit så ofta så är det jätteroligt att kunna tillbringa en hel vecka i sträck där, helt ostört. :)
Det mesta jag gjort på min prao är mockat, fodrat, skött hästarna lite i övrigt med allt som ska göras runtomkring och ridit. :)
Även gått med någon hund från pensionatet och lite annat jag kommer inte ihåg allt haha. :P

Hästarna vi ridit i veckan är:
Min Cassiopeia (Peia) och min Non-Stop (Nonne) sen hennes Las Vegas (Lasse), San Diego (Diego), Star Yatzy (Yalle), Power Girl (Peach), Queen of Diamonds (Quinnie) och Lady Bumblebee (Humlan).
De jag ridit är mina två (såklart) + Lasse och Humlan.
Haha det ser lite ut när man skriver det! Men det tar tid för både Nonne, Peach och Quinnie är ju unghästar och under inridning så dem longerade vi ju och vi fick ju ta dem en och en eftersom de inte var suttna på mycket någon av dem. Utom på fredagen, då red vi Nonne och Peach samtidigt. :)
Med de andra red vi ut ganska mycket, vi red även långritten med Humlan och Yalle på torsdagen.

På fredagen hoppade jag underbara Humlan och det gick super! :)
Det går inte att komma fel på hinder med den lilla underbara ponnyn! Så himla fin även fast hon inte blir riden jättemycket nu när ingen har riktigt tid med henne. :/ Men hon är somsagt super, hoppas det finns någon liten, duktig ryttare där ute som vill ta henne till msv!
Hon har ett hjärta av guld och gör allt för sin ryttare. Jätterolig i dressyren också och har väldigt bra ridbarhet! :) Lite mer krävande i skogen kanske men det är bara för hon tycker det är så roligt. ;)
Eller ja hon är ju ingen dununge annars heller och kräver sin ryttare men skulle aldrig vara dum. :)
En nästintill perfekt ponny. <3

Karro och Humlan till vänster och Frida Eek och Sturevallens Lousann till höger efter finalen i allsvenskan div. 2 där osby kom trea precis som olofström!

//Karro <3


DAGEN

Hej de va ett tag sen! :)
Jag har ju som de flesta vet en ganska lång bloggpaus just nu eftersom jag nyss praoat i en vecka ( och då har jag inte bott hemma och inte haft tillgång till internet ) och på onsdag åker vi till Kina i två veckor. Men just dessa dagarna kan jag blogga lite så då får man ju passa på! :)

Idag har jag varit i Osby hela förmiddan och hjälpt till på Unga ORFs tävling Påskahoppet. Jag är ju med i styrelsen i Unga ORF men brukar inte kunna vara med och planera/fixa så mycket eftersom jag bor en ganska bra bit därifrån, men idag kunde jag vara där och hjälpa till och det var trevligt! :)

Flera duktiga unga ryttare var med och tävlade och det är roligt att vara funktionär och se hur glada alla blir när det går bra för dem. Det tycker jag är det bästa med tävlingar, att se alla glada människor som är stolta över sina hästar/ponnyer!
Sen kan det ju vara roligt att se hur de yngre beter sej mot sina ponnyer ibland, tycker det kan säga väldigt mycket om föräldrarna. ;)
Eller roligt kanske är fel ord, ibland är det allt annat än roligt att se vilken otrolig brist på respekt de små har för de snälla, tåliga gamla ponnyerna som lungt och fint lunkar runt med dem i 30-klassen! Slår dem och skriker på dem och håller på, istället för att lära sej rida ordentligt. Och så står mammorna mitt inne på banan och berömmer ungarna när de behandlar sin ponny så. Jag tycker det är hemskt!

Men jag säger absolut inte att alla gör så! De flesta i Osby idag till exempel behandlade sin ponnyer väl och många av de yngre har utvecklats sen sist jag såg dem. De som tränar för att lära sej rida riktigt. Jag hoppas ni vet vilka ni är! Blir lite stolt över klubben när jag ser er. :)
Resten blir jag bara arg när jag ser.

Sen fanns det ju några äldre ryttare som tävlade idag också och er blir jag alltid stolt när jag ser. Ni är himla duktiga ska ni veta! :)
Alltid lika roligt att se när ni rider. Och ni vet ju såklart vilka ni är, ni var ju inte så många just idag. ;)

Sen på eftermiddagen krattade jag löv och pluggade, så det var ju inte jätteintressant. :P
Jaja, det kommer ett litet inlägg om min prao i underbara Rävninge lite senare också! :)
Bye 4 now!

//Karro
( Kom på att jag inte fått någon ny "namnsak" sen Malin ändrade om på bloggen. :( )

OUTFIT

Outfiten till tävlingen imon blir beige, har inte gjort något bild på outfiten för att jag inte hittar någom bild på sakern jag har. Men jag ska iaf ha beige v-ringade tröja, beigt schabrak, vita ridbyxor, vit skjorta, MH stövlar, svarta sen skydd och grå jackson hjälm. Håret ska jag ha i en "knopp", haha man gör lika dant som på en häst knopp ;)


DUM

Känner mig dum att jag inte har bloggat och jag får skuta upp det yttligare för att jag kom precis hem ifrån stallet, mycket pyssel inför tävlingen! Men imorgon så kommer de dundermycket uppdatering!

DAGENS VILL HA

Tröja från kingsland, 949 :-
Redding bomullströja marin från Kingsland
Redding bomullströja rosa från Kingsland

KAK-KALS

Jag visst inte att vi i US skulle ha kak-kalas idag så jag fick springa in på maxi och köpa en kladdkaka istället för att göra en (a) Carro hade tagit med sej en bit vit kladdkaka som jag kunde äta (jag har ju gluten), tack så mycket :) Vi skulle samlas halv ett i stallet innan kak-kalaset började och jag var på maxi med min syster typ tjugo övet tolv, sen när jag kom hem så vart ju inte mamma hemma så jag slängde mej upp på cyklen och trampade iväg, jag kom lite sent bara. När det tog stopp i magen så hjälpte jag Malin att ha stallet, jag fodrade med henne och tog in två hästar. När jag kom ut sen i stallet hade Zorba ätit upp och jag hade inte orkat byta om så dagens outfit fick bli ett svart linne, svarta leggings, blå jl tröja, röda converse och röd jacka, haha ;) Jag red barbacka och hon vart stark idag, kan ju bero på att jag inte kan stanna så bra när jag är barbacka, eller jag kan inte hålla mej kvar ifall jag släpper båda händerna, hehe hon är så himla skumpig. Jag kan ju inne i t.ex ridhus eller paddock men i skogen så är hon ju piggare+starkare :/ Jaja, när jag kom tillbaka till stallet läg jag henne gå in i boxen en stund medans jag  putsade sadel, skydd, förbygel och stövlar. När jag var klar gick jag ut och duschade henne, de tyckte hon nog var skönt :) Jag skulle knoppa hennes man men det gick inte, den var för blöt/hal så jag får väl åka dit typ klockan sex imon eller något :o
'
bästaste ponny :')

DÅLIG

Idag så har jag inte bloggat så bra men de kommer bättre uppdatering imon, jag ahr varit iväg hela dagen idag :)

DAGEN IMON

Jag tror inte jag kommer hinna blogga så mycket imon för jag ska åka till stallet typ direkt när jag har kommit hem (jag är hos min syster) så jag tänkte att jag kan skriva vad jag ska göra nu istället.
  • Ta fram scabrak samt kläder inför tävlingen
  • Ta med hink till stallet
  • Rida
  • Putsa
  • Fixa transporten med Malin
  • Tvätta Zorba
  • Rykta/torka
  • Knoppa (tror jag)
  • Se om jag hittar ett hönät i stallet
  • Lägga fram alla saker så jag inte glömmer något
Ska försöka ta bilder med imon, ska se om Malin kan ta med sin kamera :D
'
nu har jag säkert glömt någon, skulle inte förvåna mej x)

FELIX

Karoline hade glömt passet idag så hon tar med det imon sa hon. Jag träffade Emmie i stallet och var med henne när hon ryktade sin häst Felix. Jag fotade henne ute på sandbanan när hon red, blev jätte fina bilder :) Sen frågad hon om jag ville skritta av Felix och det ville jag, Emmie har bilder på det som hon ska skicka, hon ska bara logga in på msn först (;


HOS MAJA

Nu är jag hos Maja och jag har jätteproblem med att skriva på hennes lilla minidata, tangenterna sitter sååå nära haha och den är superseg :( Aja vi ska snart till Chania så ska Ana få testa rida henne kommer gå jättebra :)

DAGENS VILL HA

Metallic boots från Catago

HEMMA OCH VÄNDER

Nu har jag kommit hem från skolan, jag var och kollade på kläder med Anna med innan jag cyklade hem. Nu ska jag bara äta sen cykla till stallet, jag ska hämta Zorbas pass ifall Karoline har kommmit ihåg det ;) Sen hittar jag säkert på något annat att göra (som vanligt).
'
Sommar bild :)

CHANIA

Channi var inte alls fin på tvådelat med ''lösa'' ringar, så sjukt stark så det blev mest dragkamp. Så det blev lite flumridning mestadels av passet och sen seriöst på slutet. Men när jag skärpte till mig på slutet gick hon fint men hängde sig i handen. Jag tänker inte rida med det bettet igen :)

DAGEN

Idag efter jag hade kommit hem från min syster cyklade jag till Malin. Jag var med henne och Alexandra när dom fotade, vi har även gjort en liten "överraskning" (om man kan kalla det så) som jag tror kommer upp snart :D När vi hade fotat så kollade vi senaste efteranmälnings-datumen till tävlingen och det var för två dagar sen men jag ringde en som hette Sandra och frågade om man kunde efteranmäla sej på plats och hon skulle kolla så hon ringde tillbaka efter typ 5 minuter och sa att det gik bra :) Sen cyklade vi till stallet och jag fotade Malin fast bilderna blev inte så bra :/ När Malin hade ridit klart så cyklade jag hem.

STÄDAR

Skulle ju tagit före och efterbilder men de glömde jag ju, får fota när allt är färdigt sen ;)
Jag städar ibland mina hästsaker nu (:

LEDIG

Jag är ledig idag och har nästan inget att göra, jag tänkte cykla till stallet lite senare (: Jag läste att Malin skulle putsa och då kan jag putsa inför tävlingen samtidigt som henne så slipper jag göra allt på lördag. Sen om malin vill då så kan jag följa med henne ute i skogen och fota, då får ni ännu mera nya bilder, vad säger ni om det ? :D ska bara fråga Malin med om hon vill det men jag tror nog att hon vill det (:
Jag  har inget annat planerat för dagen så det blir nog en slappdag, hehe.

NY DAG, NYA TAG

Nu är det ny dag för klockan är 8 minuter över tolv ;)
Idag har jag tänkt rda ute med Chania, hoppas att vi kommer ifrån stallet. Eller först ska jag rida lite på banan ute och testa ett tvådelat bett och sedan ska jag bara ut en sväng i skogen (ifall de är fint väder).
under dagen ska jag hinna med massor saker.
  • Städa där jag har mina ridkläder / hästsaker
  • Städa mitt rum
  • Fixa vidare på den där saken ;)
  • Fota med Alexandra
  • Rida och pyssla om Chania
  • Fota massor utrustning och höra inlägg om det
  • Hade tänkt putsa
  • BLOGGA
  • Vika ihop alla mina kläder som jag har dratt ut
Det var nog det tror jag, hoppas att jag hinner med så mycket som möjligt! :) Juste har ju glömt att säga att jag är ledig imorgon! Men om jag vaknar tidigt så hade jag tänkt gå till skolan och vara med på tyska lektionen för jag tycker att de är rätt svårt så jag tänkte att lite extra hjälp skulle suttit fint, men jag tror inte jag vaknar så tidigt ändå haha :)

TÄVLING

Jag är med och tävlar om ett par tretorn stövlar i valfri färg från SKRH.blogg.se
Tävlingen avslutas den 20 april (:

FIXA TILL

Nu ska jag ''fixa till'' en av mina saker, hur det blir och vad det är får ni se senare ;)

VÄST

Snart ska jag och mamma kolla på ny väst min är för liten nu, eller den har varit det ett ganska bra tag nu så jag måste verkligen ha en ny. Sån här blir det nog som jag ska prova (:


DAGENS VILL HA

Jag behöver verkligen en ny jacka, jag har bara en till våren så detta får bli dagens vill ha :)
Santa Cruz träningsjacka från Kingsland
finns HÄR för 1099 kronor.

STICKA UT

Hur sticker man ut i bloggvärlden? Hur gör man för att få en känd blogg? Det har jag alltid undrat, men jag får nog fortsätta undra på de med. Varför läser ni vår blogg, snälla skicka en kommentar om varför ni gör de, skulle vara så kul att veta! :D
Jag ska försöka ''sticka ut'' jag vill de verkligen! Men det är svårt att veta hur man ska göra. Ni får gärna tippsa andra om vår blogg, om ni vill då. För ju fler läsare = bättre uppdatering ;D
Men jag bloggar för att jag tycker det är kul, skulle gjort de även om de bara var några ynka läsare, men det slir självklart roligare ju fler som kollar :D

BETT

Att skaffa rätt bett till sin häst är svårt tycker jag, innan har jag alltid ridit med tredelat med fasta ringar ett i gummi ett vanlig, tvådelat med fasta ringar. Men nu har Channi somsagt slutat fungera på de, inte så bra tycker jag. Men jag har testat pelham, funkar rätt bra. Kimblewick funkade hon super på, så det rider jag på nu + tredelat. Men jag ska även testa tvådelat med ''lösa ringar'' och rakt med fasta ringar (helst). Jag ska även köpa ett fullcheck! Ni alla vet väll att man ska byta bett ofta, de behöver inte vara till något skarpare, absolut inte! Men man ska ha något att byta med iallafall :)
Detta bettet har jag nu + ett tredelat :)

TRÄNINGEN

Nu har jag precis gått hem från innebandyträningen, min storebror hade tagit cyklen så jag fick gå -.- Men nu är jag iaf hemma. Träningen började 1 timme tidigare idag så jag tänkte "om jag skyndar mej hem och duschar så hinner jag cykla till stallet oxå" men nej, träningen vart dubbel så jag hinner inte :( Jag ska cykla dit imon för jag är ledig hela dagen (Y)

DRESSYROUTFIT

Detta skulle jag viljat ha i dressyren, funkar med vilket schabrak/lindor som hellst från schockemölle, alla färgerna är fina! Dock så borde man ändra om färgerna ibland dom andra sakerna med då ;)

KAKOR

Nu så ska jag snart till stallet så jag hinner inte uppdatera nu heller, massor ikväll ska ni se! Det är kak kalas i stallet snart så vi ska dit jag och Majsan vi har bakat jättefin kakor som vi ska bjuda på. Sen ska jag se om jag kan rida med kameran så får ni bilder där med, Malin (L) bilder haha :D
Fler bilder kommer ikväll ;)

INTE HUNNIT

Idag har jag inte hunnit med att blogga, jag cyklade med Olivia till stallet direkt efter skolan och stannade där tills ungefär klockan nio. När jag kom hem så kollade jag på desperate housewives och nu har jag pluggat till SO-provet imon (fast jag är inte helt klar, måste ha MVG). Så nu kan ju tänka er att jag inte har haft tid att blogga :/

 


CHANIA

Idag fick Channis vila, jag tänkte rida och testa det tvådelade bettet med lösa ringar emn ridhuset blev ledigt vid halv 10 och det regnade ute så där sket det sig. Jag ska nog rida ut imogon tror jag. Har ju teorin med. Var på stallmöte och sen gick jag upp till cafeterian och satt och pratade med Amanda en stund innan jag åkte hem :)


GJORDE MIN KVÄLL

Denna kommentaren gjorde min kväll, haha shit vad jag skrattade! :D
Anonym om HISS:
det är bara snyggt på killar!!! din tööntiga ankröv!
Jag tycker det är snyggt på tjejer med, faktist. Innan tyckte jag med att det bara skulle vara killar som hade det men jag har ändrat mig om de. Sara ser jättebra ut i sina så jag ska testa ett par iallafall och till Martina, ja det är alex boots ;) Jag vet inte om min rumpa är lik en ankas men alla tycker ju olika ;D
VI BLIR JÄTTEGLADA FÖR ALLA KOMMENTARER OCH NI FÅR GÄRNA FORTSÄTTA SÅ (även med denns sortens, haha :D)
Saras stövlar igen, klicka på bilden så är det länk till hennes blogg.. Min favoritblogg! :D

HISS

Dagens hiss eller vill ha, både och är..
Stövlar som är bruna där uppe på skaftet, så sjukt snyggt! Denna bilden är tagen ifrån Sara Carlssons blogg hon har sådana stövlar och dom ser super snygga ut! Ska lugnt se om jag kan hitta ett par sådana i falsterbo i sommar ;D
Någon som vet var man kan köpa dom? Vill gärna veta! :D

TENNESSEE WALKING HORSE

Jag tänkte skriva om en sak som jag har med i mitt arbete i skolan som jag fastnade för, nämligen Tennessee Walking Horse. Jag vet inte om ni redan har hört de? Jag tycker att det är hemskt iallafall. Jag tänkte/visste inte om det innan utan jag skulle skriva ett arbeta om Tennessee och fick reda på detta när jag sökte fakta.




Tennessee Walking Horse är en väldigt fin häst! Har fina gångarter som är väldigt stora och luftiga, kan man säga så? Det är bland annat därför många tycker om den. Den har ett väldigt lungt temprament. Är i helhet en väldigt fin och bra häst! Hästen har ett motto ''provrid idag, äg den imorgon'' för att det är så många som har tyckt om gångarterna.

Men sen efter ett tag så vill vi människor att hästarna skulle prestera mer och mer, sen blev det mer än vad hästen själv klarade av. Då satt man på ''skor'' på hästen, jag vet inte vad det heter eller kallas och jag är inte så inne på det heller. Men man satt på dom skorna för att hästen skulle lyfta mer på benen och det var inte snälla metoder som man genomförde det med.



Ja, där ser ni ju lite iallafall. Dom har satt på en rätt stor ''sko'' på hästens ben för att den ska lyfta mer, och det funkade ju så dom fortsatte. Det sitter även fast en kedja runt hästens ben, som jag har läst/sett bilder så har den kedjan suttit på tok förhårt!

Vet inte om det syns så jättemycket men det har blivit ett sår där när kedjan satt och så rinner det vätska ur det. Man ser även hur stora skorna är på denna bilden, lägg märke till det. Självklart så minns jag inte var jag hittade bilderna på hoven så man såg hur det såg ut men det är tur på ett sätt då dom var så hemska. Under den där stora ''skon'' så sitter det fullt av spikar rakt in i hästens hov för att det ska vara smärtsamt varje gång hästen sätter ner benet till marken. Det är en av metoderna för att få hästen till att lyfta så mycket på benen. En annan är att man tar frätande ämnen och sätter under hästens hov så att det även med den metoden ska göra ont när hästen tar ner benet. 
Jag fattar inte att man kan vara så grym mot djuren, vilka idioter gör såhär för att vinna tävlingar?! Det är sjukt! Tycker inte ni de?

FINASTE PONNYN!

Jag har nog världens finaste ponny!


FEM SAKER NI INTE VET

Fem saker ni kanske inte vet om mig,
1, jag har glasögon (men använder dom inte för jag tycker jag ser så ful ut i dom) så ifall jag gör sura miner, som jag ofta gör för att se på längre håll så är jag inte sur haha :D jag ser bara inte..
2, Jag är extremt rädd för bilar
3, jag har vääldigt stor ''reaktionsfrömåga'', många i klassen gillar att testa den på mig allt förofta
4, jag heter Malin Agda Saima Ingesson, jag har alltså två mellannamn som inte är så vackra ;)
5, jag har alltid kameran med mig i högsta hugg + när jag är med mina kompisar så fotar vi alltid massor ''vackra'' bilder ;)
Alexandra ser halvnormal ut och jag gör (som vanligt) världens fulaste min, haha :D
Men jag lyckas alltid göra fula miner.. HAHA, vilken bild va? Tråkigt att vara seriös på foton :D
Några seriösa bilder har jag väll men inte många, denna är efter konfirmationen (:
.. kommer ångra detta inlägget sen men nu vet ni lite om mig iallafall ..

CHANIA MÅNDAG

Idag red jag samma bana som Amanda gjorde i gruppen innan mig. Chania var lite för taggad och drog rätt mycket. Hon var inte heller så bra på att byta galopp för hon satsade mest på att studsa, haha. Bommarna gick väll hyfsat bra men att räkna galoppsprång så brallade hon ur totalt lilla fjöntponnyn, där tänkte hon ''shit detta har jag gjort innan så de kan jag ju'' och sen sprang hon. Hon visste att det började med att minska så hon hoppade fram och tillbaka och brydde sig inte nör jag längde tyglarna ''för hon visste ju redan vad man skulle göra''. Men hon var duktig på allt annat. Hon avr fin i formen och dressyren gick bra! :)
Vad tycker ni om bilderna på den nya headern föresten? Fina va?
jag bleb jättenöjd med bilderna som vi fotade i helgen! :D

FÄRDIG

ÄNTLIGEN FÄRDIG!
På ett sätt hoppas jag att de dröjer innan Karro kommer tillbaka (hehe) så jobbigt att byta koder + att jag gör de på de enkla sättet för jag orkar inte göra mer än nödvändigt.. MEN jag har faktist varit duktig och kommit på en helt ny design till bloggen på vår ''testblogg'' men den får ni inte se förens den är helt färdig! Men detta får duga sålänge.

MÅNDAG

Idag skulle det vara dressyrlektion fast Maria hade lagt ut massor av bommar så man skulle rida cavaletti över typ 6 bommar några gånger. Det gick sådär, efter det la hon upp dom på varannan sida så det var kanske 40 cm typ ? (: Aja, det gick hyfsat bra, vi gjorde det några gånger, till Maria hade godkänt alla, haha. Någon enstaka gång fick jag iaf till det rättså bra =) När alla hade gjort det och blivit godkända så fortsatte vi med att räkna galoppsprången mellan två bommar, första gången när vi bara skulle rida i normalt tempo fick jag sex språng. Jag skulle sedan öka det så det blev sju och det gick på andra försöket ( första gången så saktade hon av för att jag ahde för liite skänkel ). Ja, sen skulle jag då minska till fem och det gick på första fösöket så det gick bra :) Jag fick stå och vänta en stund sen för alla skulle klara det (: Sen skulle vi rida på en ått-volt och hoppa ett litet hinder i mitten, när vi var i luften skulle vi byta galopp, även det gick ra för mej och jag är jätte nöjd :D
Hoppas att detta braiga håller sej till söndag på tävlinge (;
'
Malin har bilder på mej från idag, dom dyker upp när jag har fått dom.

HEADER

Denna headern är bara tillfällig tills Karolina kommer tillbaka :)

FIXA BLOGGEN

Något jag är seg på är att fixa bloggen, jag tycker inte det är kul att göra det men ääälskar att se resultatet! Nu så har jag iallafall tagit mig tid att fundera ut en header och ska snart göra den, nya färger ska de bli på bloggen med är såå trött på det ljusblå nu! :D

PLUGGA

Nu ska jag plugga, har prov imorgon så det blir tyvär ingen mer uppdatering ikväll :(
Ha en bra Söndagskväll alla läsare ;)

VARMT

Det var varmt ute idag (närmare 20 grader) så när jag kom till stallet så gick jag ner till Chanias hage och plockade av henne täcket. Måste ha varit skönt för henne! Hon har gått utan hela dagen sen precis innan jag skulle hem så satt jag på henne ett ofodrat regntäcka så hon har något på sig om det skulle börja blåsa imorgon. Har även hart kameran med mig i högsta hugg så jag ahr massor av bilder hela minneskortat fullt! :D
Ni ska dock inte få se alla nu på en gång utan de kommer lite då och då ;)
Någon bild ska ni få se när jag har klippt till dom lite :)

SVAR

Var ska ni någonstans ? :)
'
Svar : Vi ska till Karlshamn på en lokal/regional tävling (:

DAGEN

Pappa släppte av mej vid bowlinghallen idag, jag skulle cykla gentligen men mammas cykel stod vid bowlinghallen så jag fick skjuts dit. Jag ringde Malin när jag var utanför bowlinghallen och frågade ifall jag skulle ta in Zorba, då visade det sej att hon och Ana var ovanför "backen" och fotade så jag hämtade Zorba sedan fotade jag lite med dom :) När vi hade fotat occh kommit in i stallet fick jag rykta lite fort för Malin var ju redan klar sen red vi iväg.
¨
Vi skulle ju hitta en ny väg idag, vi har videofilmat idag och där visar vi en väg som vi ska rida in på (ni får nog se den sen ) men vi fick vända för vi kom ut på en vandringsled :/ Men vi hittade typ en rund eller vi blandade två stycken så vi hittade en ny väg som går mellan dom två :) Vi red även ner till plasket, det är ett ställe där vi brukar typ bada på sommrarna, eller det går typ inte att bada för det är grunt men ja ni fattar. Aa, vi red ner där och dom hade typ byggt en koja eller något med dom hade inte fått fast den så den stog på en pinne, ingen kommer kunna sitta i den utan att den typ rasar ihop x) Men ja, sen hade dom typ byggt en massa ramper och annat skit som inte ska vara där :( Jag och Malin red iaf ner till vattnet och lät dom dricka (:

(bilderna som vi tog idag kommer upp imon )


DAGENS VILL HA

Klassisk Hood Marin och Grå från Kingsland
Tröja från Kingsland, 949:-

TÄVLING

Jag smsade till Karolin idag och frågade om jag kunde tävla på söndag med Zorba och det gick bra. Jag ska åka dit med Malin och tävla LD:n, hoppas det går bra, Zorba hoppade alltid där med hennes förra hyrare Sanna, så det går kanske bra för mej oxå ? (:

UTERITT

Snart ska jag cykla till stallet och kolla lite på tävlingen sen rida ut med Malin. Vi ska försöka hitta en ny runda ute i skogen som vi även har gjort en gång innan, den döpte vi till bammks ( Bella, Amanda, Malin, Maja, Krusmynta, Samie). Hoppas att vi hittar någon bra runda som inte är alltför kort (: Det behövs kanske en ny runda snart eftersom jag (säkert några andra oxå) har tröttnat på de ridvägar som finns nu =)
'
Förresten så fyller min katt Lennart 10 år idag :D

DRESSYRTÄVLING

Idag är det dressyrtävling i stallet i ork, lokal. Jag ska dit och titta och fota lite hade jag tänkt. Jag ska dit så fort som möjligt för nu sitter jag barahär hemma och drygar, haha. Så ska ni till dressyren så ses vi ju där ;)


HOPPNING

Jag testade att rida på kimblewick idag och testare även att hoppa med det. Det gick superbra och jag kommer nog fortsätta med det bettet, gud så bra hon gick! Men jag ska även testa tvådelat, rakt och nova bett med :)
Hon var så sjukt bra idag älskade lilla ponnyn! (L)

HEJSAN HOPPSAN

Idag så har jag och Majsan varit i K-stad och handlat. Jag spenderade upp alla mina pengar, inte bra. Fick inte så mycket med mig hem och jag vet inte var alla pengarna försvan haha. Vi åkte dit vid ca 08.15 och kom hem vid ca 18.00 så det var en heldag där, men vad gjorde det när solen lyste och man kunde bara sitta ute och ta de lungt. De  gjorde vi när vi inte hade något att göra ;)
Haha, kolla vilkan bild jag hittade när jag kollade runt.. fy vad ful, men aja de är jag iallafall för er som inte vet de :D

HELA DAGEN

Hela dagen har spenderats i stallet, jag cyklade dit kvart i sju i morse och var där ända till typ sju nu på kvällen (jag hade ju stallet) :o Men jag har iaf varit med Ana hela tiden eftersom hon oxå har haft stallet. Det gick bra och verkligen fort att ha stallet idag (Y)
'
Morgonen ; vi började med att fodra båda stallen, sen packade vi höpåsarna. När vi + hästarna var klara så släppte vi ut dom i hagen, jag började med att ta ut dom allra största hästarna med Sanna och Ana, när vi vart klara och kom in i andra stallet var dom oxå redan klara :o ( de är många mer hästar där och längre väg att gå) Men då kunde vi börja mocka, jag tror att jag mockade 14 boxar, inte för att jag brukar räkna med ja, hehe (a) Då var vi klara sen efter det (:
'
Ridningen ; Jag red med Ana och Emmie när Zorba hade kommit tillbaka från nybörjar-lektionern så vi tog det ganska lungt för hon hade ju då redan gått. Det märktes iaf inte att hon hade gått lektioner innan, hon vart pigg och framåt nästan hela rundan. När vi kom tillbaka till stallet stannade vi och fotade, bilder kommer när jag har fått dom av Emmie :)
'
Kvällen;
Jag väntade på att ha kvällen ( klockan sju) men sen kom Hanna och sa att inte jag behövde ha kvällen :D Så jag ryktade Zorba+klippte hennes man som var typ flera mil lång och flätade hennes svans sedan cyklade jag hem (:

VILA

Idag så var jag och kollade på bio med Amanda som hon så, där mötte vi även Maja och några andra. Det är med Maja som Amanda har bytt stallet för imorgon så ska jag och Maja till K-stad och handla nya kläder. Hoppas väll på att hitta något men det ska bli kul iallafall! Chania vilade såklart för att jag hade ju inte tid att rida idag. Imorgon ska jag nog hoppa tror jag. Testa mitt ena bett och se hur de funkar på henne. Måste ha ett som fungerar på tävlingen nästa Söndag. Kommer nog ta det tredelade men pelhamet kommer få åka med ifall hon blir jobbig på det tredelade. Jag hoppas ju på det bästa! :)
Så imorgon kommer jag och Maja ''Majsan'' ha en egen dag, det var ett tag sen nu och jag har inte märkt hur mycket jag har saknat henne. Så de får de ändras på! Denna månaden tror jag att jag inte ska köpa några hästsaker för jag har det jag behöver (+ mycket mer) eller jo ett schabrak har jag redan köpt (a) men annars så är det köpstop! Hoppas att jag klarar det :)
hon är så söt lilla Channi, kanske inte världens bästa bild men den funkar! Var nyss hos henne och mockade och packade mat. Hon var glad och ville gosa, men de gjorde mamma med henne så jag fick inte ens chansen ;)

FREDAG

Nu är jag hemma igen från bion, den vart bra faktist. Förövrigt har jag inte gjort så himmla mycket, bara typ sovit (a) Men imon ska jag ha stallet, jag har gentligen på söndag men jag bytte för en som inte kunde så nu ska jag typ sova eftersom det är klockan sju imon :)

BIO

Nu drar jag iväg och kollar på "Hur många lingon finns det i världen" med Malin :)

SCHABRAK

Schabraken som jag vill ha i nuläget ;)
'
John Whitaker, 599:-
Union Jack Saddle pad från John Whitaker
John Whitaker, 499:-
Suedette sadel pad silver signatur – Whitaker
Lamicell, 499 389:-
Allroundschabrak Crystal Collection från Lamicell
Schokemöhle, 325:-
Allround schabrak COACH med logga
Lamicell, 349:-
Allroundschabrak - Lami-Cell Youth Collection
'
de var några av dom :)

BILDER IFRÅN TISDAGEN

Kommer upp snart, här kommer ett smakprov sålänge.

LONGERING

Först så longerade jag lite för att bli av med lite energi. Sen så tränade jag lite att hon skulle följa efter mig sen fick hon springa lite, hon ville dock mest äta! :)

AMORO

Glömde ju bort att visa bilderna ifrån Osby när jag träffade min gulliga Amoro igen! Som jag längtade efter att få träffa honom igen och jag är så nöjd över hon som har han nu, superduktig! (vet inte om Moa läser bloggen, annars får du säga till henne Karro så hon gör de ;)
Amoro och hans nya ägare Moa, jag kommer bra överäns med henne så det är jättebra! :D

NYTT PANNBAND

Gjorde ett nytt pannband men denna gången i en annan modell, vad tycker ni om denna ? :)
Vad tycker ni om denna modellen? (lite skitig på bilen för hon rullade sig med de -.-)

TORSDAG

Nu ska jag strax cykla till stallet. Jag måste bara packa alla saker som jag ska ha med mej till min storasyster, jag ska sova där idag så jag åker direkt från stallet ;) Jag måste prata med Karolin med när jag ändå är i stallet för jag ska fråga ifall det går bra om jag tävlar i Karlshamn, hoppas de ! (:

TÄNKTE

Tänkte longera Chania ute idag och sen lite träning att hon ska lyssna på mig lös, som Tobbe gör i ponnyakuten.. ja ni vet? :D
Sen ska hon väll få bralla av sig lite, såg så kul ut för en kompis släppte sin häst ute på banan och det blev himla härliga bilder! Ska se om jag kan få med mig Amanda om hon kan.
När vi var inne och tänade innan så lyssnade hon inte så mycket utan ville mest äta underlaget, fjöntponnyn -.-'

DAGENS VILL HA

Equiline schabrak, supersnyggt och hade nog suttit perfekt på Chania.. Har letat efter ett sånt innan men har inte hittat var man kan köpa, någon som vet? :)

ENVIS SHETTIS


Klicka på bilden!
Jag tycker att shettisar är helgoa! :D
Vet en tjej som tog en shettis ifrån noll och ingenting till att hoppa upp till LC och dom ska starta LB! Vad säger ni om de va?! De skulle hon sätt hon som skrev den första kommentaren på bilden (tagen ifrån en hemsida). Denna tjejen heter Celina och ponnyn heter Lukas (jag vet att Carolina hennes storasyster läser bloggen som om du tycker att detta inlägget inte är okej så säg till). Jag vet hur det såg ut i början när hon hade honom för jag 'hjälpte'' en kompis med en häst på det stället så jag såg när dom red. Trodde inte dom skulle komma så långt!
Han såg ut som en vandrande tunna och hoppde gjorde han knappt de heller. Så MYCKET beröm åt Celina och Carolina som har tagit denna ponnyn så långt, ni har visat många att även shettisar kan! Dom är superduktiga och det sötaste ekipaget på alla ponnytävlingar! Synd att detta är Celinas sista år på honom och att dom hittar en ryttare som vill tävla och träna han sen. Men ja det är svårt att hitta någon så liten som är så pass bra.
Lukas och Celina i början:
och som dom ser ut efter all deras träning:
Dom har gjort ett superjobb med Lukas ska ni veta och dom har vunnit en hel del rosetter! (jag vet ju hur det såg ut i början haha) och ja, ni har visat MÅNGA att även shettisar kan!

BLOGGPAUS

Ja som ni säkert märkt har jag nästan inte bloggat alls dom sista dagarna. Jag har otroligt mycket just nu både med skolan och annat och hinner helt enkelt inte med. Hinner ju knappt duscha på kvällarna! Haha nej ja skojar bara. ;D
Men det kommer vara fullt och ingen plats över för bloggen ett tag till så därför tar jag en liten bloggpaus. Vi får se när jag hinner ifatt mitt liv igen men förhoppningsvis blir det inte så länge. Och jag ska försöka hinna med att sticka in några inlägg då och då iallafall. :)


A,B,C,D PONNY?

Vad tycker ni är gränsen för hur stor man kan vara på en häst/ponny? Finns det några gränser typ.. när du är 170 SKA man ha gått över till storhäst?

Bild när jag sitter på och står brevid, ni ser ju hur stor jag är.

Jag såg en sida för ett tag sedan där det stod att när man är 165 är man förstor för c-ponny, då så skulle jag varit förstor för Chania nu + många andra av mina kompisar skulle varit förstora för sina ponnys. Jag tycker inte att man kan säga att vid den längden så kan man inte rida c-ponny mer för det beror ju så sjukt mycket på vikten med. Man kanske är 165 och väger 60kg och den andra som är lika lång väger kanske bara 45, likaså finns de olika modeller på hästarna som det finns människor. Vissa är kraftigare och mer viktbärande än andra ponnys.
Jag tycker att alla ska få chansen att rida ponny så länge som möjligt och då är de bra med en åldersgräns så dom inte hade för längden. Fattar ni? Visst är de surt att man måste släppa iväg sin bästa vän för att de är en ålders gräns (om man vill fortsätta tävla) när man är 18, men ändå hade de inte varit kul att lulla runt på en ponny hela livet och tävlat imot små knattar bara för att lixom. Jag ska nog inte sälja Chania MEN jag ska ändå ha ett nytt projekt att arbeta med + jag vill ha en storhäst att tävla med. Ponny kommer inte jag släppa i första taget för jag tycker de är roligare att arbeta och rida ponnys än hästar.
Vad tycker ni om detta? Tycker ni likadant som jag eller tycker ni något annat, släng gärna in en kommentar för detta är något som jag retar mig på enormt när folk såger sånna saker. Så vad tycker ni?

DAGENS VILL HA

Sommarens storsäljare Santa Monica t-shirt – Kingsland

CHANIA ONSDAG

Red ute på banan idag och hade folk med mig som fatade och SJÄLVKLART så glömmer jag den i stallet. Men ni får se bilderna imorgon istället. Channi gick jättefint i traven och skritten men i galoppen är hon en plåga att rida :( Det är så jobbigt och hon bara kickar och bockar nu.. IGEN. Hon slutade ju med de innan och sen nu när det går som bäst börjar hon igen så vi sjunker ner till steg noll. Men de är bara att kämpa på.

Jag kanske väger förmycket för henne? Hon kickade ju inte med Sara och hon är ju mycket mindre än mig. Men jag tänker inte ge upp nu iallafall, de är bara att fortsätta från de stället hon är nu och bygga upp de igen. Rätt tråkigt då jag anmälde mig till LB & LB+5 i karlshamn och skulle nog hoppa LA:n här hemma sen men går det inte bra i Karlshamn så vet jag inte om jag är så peppad till att göra det.
Men jag älskar min ponnyskrutt! <3

FILM IFRÅN OSBY

Har inte vågat kolla på filmen ifrån osby än för det gick så dåligt där. Skäms när jag ser den.. Hoppas att hon är bättre i Karlshamn! Filmen tänker jag inte lägga ut men ni kan få en bild ifrån Osby iallafall! :)

LYX VS BUDGET

'
Råkade sätta schabraken på fel sida men man ser ju vilka som är lyx och budget ;)

TEST

Hästtest - Alla hästmänniskor fyller i det!

~ Hästarna ~
Första hästen du red var: Dancing Girl :)
Hur gammal var du när du red första gången? Asså jag vet inte riktigt jag har väl säkert ridit på någon djurpark men jag började rida när jag var 8 år.
Hur många älsklingshästar har du haft? 3.
Vad hette den/dom hästen/hästarna? Backuddens Menuette, Bella, Zorba
Din favorithäst just nu? Samma :')
En häst du inte tycker om? Ingen.
Hästfärger? svart, skimmel och en som jag inte vet vad den heter.
Hästras? Jag vet inte faktist :)
Hästar du rider? Zorba.

~ Utrustning ~
Hur många..
ridbyxor har du: typ 7 kanske ?
hjälmar har du: två st.
ridjackor har du: en som passar.
Ridvantar: ett par.
säkerhetsvästar har du: en.
ridskor har du: ett par.
ridstövlar har du: två :)
Vilken färg var dina första ridbyxor: svarta.

~ Vad har du gjort inom ridningen ~
Hoppat [x]
Ridit dressyr [x]
Skänkelvikning/sidvärts [x]
Galopperat [x]
Töltat [x]
Hoppat utomhus [x]
Ridit på egen hand [x]
Testat voltige [x]
Suttit på en häst som skenat [x]
Tappat kontrollen över hästen helt [x]
Ramlat av [x]
Bakdelsvändning [x] 
Framdelsvänding [x] 
Ridit dressyrprogram [x]
Hoppatbana [x]
Ridit ut ensam? [x]
Ridit ut i grupp? [x]
Tävlat hoppning? [x]
Tävlat Dressyr? [x]
Hoppat 50 cm? [x]
Hoppat 70 cm? [x]
Hoppat 90? [x] 
Hoppat 1,10? [ ]
Du har ridit en Fjording? [x]
Du har ridit en arab? [/]
Du har ridit en shetlands ponny? [x]

~ Dina avramlingar ~
Hur många gånger har du ramlat av: ganska många, håller inte räkningen ? x)
När och på vilken häst ramlade du av på första gången:när jag skulle hoppa som nybörjare, på Poesi.
Har du ramlat av och skadat dig allvarligt? Hur?: nej det har jag inte :)
Brukar du skratta eller gråta när du ramlar av: skratta (x
Största hästen du ramlat av? Poesi.
Minsta hästen du ramlat av? Bella.

~ Upplevelser till häst ~
Har du ridit långritt med övernattning: nej.
Har du ridit långritt med fika: ja.
Har du ridit islandshästar på turridning: ja.
Har du vatt på ridläger: ja :)
Har du ridit utomlands: nej.
Du har tävlat i hoppning och vunnit? haha, clearound (a)
Du har tävlat i dressyr och vunnit? nej, har bara tävlar dressyr en gång :)
Bästa häst upplevelsen? vääldigt många (:

GAMMLA BILDER

Bildbomb med gammla bilder :)
Och förhoppningsvis ska jag och Malin ta nya bilder nu på lördag, så då får ni äntligen se lite nytt ;)

HISS

Hiss till alla dessa snygga schabrak ;)

DAGENS VILL HA

John Whitaker senskydd, 749:-
Benskydd från John Whitaker
'
'
John Whitaker ridbyxor, 749:-
Ridbyxa med LOGO från John Whitaker

RIDLÄGER

Yees, nu har äntligen lappen om ridlägret kommit ! För er som inte visste det var jag och Malin på ett ridläger i somras i skåne. Vi ska såklart dit igen eftersom det är super kul där, det är även där som vi träffade Karro för första gången :) Jag har bara varit där en gång innan men jag lärde mej faktist jätte mycket där. Jag fick först rida en b-ponny som kallades Brave men han blev halt och då fick jag dela häst med Karros lilla syster. Jag fick rida Humlan som hon kallas (en av de bästa hästarna jag ridit). Jag kom trea med Humlan i tävlingen som var den sista dagen och då hade jag bara hoppat henne en gång innan :) Men det kändes verkligen som rätt häst för mej, helt underbar var hon, hoppas på att jag får rida henne i sommar med (a)
Förresten så finns inte Brave kvar heller, han är såld nu. Han var oxå en riktigt fin häst men jag passade inte så bra tillsammans med honom :/ Jaja, nu längtar jag jätte mycket till ridlägret och det gör säkert Malin med !

FIKA

När jag hade slutat idag så jag jag ner till liljas och fikade med Anna. Vi satt där i kanske en halv timme sen följde jag med henne hem en liten stund :) Nu kom jag nyss hem hit och ska snart på innebandy träning.

CHANIA

Igår fick Chania vila och idag så tänker jag rida på utebanan, ska bli kul att kunna rida ute igen! :)
Ska ta med kameran och får väll hoppas att det finns någon som kan fota! Men nu ska jag åka, ska se om jag kan ta med dressyrsadlen och lägga en padd under för att rida med den för hon går bättre med den än hoppsaden så jag får se hur den ligger :)
Den är fortfarande till salu om någon undrar!

SVAR

Jodå, de får man :)
Man får dock inte tävla med Whitakers stora logga då det räknas som reklam, men dom har skaffat en ny sorts byxa nu så nu strå det bara JW :)

DAGENS VILL HA

Ridbyxor med eget namn inbroderat ( som på John Whitaker ).
Finns här
BRODERA DITT NAMN  – ridbyxa Carat helskodd – Catago

DAGEN

Idag efter skolan så följde jag med Malin hem till henne. Jag var där en liten stund sen åkte jag hem och en stund efter det åkte jag till stallet :) Där träffade jag Olivia och vi putsade våra converse lite eftersom dom blev leriga idag, hehe (: Malin kom men till stallet sen för hon var ju på det mötet som hon har skrivit om, nu ska jag kolla på desperate housewives sen går jag till datorn igen ;)

STALLET

Snart ska jag till stallet för jag ska på möte, vi har det ibland vi som har egen privat häst i ork. Rätt bra för vi löser problem och sånt tillsammans då :)

DAGENS HISS

Dagens hiss går till en hjälm som jag själv skulle viljat ha! Charles Owen Ayr8 hjälm, så himla fin :D
Jag tycker den är snyggast i marinblå MEN då måste ju allt passa till annars är det bättre att välja en vanlig svart ;) (tycker jag)
Hjälmen finns att köpa här:
http://www.hastshopen.se/product.html/ayr8-hjalm---charles-owen

NY DESIGN

Jag vill ha ny design på bloggen, kom med föreslag! :)


RAKT / TVÅDELAT

ÄR DET NÅGON SOM HAR ETT RAKT / TVÅDELA BETT TILL SALU/LÅNAR UT I 10,5?
Hör av er isåfall! :)

CHANIA HOPPNING

Idag var de hoppning somsagt. Chania vad stark glad och pigg, men hellre att hon är det än seg och inte vill hoppa! Ska rida på pelhamet någon dag snart för att hon ska lyssna sen testa lite olika bett för att se vad hon funkar bäst på. Jag hoppas att jag hitter ett bett som passar henne perfekt. Jag ska testa rakt, tvådelat kimblewik som jag hitils har tänkt på. Jag tycker inte man ska säga ''de bettet är inte bra si och så'' för den hästen kanske passar perfekt på de bettet.
Bilderna är inte ifrån idag :)

MÅNDAG

Idag har jag oxå hoppat, det gick inte så jätte bra, jag kände mej helt seg i hela kroppen men jag får hoppas att det går bättre nästa gång :) Vi hoppade två olika banor och vi fick värma upp själva. Jag gjorde mycket volter och tempoväxlingar eftersom att hon inte lyssnar så bra på min skänkel men det gick bätter idag. Lite seg är hon fortfarande efter att man har stått stilla en stund men jag ska tänka på det nästa gång och hålla igång henne hela tiden när de andra hoppar oxå, det ät lite svårt eftersom jag ofta inte tänker på var dom andra rider så jag går ofta i vägen :s
banan ;

HOPPNING

Ikväll ska jag rida Chania igen, hoppning. Ska bli kul att se hur det går för jag har inet ridit henne på ett tag nu. Har också anmält mig till hopptävling REGIONAL i Karlshamn den 17de. Det kommer bli MIN första reg, hoppas att hon sköter sig och att det går bra. Hon har ju sina dagar, ibland går det super och ibland står hon på två ben den mesta tiden. Är anmäld till LB och LB+5.

Funderar på att starta LA på klubbtävlingen hemma eller ifall jag ska vänta liite till, men jag tänker att det är ju hemma så då blir det ju mer träning för henne och då kanske de är lättare. Men jag har inte bestämmt mig än, har ju några dagar till på mig att fundera. Hon skärper ju till sig mer i dom lite högra klasserna, i LCn t.ex kickar hon bara över hindrena och håller på. Då blir de riv. Men när man kommer upp lite högre (räcker med 10cm så skärper hon sig)
Vi får se hur det blir, beror nog på lite hur hon är ikväll med på hoppträningen :)
Har hittat en massor gamla bilder på Channi på min dator, är ni intresserad att se dom ? :D
+ Jag kommer snart lägga ut ett inlägg med FAIL bilder som jag har hittat, hur kul är inte de? ... Ni kommer få er ett gott skratt kan jag säga er, har inte vågat visa dom innan för alla som har sett dom har börjat skratta, men ändå en kul grej lixom :D

FÖRLÅT

Kollade på min kompis blogg och såg att hon hade skrivit ett inlägg om sin utrustning och då kom jag på att det lovade ju jag er för ett tag sedan... Jag är expert på att glömma saker så ni får påminna mig! Ni minns när ja sa att jag skulle fota t.ex mina schabrak och sedan skriva vad det var förnågra eller vad jag har för skydd osv osv? :)
Min kompis blogg är rätt så ny men det går super för dom och jag hoppas att dom har fått många besökare och bjussar på med några till ;)
Hennes sockersöta ponny på bilden som jag red några gånger innan så ni kanske känner igen han?, klicka på bilden så kommer ni till hennes blogg. Lycka till med bloggen, en av mina favoritbloggar! :D

NYTT TÄVLINGS SÄTT

Jag vill ha något nytt i ''Chanias outfit'' så jag tänkte införskaffa mig ett nytt tävlings-sätt, men vilket? Finns så sjukt många fina att välja mellan :/
JW, rött med svart och vit kant? Marinblå med röd och vit kant? Grå med vit och rosa kant? Ljusblå med grå och svart kant? (de gråa skulle varit himla snyggt med ett par rosa boots till :D)
Eskadron schabrak, gillar starka färger och att sticka ut lite ;)
HV Polo schabrak, nästan alla deras är fina!
Där var lite, men de finns så sjukt mycket mer.. Vilken är er favorit av ALLA schabrak, jag tror faktist att min favorit är JW eller Scapa faktist :)

DAGENS HISS

Hiss till detta Dyon tränset, så sjut fint! Vill ha ett sånt till Chania men tänker på att det inte är helt rätt färg till sadlen.. Den är ju ljusare och tränset är ju mörkbrunt, vad tycker ni? Kan man ha detta tränset till min sadel? Så sjukt svårt att hitta fina saker i rätt färg ska ni veta!
finns bland annat att köpa här:
http://bockmanncenter.jetshop.se/working-trans-med-clips-slat-nosgrimma-p-205-c-184.aspx

TILLBAKA

Nu är musikalen slut, så himla tråkigt! Men de possetiva är väll att bloggpausen är slut och jag kommer tillbaka till bloggandet ;) Jag har hackat lite på Amanda om att uppdatera mer men det är sähär för er som inte vet det att Amanda får bara rida Zorba 3gånger i veckan så det blir ju lite svårt för henne att uppdatera om ridningen, men hon gör så gott de går! Karro ska somsagt till Kina och har läxläsning för hela slanten, men även hon kommer nog med mer uppdaterning efter resan :)

HEMMA NU

Jag har inte kunnat blogga sedan i torsdags för jag har varit i Varberg på innebandy cup, men nu är jag iaf hemma ;)
(OLOFSTRÖM VANN 2:A OMG AV ALLSVENSKAN ! )

...

Igår red jag och mamma en lång, mysig runda med Peia och Amadeus. :)
Knappt någon galopp för varken mamma eller Ampe har varit igång på länge. Mamma har inte ridit på minst ett halvår och Ampe har bara gått några gånger i vinter när vi har haft typ mamma å pappas kompisars barn här och ridit, och Frida har ridit honom en gång. Annars har han bara gått några gånger den senaste tiden.
Men de va bra med fart i den gamle ändå, han hängde me å tyckte det var kul! :)

Jag var barbacka på Peian och det gick superbra. Hon va snäll hela tiden förutom vid ett ställe när hon inte ville gå förbi en plastbit som låg bredvid vägen. Då stog hon på bakbenen men jag hoppade av innan hon slängde sej åt sidan så jag landade på fötterna. Sen gick jag med henne förbi plastbiten, vände och lät henne lukta på den å sen hoppade jag upp igen. Men då va jag sur på henne så sen såg jag till att hon gick ordentligt i en riktig form rakt fram och inte glodde åt sidorna för å kolla om hon kunde hitta något att bli rädd för hela tiden. Försökte få henne att koncentrera sig på annat än att bli rädd för stenar. ;)

Sen efter det gick det bra igen och vi utforskade lite i skogarna och testade bl.a. en ny väg som kommer bli en jättefin runda när vi fixat till lite där. :) Lagom tills Malin och Amanda kommer i sommar kommer den va super! ;D

Idag skulle jag egentligen varit på konfaträff men jag mår skit, fryser, har ont i hela kroppen och är dessutom helt genomförkyld så det blev inget med det. Får se om mamma låter mej rida idag... Det är nog tveksamt tyvär. :/
Men hoppas kan man ju alltid. :P
Vi ses!<3


STABLESTORE

Rea på stablestore hela helgen! Fredag kl10-18, Lördag kl10-15, Söndag kl12-15.
http://www.stablestore.se/


...

Vi får se hur de blir men kanske att mamma följer med mej och Peia en runda i skogen idag. :)
Eller så blir det med Nonne men då får jag rida Peia själv... Jaja vi får se. ;)
Vi hörs sen! :)


RSS 2.0